19 - 03 - 2020
خبر
درآمد گمرک رکورد شکست
با رسیدن به بهترین سال درآمدی گمرک در نیمه نخست سالجاری، رکورد درآمد گمرکی در ایران شکست.
گمرک ایران اعلام کرده است که در نیمه نخست امسال با احتساب دریافت ضمانتنامه از واردکنندگان، بالغ بر ۱۰۸ هزار میلیارد ریال درآمد وصول شده است که نسبت به دورههای شش ماهه سالهای گذشته بیسابقه است.
بر این اساس، با احتساب دریافت ضمانتنامه از واردکنندگان در این مدت، بالغ بر ۱۰۸ هزار میلیارد ریال درآمد گمرکی از محل حقوق ورودی کالاها و ۵۵ هزار میلیارد ریال عوارض و مالیات بر ارزشافزوده در گمرکات کشور وصول شده است.
بنا بر این گزارش، بدون ضمانت و به صورت نقد در نیمه اول امسال ۷۳ هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال درآمد کسب شده است. از سوی دیگر گمرک بخشی از مالیات بر ارزش افزوده و عوارض را هنگام واردات کالا دریافت میکند که از این محل نیز دریافتیها بسیار مناسب است.
در مجموع بالغ بر ۵۵ هزار میلیارد ریال عوارض و مالیات بر ارزشافزوده وصول شده که سهم عوارض حدود ۱۸۰۰ میلیارد ریال و مابقی نیز مالیات بر ارزشافزوده بوده است.
درآمد گمرک کشور در سال ۱۳۹۶ در مجموع بالغ بر ۲۲ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مصوب قانون بودجه حدود ۱۳۰درصد محقق شد.
این افزایش درآمدی گمرک در حالی است که واردات در سالجاری ۱۳ درصد کاهش داشته و از سوی دیگر ممنوعیت واردات ۱۴۰۰ قلم کالای مصرفی به ویژه خودرو نیز بر تجارت ایران حاکم بوده است که افزایش تجهیزات کنترلی در گمرکات و الکترونیکی شدن، تاثیر قابل توجهی در بهبود درآمدهای گمرکی داشته است.
سکه ۳۰۰ هزار تومان گران شد
رییس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر از حباب ۳۰۰ هزار تومانی سکه خبر داد و گفت: سکه طی دو روز بیش از ۳۰۰ هزار تومان گران شده است.
محمد کشتیآرای درباره وضعیت بازار طلا و سکه، دلایل افزایش قیمت سکه را افزایش تقاضا برای خرید و همچنین افزایش قیمت دلار اعلام کرد و گفت: یکی از دلایل افزایش تقاضا برای خرید سکه، نزدیک شدن به ماه ربیعالاول و برپایی مراسمهای عروسی است.
روز گذشته در بازار آزاد سکه تمامبهار آزادی طرح جدید چهار میلیون و ۵۱۰ هزار تومان و هر قطعه سکه تمامبهار آزادی طرح قدیم چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد.
در بازار آزاد هر قطعه نیمسکه بهار آزادی دو میلیون و ۲۲۰ هزار تومان، ربعسکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۶۸۰ هزار تومان فروخته شد.
هر گرم طلای ۱۸عیار ۴۲۱ هزار تومان ارزشگذاری شد، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۳۳ دلار معامله میشود.
مهلت پذیرش چکهای قدیمی تمام شد
از ششم آبانماه چکهای قدیمی در بانکها پذیرش نمیشوند مگر بانک صادرکننده دستهچک.
به گزارش ایسنا، از پایان شهریور سال گذشته و با راهاندازی سامانه صدور یکپارچه چک (صیاد) قرار شد چکهای متحدالشکل جدید صادر و استفاده شود. در این میان صاحبان دستهچک فرصت داشتند دستهچکهای قبلی را تا اردیبهشت امسال در بانکها تعویض کنند و دستهچک صیادی بگیرند.
اما بعد از مدتی با توجه به جا ماندن بانکها و مردم از مهلت تعیین شده، این زمان تا شهریور ماه تمدید شد تا صاحبان دستهچک بتوانند چکهای قدیمی را تغییر دهند.
با این حال گستردگی این طرح و شرایطی که بر آن حاکم بود، موجب شد بار دیگر بانک مرکزی این زمان را تا آبان امسال تمدید کند که بر این اساس از ششم آبانماه مهلت تمام شد و دیگر تمدیدی در کار نیست. از اینرو دارندگان دستهچک قدیمی دیگر نمیتوانند آن را در یک بانک غیرمرتبط ارائه کنند و تبادل چکهای غیرصیادی در سامانه چکاوک ممنوع است.
در دستور بانک مرکزی به بانکها تاکید شده که چکهای غیرصیادی صرفا با حضور مشتری به بانک صادرکننده چک قابل دریافت خواهد بود و چکهای عادی غیرصیادی سایر بانکها در هیچ کدام از شعب بانک مربوطه برای ثبت در سامانه چکاوک قابل واگذاری نیست.
در نیمه اول امسال صورت گرفت
واریز ۵/۷ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی
عضو ناظر صندوق توسعه ملی گفت: در نیمه اول سال ۵/۷ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی واریز شده است.
محمد حسینی در خصوص تاثیر تحریمهای ۱۳ آبان ماه بر منابع صندوق توسعه ملی اظهار داشت: طبق سیاستهای ابلاغی و احکام برنامه ششم، بانک مرکزی مکلف است ۳۲ درصد از صادرات نفت خام، گاز و میعانات گازی را بعد از وصول به حساب صندوق توسعه ملی واریز کند.
عضو ناظر مجلس در صندوق توسعه ملی افزود: اعتقاد داریم بعد از ۱۳ آبانماه اتفاقی در مورد صادرات نفت ایران آنگونه که آمریکا نقشه کشیده رخ نخواهد داد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به مهر گفت: در کل ما هر چقدر نفت چه از نظر قیمت و چه از نظر تعداد بشکه کمتر بفروشیم، خود به خود تاثیر مستقیمی در منابع صندوق توسعه ملی و حتی منابع بودجهای ما خواهد داشت که امیدواریم با سناریوهایی که دولت برای شش ماهه دوم ترسیم کرده شرایط بهتری را برای کشور از لحاظ اقتصادی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در واقع با توجه به احتمال کاهش درآمدها، باید از هزینههای مازاد جلوگیری کنیم و انضباط بیشتری را در هزینهها داشته باشیم.
حسینی با بیان اینکه تاکنون تکالیف بودجهای در خصوص منابع صندوق توسعه ملی تامین شده است، گفت: بر اساس مصوبه سران سه قوه، برنامهای برای جبران فاصله بین ۲۰ تا ۳۲ درصد (از صادرات) جهت رفع مشکلات حیاتی در پنج ماهه دوم در نظر گرفته شده است و مابقی نیز سعی شده براساس رویه سابق به افراد متقاضی داده شود.
عضو ناظر مجلس در صندوق توسعه ملی اظهار داشت: در شش ماهه ابتدایی سال ورودی صندوق مثبت بوده و حدود ۵/۷ میلیارد دلار سهم صندوق واریز شده است که نسبت به زمان مشابه سال قبل افزایش قابل قبولی داشتهایم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد