21 - 03 - 2020
خبر
کریدور اقتصادی ایران، پاکستان، افغانستان، هند با چین
مهر- در حال حاضر صحبتهایی در مورد برقراری کریدور اقتصادی بین ایران، پاکستان، افغانستان و هندوستان با چین مطرح میشود که عملیاتی شدن آن میتواند منافع اقتصادی زیادی را برای ایران به دنبال داشته باشد. بر همین اساس رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفت: چهار کشور ایران، پاکستان، افغانستان و به احتمال زیاد هندوستان یک کریدور اقتصادی با چین برقرار خواهند کرد که البته هند تاکنون پا پیش نگذاشته است.
اسدالله عسکراولادی با بیان اینکه اگر این تصمیم عملیاتی شود بدون شک به اقتصاد ایران در شرایط فعلی کمک شایانی خواهد کرد، ادامه داد: ایران به دلیل اخم و تخم غربیها لبخند شرقیها را پذیرفته و روابط اقتصادی و تجاری درازمدتی به خصوص با چینیها برقرار کرده است. این در حالی است که دو کشور پاکستان و افغانستان علاقهمند هستند به کمک ایران، با چین یک قرارداد همکاری اقتصادی داشته باشند. وی گفت: امیدواریم این مذاکرات ظرف یک تا دو ماه آینده منجر به امضای پروتکل نهایی و همین طور مبادلات بین چهار کشور با حداقل تعرفه و نرخ ترجیحی شود.
ثبات قیمت رب گوجه در محدوده ۲۰ هزار تومان
ایسنا- چندی پیش در پی افزایش قیمت گوجهفرنگی و افزایش صادرات آن، رب گوجهفرنگی نیز با افزایش قیمتهای نجومی همراه شد به طوری که هر قوطی از این محصول در برخی برندها و مغازهها تا ۲۵ هزار تومان هم قیمت خورد. این در حالی است که به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در حال حاضر قیمت رب گوجهفرنگی در محدوده ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان باقی مانده و در این بازه قیمتی به ثبات رسیده است.
محمد میررضوی اظهار کرد: در ابتدای سالجاری قیمت هر قوطی رب گوجهفرنگی بین ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان بود اما به دلایل مختلفی از جمله رشد قیمت مواد اولیه و وسایل بستهبندی، شاهد افزایش ناگهانی قیمت هر قوطی رب گوجهفرنگی تا رقمی معادل ۲۰ هزار تومان بودیم. وی به درخواست سندیکای صنایع کنسرو ایران از سازمان توسعه تجارت در ارتباط با رفع ممنوعیت صادرات انواع سسهای دارای رب گوجهفرنگی اشاره و بیان کرد: به دلیل این ممنوعیت، تولیدکنندگان انواع سسهای دارای رب گوجهفرنگی بازاری که به سختی طی سالیان اخیر به دست آمده را از دست خواهند داد و ترکیه جایگزین تجاری ایران در حوزه مشتقات رب گوجهفرنگی خواهد شد.
گسترش تجارت ایران و ازبکستان با تعرفه ترجیحی
فارس- تاکنون حجم روابط تجاری ایران و ازبکستان به طور متوسط بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار در نوسان بوده است و پیشبینی میشود با توسعه لیست کالاهای موجود در توافقنامه تعرفه ترجیحی میان دو کشور، شاهد افزایش همکاریهای ایران و ازبکستان باشیم. در همین خصوص معاون وزیر و ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: توسعه اقلام موجود در موافقتنامه تعرفه ترجیحی ایران و ازبکستان میتواند زمینهساز توسعه بیشتر روابط دو کشور شود.
مجتبی خسروتاج اظهار کرد: همکاریهای تجاری دو کشور در قالب اجلاس کمیسیون مشترک از حالت صرفا تجاری به سمت همکاریهای علمی، مهندسی، انرژی و تکنولوژیکی گسترش یافته و امروز شرکتهای ایرانی به صورت مستقل یا در شکل سرمایهگذاری مشترک با طرفهای ازبکستانی همکاری میکنند. وی در بخش دیگری از سخنان خود به سند نقشه راه همکاریهای صنعتی، فنی و مهندسی و گردشگری ایران و ازبکستان اشاره کرد و گفت: این سند از طرف ایران به طرف ازبکستانی ارائه شده و پس از بررسیهای لازم از سوی ازبکستان، به زودی در دستور کار مذاکره دو کشور قرار خواهد گرفت.
بخشنامه استفاده از چای ایرانی، اجرایی نشد
ایسنا- بخشنامه معاون اول رییسجمهور در زمینه الزام دستگاههای دولتی به استفاده از چای ایرانی، هنوز اجرایی نشده است. مدیرعامل اتحادیه چایکاران با بیان این مطلب گفت: در دنیا دولتها برای حمایت از محصولات داخلی، تبلیغات رایگان به آنها اختصاص میدهند. این در حالی است که در کشور ما نیز تبلیغات میتواند یک راهکار عملی برای ترغیب مردم به مصرف چای داخلی باشد اما شاهد این هستیم که حتی قوانین و مصوبات دولت هم به درستی اجرایی نمیشود. علی رمضانی ادامه داد: برای مثال، پیشتر معاون اول رییسجمهوری طی نامهای از دستگاههای لشکری و کشوری خواسته بود از چای داخلی استفاده کنند اما این بخشنامه هنوز اجرایی نشده است.
رمضانی با بیان اینکه تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد چای مصرفی کشور از چای داخلی تامین میشود، اظهار کرد: حمایت نشدن کشاورزان از سوی دولت زمینه مهاجرت روستاییان به شهرها را فراهم میکند که در پی آن تولیدکنندگان روستایی به مصرفکننده تبدیل میشوند و افزایش تقاضا در شهرها نیز باعث افزایش قیمت مواد مصرفی میشود.
واردات و صادرات مبلمان صفر شد
باشگاه خبرنگاران- در حال حاضر مبلمان شرایط مناسبی در بازار ندارد به طوری که ۶۰ درصد کارخانجات تعطیل و یا نیمه تعطیل شدهاند. در همین رابطه رییس اتحادیه درودگران و مبلسازان گفت: این صنعت از سبد خانوار حذف شده است مگر اجباری برای خرید آن وجود داشته باشد. این در حالی است که امسال صادرات و واردات هم نداشتهایم.
عبدالحسین عباسی با اشاره به اینکه در کشورهای توسعهیافته به مبلمان اهمیت زیادی داده میشود تصریح کرد: باید تلاش شود که این صنعت بتواند جایگاه خود را به دست آورد. از طرفی ما به عنوان تولیدکننده نیز آمادهایم که به دولت کمک کنیم تا بتوانیم تولید را راه بیندازیم. وی همچنین درباره وضعیت مبلمان کشور با وجود تحریمها اظهار کرد: تحریمها نمیتواند تاثیری برصنعت مبلمانسازی داشته باشد، اما رکود و کمبود نقدینگی بر بازار تاثیرگذار است.
عرضه مشکوک پوشک تنظیم بازاری در فروشگاهها
تسنیم- این روزها در فروشگاههای زنجیرهای پوشکهایی با برچسب «جهت تنظیم بازار» توزیع شده است درحالی که ستاد تنظیم بازار تا به امروز در مورد توزیع پوشک تنظیم بازاری تصمیمی نگرفته و در این خصوص صحبتی نکرده است. بنابراین ممکن است که این برچسب صرفا عنوانی تبلیغاتی از سوی یک شرکت برای تصاحب بازار و فروش بیشتر باشد که باید دستگاههای نظارتی نسبت به این موضوع، پیگیریهای لازم را انجام دهند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد