21 - 03 - 2020
خبر
مرغ در آستانه کیلویی ۱۱ هزار تومان
تسنیم- با آزاد شدن صادرات مرغ، بار دیگر قیمت این محصول در بازار افزایش یافت و به مرز کیلویی۱۱ هزار تومان رسید. درحالی که بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار، حداکثر قیمت این محصول در بازار باید هشت هزار و ۱۷۵ تومان باشد.
در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم در کشتارگاه ۹۷۰۰ تومان، پخش ۹۹۰۰ تومان، خردهفروشی۱۰۸۰۰ تومان، خردهفروشی مرغ شمال ۱۰۳۵۰ تومان و قیمت عمده مرغ کشتار شمال در میدان بهمن ۹۴۵۰ تومان است. همچنین قیمت هر کیلوگرم سینه مرغ با کتف ۱۹۰۰۰ تومان، سینه بدون کتف ۲۰۰۰۰ تومان، فیله مرغ ۲۱۰۰۰ تومان مرغ درشت تهران ۹۸۳۰ تومان، مرغ بدون آنتیبیوتیک ۱۱۹۵۰تومان و جوجه تازه ۱۱۹۵۰ تومان است. این در حالی است که بر اساس اطلاعیه اتحادیه مربوطه، قیمتهای اعلامی فوق نرخ استعلامی بوده و اعضا میتوانند با توجه به فاکتور خرید رسمی و با احتساب ۱۰ درصد سود اقدام به فروش کنند.
واکنش انجمن لبنیات به گرانیها
مهر- با وجود اینکه صنایع لبنی بدون توجه به نظر دستگاههای تصمیمگیر، قیمت انواع محصولات تولیدی خود را افزایش دادند اما در حال حاضر آنها نسبت به عملکرد دستگاههای مسوول هم انتقاد دارند. بر همین اساس دبیر انجمن لبنی کشور با بیان اینکه عدم رسیدگی دستگاههای مسوول به وضعیت کارخانجات لبنی موجب افزایش قیمت لبنیات شده است، گفت: وزارت کشاورزی زیر بار امضای قرارداد تحویل شیر به کارخانجات نمیرود.
رضا باکری درباره افزایش چشمگیر قیمت فرآوردههای لبنی در بازار اظهار داشت: کارخانجات لبنی از دوم مردادماه ۹۷ به بعد، مرتبا با ستاد تنظیم بازار، سازمان حمایت، ریاستجمهوری و وزارت صنعت در حال مکاتبه هستند و با آنان مطرح کردهاند که تاثیر تغییر و تحولات ارزی کشور روی مواد اولیه، بستهبندی و... چقدر است. این در حالی است که مسوولان نیز مرتب قول رسیدگی و تامین دادهاند اما این وعدهها تاکنون به نتیجهای نرسیده است.
وی اضافه کرد: برخی تامینکنندگان مواد اولیه ما از جمله پتروشیمیها نیز عنوان میکردند که ما قیمتها را به حالت منطقی سابق برمیگردانیم؛ چرا که قیمت ظروف بستهبندی ۶۰۰ تومان و در برخی موارد، حدود ۱۰۰۰ تومان افزایش یافته است. کارخانجات هم منتظر محقق شدن این وعدهها بودند اما تاکنون اتفاقی رخ نداده است.
باکری افزود: کارخانهها مدتی تحمل کردند تا دستگاههای مربوطه رسیدگی کنند. اما با توجه به اینکه طی سه ماه گذشته، هیچ دستگاهی اقدامی انجام نداده است، کارخانجات نمیتوانند صبر کنند تا ورشکست شوند. وی همچنین اظهار کرد: در پی این مشکلات، حدود ۲۰۰۰ نفر از پرسنل یکی از شرکتها بیکار شدهاند.
کمبود پکیج در بازار لوازمخانگی
ایسنا- در حال حاضر بازار لوازمخانگی با کمبود پکیج مواجه است. این در حالی است به گفته رییس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی، این بازار به جز پکیج در هیچ محصولی با کمبود مواجه نیست و حتی مازاد نیاز بازار داخلی محصولات گرمایشی بخاری و آبگرمکن صادر میشود.
محمد طحانپور افزود: در فصول سرد سال میزان تقاضا برای آبگرمکن، بخاری، پکیج و تلویزیون افزایش مییابد که همانطور که گفته شد در زمینه پاسخگویی به نیاز بازار در محصول پکیج با مشکل روبهرو هستیم و این موضوع به دلیل عدم تناسب عرضه و تقاضا رخ داده است.
وی اظهار کرد: فرآیند خرید و نصب پکیج به حدود یک ماه رسیده و این موضوع به دلیل آن است که قیمت مس مصرفی در پکیج به شدت افزایش یافته و در کنار آن تامین قطعات مصرفی نیز ارزبری بسیاری دارد.
رییس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی بیان کرد: قیمت لوازمخانگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و در بازار بخاری و آبگرمکن با افزایش قیمت ۵۰ درصدی روبهرو شده است.
وی گفت: آبگرمکن و بخاری بیش از نیاز بازار داخلی تولید میشود و مازاد نیاز داخلی به بازارهای همسایه و آسیای میانه صادر میشود که در کنار آن برخی قطعات نیز به ایتالیا صادر میشود.
ابهام در حل مشکلات ترخیص کالا
ایانا- به دنبال تغییرات و نوسانات بازار ارز، همچنان مشکلات ترخیص کالا در گمرک حل نشده به طوری که فعالان اقتصادی از آینده بازار نگران هستند. این در حالی است که وزیر جدید صنعت به تازگی وعدههایی در این خصوص داده است.
در همین رابطه نایبرییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس راهاندازی خط ویژه گمرکی را در رفع سردرگمی صنایع و تسهیل ورود مواد اولیه و کالاهای واسطهای خط تولید، به کشور موثر دانست و افزود: تشخیص مشکل در این حوزه هوشمندانه بوده و لازم است اقدامات لازم جهت عملی شدن این اقدام هرچه سریعتر صورت گیرد.
فریدون احمدی، مشکل ماندن کالاها و مواد اولیه در گمرک را ناشی از یک عامل بیرونی برشمرد و اضافه کرد: به وجود آمدن مشکلات در ترخیص کالای گمرک که در حال حاضر شاهد آن هستیم در ادامه تغییرات و نوسانات بازار ارز رخ داده و لازم است طرح این بحث به فال نیک گرفته شود. به گفته احمدی با تسهیل گمرکات سردرگمیهای حاصل از مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد.
نایبرییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه ایجاد اتاق فکر در وزارت صنعت، معدن و تجارت را برای ادامه کار در این حوزه و رفع مشکلات موجود ضروری دانست و افزود: گفتوگو با بخش خصوصی در تمامی قسمتهای کشور لازم و ضروری است و پایهگذاری راهاندازی اتاق مخصوصی به این منظور تبعات ارزشمندی را به دنبال خواهد داشت.
احمدی با بیان این نکته توضیح داد: هرچه مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد و تصمیمگیریها بیشتر باشد نتیجه بهتری در اجرا گرفته میشود و مشارکت این بخش را به صورت داوطلبانه خواهیم داشت.
خطر در کمین بازار صادراتی زعفران
باشگاه خبرنگاران- با توجه به قاچاق بیرویه زعفران و صادرات این محصول ایرانی با برند دیگر کشورها به بازارهای بینالمللی، نمیتوان آینده روشنی را برای این محصول متصور بود.
در همین خصوص نایبرییس شورای ملی زعفران گفت: با استمرار این روند، جایگاه خود را در بازارهای صادراتی از دست خواهیم داد. غلامرضا میری ادامه داد: در شرایط فعلی باید کاری کرد تا زعفران ایرانی از طریق قاچاق خارج نشود چرا که فقدان نظارت کافی منجر به کاهش کیفیت محصول خواهد شد.
نایب رییس شورای ملی زعفران همچنین با اشاره به نرخ زعفران در بازار گفت: هماکنون نرخ هر کیلو زعفران دسته پنج میلیون و ۵۰۰ تا شش میلیون، زعفران پوشال هشت تا ۹ میلیون، زعفران نگین ۱۰ تا ۱۱ میلیون و زعفران سوپر نگین ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان است.
وی با اشاره به ضرورت در نظر گرفتن قیمت پایه برای طلای سرخ در بازار افزود: با توجه به افزایش هزینههای تولید، باید قیمت منطقی برای زعفران تعیین شود تا کشاورز نسبت به آینده بازار نگران نباشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد