22 - 03 - 2020
خبر
دلار «سکه» را گران کرد
کشتیآرای علت اصلی افزایش قیمت طلا و سکه را در بازار تهران، افزایش قیمت دلار اعلام کرد.محمد کشتیآرای اظهار داشت: قیمت طلا و سکه در روزهای گذشته روند افزایشی را پیش گرفته که علت اصلی آن افزایش قیمت دلار در بازار آزاد است.وی همچنین تاکید کرد که در بازار طلا و سکه هماکنون تقاضای خاصی وجود ندارد و جهش قیمتی رخ داده در این بازار تنها به دلیل افزایش قیمت دلار بوده است.روز گذشته در بازار آزاد سکه تمامبهار آزادی طرح جدید چهار میلیون و ۷۲۰ هزار تومان و هر قطعه سکه تمامبهار آزادی طرح قدیم چهار میلیون و ۴۵۰ هزار تومان معامله میشود.
در بازار آزاد هر قطعه نیمسکه بهار آزادی دو میلیون و ۳۳۰ هزار تومان، ربعسکه یک میلیون و ۳۱۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۶۸۰ هزار تومان فروخته میشود.هر گرم طلای ۱۸عیار هم ۴۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان ارزشگذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۳۳ دلار معامله میشود.
شروط مهار تورم و نقدینگی؛
حفظ ذخایر ارزی در اولویت بانک مرکزی
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به انتقال تکانههای ارزی به سایر بازارها و افزایش نرخ تورم گفت: حفظ ذخایر ارزی برای مقابله با شـوکهای احتمالی در آینده باید در اولویت برنامههای سیاستگذاران باشد.
پیمان قربانی گفت: با وجود عملکرد مثبت اقتصاد کشور در سال ۱۳۹۶، با اقدام آمریکا در خروج یکجانبه از برجام در اردیبهشتماه ۱۳۹۷ و تعیین مهلتهای سه ماهه و شش ماهه برای بازگشت تحریمهای اقتصادی، جوی از نااطمینانی نسبت به آینده و انتظارات منفی در بین فعالان اقتصادی شکل گرفت و فعالیتهای سوداگرانه در اقتصاد به ویژه در بازار ارز افزایش یافت. تکانههای ارزی در حال انتقال به بازارهای دیگر بوده و همانطور که آمارهای بانک مرکزی نشان میدهـد، در ماههای ابتدایی سال۱۳۹۷ شاخصهای قیمت تولیدکننده و مصرفکننده در مقایسه با دوره مشابه سـال ۱۳۹۶ افزایش قابل ملاحظهای داشته است.وی ادامه داد: با توجه به تاثیر نقدینگی بر تورم و نرخ ارز، کنترل رشد نقدینگی باید از اولویتهای بانک مرکزی در سال ۱۳۹۷ باشد. همانطور که بررسی آمارها نشـان داده، عامل مسلط در افزایش نقدینگی و رشد پایه پولی در سال ۱۳۹۶ افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی بوده و در صورت ادامه این روند، مشکلات تشدید خواهد شد. اصلاح ترازنامه بانکها، شتاب در اصلاحات ساختاری نظام بانکی و فروش اموال مازاد بانکها به بخش خصوصی واقعی، رویکردهایی است که باید در این خصوص دنبال شوند.
فرصت یکماهه بانک مرکزی برای تدوین
ضوابط پرداخت
هیات دولت، بانک مرکزی را موظف کرد تا یک ماه آینده ضوابط پرداخت را تدوین و ابلاغ کند.
هیات وزیران با توجه به ضرورت تدوین مقررات لازم در حوزه پرداختهای الکترونیک، بانک مرکزی را موظف کرد چارچوبها و ضوابط بانکی پرداخت خُرد، کیف پول الکترونیک و پرداختهای مبتنی بر انواع فناوریها را ظرف یک ماه از ابلاغ این مصوبه تدوین و ابلاغ کند.همچنین بانکها و شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت موظف شدند دسترسی به خدمات بانکی برای شرکتهای خدمات فناوری مالی (فنمها) که دارای مجوز از صنف مربوط هستند را فراهم آورند و در مواردی که به تشخیص بانک مرکزی شرکتهای یاد شده ضوابط مربوط را رعایت نکنند، فعالیت آنها متوقف میشود.
به موجب تصمیم دولت، دستگاههای اجرایی موظف شدند سازوکارهای لازم برای دریافت وجوه خرد دولتی از طریق شرکتهای خدمات فناوری مالی را فراهم کنند. بانک مرکزی نیز موظف شد در حوزه خدمات پرداخت الکترونیک از منظر سیاستگذاری و اعمال استانداردهای بانکی پرداخت نسبت به تنظیمگری اقدام کند و تحمیل هرگونه روشهای خاصی از کسبوکار توسط دستگاههای اجرایی در این حوزه ممنوع است.
تغییر سقف تراکنش در سامانههای غیرحضوری بانک ملت
پیرو بخشنامه بانک مرکزی درباره تعیین سقف جدید برای انتقال وجه از طریق کارتهای بانکی، سقف عمومی تراکنشهای شتابی و غیرشتابی کارتهای بانکی در سامانههای غیرحضوری بانک ملت تغییر کرد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک ملت، از این پس سقف عمومی تراکنش انتقال وجه شتابی و غیرشتابی کارتی برای سامانههای خودپرداز، بانکداریاینترنتی و همراه بانک ملت برای هر فقره کارت در هر شبانهروز مبلغ ۳۰ میلیون ریال خواهد بود.همچنین سقف عمومی تراکنش خرید کارت از طریق پایانههای فروشگاهی(POS)و درگاه پرداخت اینترنتی(VPOS) بانک ملت برای هر فقره کارت در هر شبانهروز مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.با وجود این تغییرات، سقف عمومی تراکنش انتقال وجه شتابی و غیرشتابی کارتی برای پایانه کارتخوان شعبهای برای هر فقره کارت در هر شبانهروز همچنان، مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال خواهد بود. این گزارش حاکی است، کارشناسان مرکز ارتباط ملت با شماره ۱۵۵۶ در تهران و ۸۲۴۸۸-۰۲۱ در شهرستانها آماده پاسخگویی به سوالات هموطنان در این زمینه هستند.
نقش بانک صنعت و معدن در توسعه اقتصادی
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بانکهای توسعهای و به ویژه بانک صنعت و معدن جایگاه موثری در اقتصاد کشورمان دارند و این جایگاه باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بانک صنعت و معدن، محمدرضا پورابراهیمی که در نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با مدیران و اعضای هیات مدیره این بانک در محل بانک یاد شده سخن میگفت با بیان این مطلب افزود: بانک صنعت و معدن با تامین مالی طرحهای صنعتی و تقویت بخش تولید نقش موثر و مهمی در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی کشور دارد.وی تصریح کرد: به بهرهبرداری رسیدن طرحهای فولای، پتروشیمی، سیمان، نیروگاه و… با تسهیلات این بانک در استانهای مختلف کشور، نشاندهنده نقش ویژهای است که در فرآیند توسعه پایدار دارد .
وی ادامه داد: علاوه بر توجه به افزایش سرمایه بانکها، باید به مسائلی مانند تعیین تکلیف اموال و املاک مازاد بانکها رسیدگی شود .
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد