13 - 11 - 2019
خبر
واکنش وزیر کشاورزی به کمبود گندم
ایسنا- در حالی که برخی کارشناسان معتقدند به دنبال خسارت سیل اخیر در بخش گندم، تامین کالاهای استراتژیک به مشکل خواهد خورد، وزیر کشاورزی معتقد است در این خصوص جای نگرانی نیست چراکه وضعیت مزارع و باغات ما خیلی خوب است. محمود حجتی اعلام کرد: در بخش گندم با وجود سیلهای اخیر و خسارات وارد شده قطعا افرایش تولید خواهیم داشت. وی اظهار کرد: سیل در ۲۴ استان خسارت باقی گذاشت اما برکات این بارشها بسیار زیاد بوده و تا آخر سال و حتی سال آینده آثار آن را خواهیم دید.
حجتی با اشاره به چگونگی تامین خسارات کشاورزان آسیبدیده در سیل اخیر، گفت: در این زمینه کمکهای تسهیلاتی قرضالحسنه در بخشهای مختلف را ابلاغ کردیم و جزئیات آن ابلاغ میشود. این در حالی است که ستاد حوادث استانها هم مسوول هستند که به صورت تیمی در این موضوع عمل کنند که دستورالعمل آن هم اعلام شده است.
ظرفیت یک میلیارد دلاری تجارت ایران و بنگلادش
تسنیم- با توجه به ظرفیتهای قابل توجه ایران و بنگلادش، تجارت سالانه یک میلیارد دلاری مورد توجه مقامات دو کشور قرار گرفته است. بر همین اساس وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با فعالسازی ظرفیتهای موجود، ایران و بنگلادش میتوانند به هدف تجارت یک میلیارد دلار در سال دست پیدا کنند، گفت: امیدواریم در سال جدید ششمین دور اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور برگزار شود.
رضا رحمانی در مراسم روز ملی بنگلادش گفت: دو ملت ایران و بنگلادش به عنوان دو ملت دوست و مستقل برای افزایش قدرت و رفاه خود، نیازمند توسعه همهجانبه و به ویژه توسعه ساختمانها و تاسیسات زیربنایی هستند و این میتواند یک زمینه همکاری بلندمدت و گسترده را فراهم سازد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایران ظرفیتهای مهمی در زمینه تولید انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی دارد، افزود: ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان در این عرصه است. علاوه بر این ظرفیتهای همکاری برای دو کشور در زمینههای دیگر نظیر کشاورزی و مواد غذایی، توریسم، صنایع دارویی و پزشکی، ورزشی، دانشگاهی و سایر زمینهها وجود دارد و فعالسازی ظرفیت موجود در چند مورد از این زمینهها به راحتی هدف تجارت یک میلیارد دلار در سال بین دو کشور را تحققپذیر میکند.
رحمانی ایران را کشوری با پتانسیلهای اقتصادی فراوان دانست و عنوان کرد: فعالان اقتصادی و همین طور مسوولان سیاسی کشورها نمیتوانند از بازار و اقتصاد ایران صرف نظر کنند.
خبری از شهرک تخصصی پوشاک نیست!
ایسنا- با اینکه کلنگ پروژه شهرک صنعتی پوشاک از سال ۱۳۹۵ زده شده اما تاکنون اتفاقی در این پروژه نیفتاده و کار آن تقریبا متوقف شده است. این در حالی است که شهرک تخصصی پوشاک اولین شهرکی است که بر اساس نیاز داخلی طراحی شده و سراسر زنجیره تولید پوشاک از تامین مواد اولیه تا مد، طراحی، دوخت و عرضه را شامل میشود.
در همین خصوص عضو هیاتمدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: با توجه به اینکه راهاندازی شهرک تخصصی پوشاک مزایای متعددی برای این صنعت دارد، تمام تشکلهای بخش خصوصی درخواست کرده بودند این کار انجام شود و پیگیر تاسیس این شهرک هستند اما کار خاصی در این زمینه انجام نشده است. اظهارات مجید نامی در حالی است که در یک سال اخیر با رشد حدودا سه برابری نرخ ارز، واردات پوشاک به کشور بهویژه قاچاق این محصول تا حد قابل توجهی کاهش یافته و بار دیگر پوشاک داخلی در مرکز توجه مصرفکنندگان قرار گرفته است. از این رو در این شرایط به نظر میرسد فرصت مناسبی است تا با ایجاد زیرساختهای لازم زمینه برای گسترش فعالیت تولیدکنندگان داخلی پوشاک در تمام زنجیره تولید این محصول از طراحی تا دوخت فراهم شود.
گفتنی است معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اوایل سال گذشته اعلام کرده بود بهرهبرداری از شهرک تخصصی پوشاک تا پایان تابستان سال ۱۳۹۷ کلید میخورد و بهرهبرداری کامل از ۲۰۶ هکتار مساحت مربوط به این شهرک تخصصی، تا پایان سال ۱۳۹۸ طول میکشد.
تجارت ضعیف ایران و قطر
ایرنا- اگرچه تجارت ایران و قطر در حال افزایش است اما به گفته کارشناسان، تا رسیدن به تعاملات تجاری مطلوب فاصله داریم. بر این اساس معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری بوشهر گفت: ارزش صادرات غیرنفتی این استان به قطر در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۶ به میزان ۶۲ درصد افزایش یافت. سعید زرینفر افزود: در سال گذشته صادرات غیرنفتی از طریق گمرکات استان بوشهر به کشور قطر ۶۷۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۱۷ میلیون دلار گزارش شده در حالی که این میزان نسبت به سال ۹۶ به لحاظ وزن ۴۷ درصد و از نظر ارزش ۶۲ درصد رشد داشته است.زرینفر ادامه داد: عمدهترین کالاهای صادراتی از گمرکات استان به قطر در سال گذشته، شامل مواد معدنی (به طور عمده سیمان، کلینکر و سایر مواد معدنی) و محصولات کشاورزی (هندوانه و خربزه، کلم، گوجهفرنگی، بادمجان و کدو، خیار و یونجه) بوده است. معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری بوشهر بیان کرد: در سال گذشته هشت گمرک تجاری استان در زمینه صادرات به مقصد بنادر کشور قطر فعال بودند.
زرینفر اظهار کرد: از اوایل سال ۹۶ و با توجه به مشکلات پیشآمده در روابط کشور قطر با سایر کشورهای عربی، فرصت مناسبی برای توسعه مبادلات تجاری بین ایران به ویژه استان بوشهر با کشور قطر فراهم شد. وی گفت: با وجود اینکه در این دوره روند گسترش صادرات به این کشور به صورت مداوم در حال افزایش است اما مدیران ادارات اقتصادی و فعالان بخش خصوصی باید بدانند ظرفیتهای بوشهر بالاست و هنوز تا رسیدن به تعاملات تجاری مطلوب میان تولیدکنندگان و بازرگانان فاصله داریم. از این رو در این حوزه باید تلاش بیشتری شود.
هشدار به متخلفان بازار نهادههای دامی
تسنیم- آشفتگی در بازار نهادههای دامی همچنان ادامه دارد به طوری که فعالان بازار مواد پروتئینی در شرایط فعلی نهادههای دامی را با قیمتهای بسیار بالا تهیه میکنند. بر همین اساس مدیر نظارت بر توزیع کالاهای اساسی کشاورزی با اشاره به بروز تخلفاتی در توزیع نهادههای دام و طیور دولتی گفت: هر گونه جابهجایی بار(نهادهها) بدون ثبت و اعلام قبلی به معنی اختفا و احتکار محموله تلقی میشود و از طریق مراجع ذیربط پیگیری خواهد شد.
محمد قدیریابیانه با ارسال نامهای با موضوع «عدم جابهجایی بعدی نهادهها از آدرسهای اعلام شده» به مدیران عامل شرکتهای واردکننده ذرت، جو، کنجاله سویا و شرکتهای تولیدکننده کنجاله سویا و کارخانجات روغنکشی اظهار کرد: با توجه به اطلاعات ارسال روزانه (ادواری) آن شرکت از طریق پست الکترونیکی به این مدیریت و ارسال اطلاعات مزبور به صورت روزانه برای همکاران ناظر و بازرسین استانها گاه مشاهده شده است که محمولههای (نهادههای دامی) ارسالی به آدرسهای ثبت شده در سامانه پایانهها و درسهای اعلام تخلیه نگردیده و بدون هماهنگی و درج مجدد در سامانه و اعلام قبلی در محلهای دیگر تخلیه میشود.در ادامه این نامه آمده است: بدینوسیله به آگاهی میرساند هر گونه جابهجایی بار بدون ثبت و اعلام قبلی به معنی اختفا و احتکار محموله تلقی گردیده و از طریق مراجع ذیربط پیگیری خواهد شد. بنابراین خواهشمند است ترتیبی اتخاذ گردد تا موضوع با قاطعیت رصد و پایش شود تا موجب مشکلات بعدی نشود. بدیهی است که کلیه عواقب ناشی از این جابهجایی برعهده تامینکنندگان و شرکتهای واردکننده میباشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد