23 - 03 - 2020
خبر
توافق تهران- سئول برای استفاده از ارزهای ملی
ایران و کرهجنوبی توافق کردند که در تعاملات تجاری خود به جای دلار از ارزهای ملی استفاده کنند.
با وجود تحریمهای ایالات متحده علیه تهران، کرهجنوبی و ایران توافق کردند در تعاملات تجاری در راستای تحکیم روابط دوجانبه به جای دلار از ارزهای ملی استفاده کنند.
این توافق گام مهمی برای دو کشور محسوب میشود و نشاندهنده نگرانیهای کرهجنوبی در مورد حفظ روابط خود با ایران است. همچنین دو کشور توافق کردند که در پرداختها، تسویهحسابهای مالی و نیز حسابهای بانکی از ارز ملی کرهجنوبی یعنی وون استفاده کنند.
این موضوع به شرکتهای کرهای و ایرانی اجازه تداوم توسعه تعاملات در حوزههای مختلف را میدهد. بر همین اساس بادامچی شبستری سفیر ایران در سئول گفت: حجم تجارت دو کشور در سال گذشته میلادی از ۱۲ میلیارد دلار عبور کرد.
وی در ادامه گفت: حقیقت این است که روابط تهران- سئول بر اساس واقعیت است و این مساله باعث شده که دو کشور مصمم به توسعه مناسبات خود در رویارویی با اقدامات یکجانبه غیرقانونی و خصمانه آمریکا شود.
پیش از این هم ریو جونگ هیون سفیر کرهجنوبی در تهران گفته بود با وجود اینکه بسیاری از شرکتهای اروپایی به دلیل فشار تحریمهای آمریکا ایران را ترک کردهاند اما شرکتهای کرهای اهمیت بازار ایران را درک میکنند و ماندن را انتخاب کردهاند.
بر پایه این گزارش، ایران و شرکای تجاری آن در پاسخ به تحریمهای ایالات متحده بر سر کاهش سهم دلار در تجارت متقابل مذاکراتی را انجام دادهاند و روسیه، ترکیه، هند، عراق، قطر، چین و دیگر کشورها به صورت فعالانه به دنبال استفاده از ارزهای ملی در تسویهحسابها به منظور دور زدن فشارهای واشنگتن هستند.
آغاز ثبتنام ارز دانشجویی
براساس اعلام سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، ثبت نام دانشجویان شاغل به تحصیل واجد شرایط دریافت ارز دانشجویی از امروز از طریق سامانه سجاد آغاز میشود.
تمام دانشجویان شاغل به تحصیل واجد شرایط دریافت ارز دانشجویی میتوانند از امروز فرمهای لازم به همراه مدارک مورد نیاز را تکمیل و در سامانه سجاد به آدرس portal. saorg. ir بارگذاری کنند.
ارز دانشجویی صرفا در بازه زمانی یک مهر تا ۲۹ اسفند ۹۷ یعنی از مهر تا اسفند ۱۳۹۷ تعلق میگیرد.
طبق بخشنامه بانک مرکزی، مبنای نرخ ارز درخصوص حوالههای ارزی، نرخ ارز حواله مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) و در مورد اسکناس، نرخ ارز اسکناس مندرج در سامانه مذکور خواهد بود.
باتوجه به تغییر سامانه ارزی از سامانه مشارکت دانشجویی (نشا) به سامانه جامع دانشجویی سجاد، تمام دانشجویان متقاضی در مرحله اول در سامانه جدید (سامانه سجاد) ثبتنام و در مرحله بعدی درخواست ارز دانشجویی کنند.
طبق بخشنامه بانک مرکزی، ارز دانشجویی به مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد تعلق میگیرد و برای مقطع کارشناسی فقط دانشجویانی که شروع به تحصیل آنها قبل از ۳۱ اردیبهشت ۹۷ بوده، میتوانند درخواست کنند.
سازمان امور دانشجویان فقط موظف به تایید وضعیت تحصیلی دانشجویان بوده، مراحل و ضوابط پرداخت ارز (نوع، میزان و نرخ) براساس دستورالعمل بانک مرکزی و بر عهده بانکهای عامل (تجارت و سامان) است.
با توجه به اینکه تمام فرآیندها و خدمات به صورت غیرحضوری و از طریق سامانه انجام میشود، نیازی به مراجعه حضوری نیست.
برای کسب اطلاع و پیگیری از وضعیت درخواست، متقاضی میتواند به پروفایل و ایمیل شخصی اعلام شده مراجعه کند. متقاضیان جهت ارتباط با پشتیبانی سامانه، از گزینه درخواست پشتیبانی سامانه سجاد در منوی خدمات استفاده کنند.
مکاتبه دژپسند با نهادهای حاکمیتی؛
ثبت بدهی و مطالبات وزارت اقتصاد
وزیر اقتصاد با ارسال نامهای به نهادهای حاکمیتی، خواستار ارسال به موقع و کامل اطلاعات بدهیها و مطالبات قوا، سازمانها و شرکتهای وابسته و تابعه از طریق سامانه مدیریت اطلاعات بدهیها شد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از وزارت اقتصاد و دارایی، در نامه فرهاد دژپسند آمده است: با عنایت به دستور رییسجمهور مبنی بر ابلاغ لزوم ارائه اطلاعات بدهیها و مطالبات دولت و شرکتهای دولتی وفق قوانین و مقررات مربوط به کلیه دستگاههای اجرایی و پیگیری آن، در اجرای ماده (۱) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و آییننامه اجرایی آن، خواهشمند است دستور فرمایید مراتب ارسال به موقع و کامل اطلاعات بدهیها و مطالبات آن قوه، وزارت، سازمان و تمامی سازمانها و شرکتهای وابسته و تابعه از طریق سامانه مدیریت اطلاعات بدهیها و مطالبات دولت (سماد)، در مرکز به معاونت نظارت مالی و خزانهداری کل کشور (مرکز مدیریت بدهیها و داراییهای مالی عمومی) و در استانها به اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان مربوط، به مبادی ذیربط ابلاغ شود.
بدیهی است، به استناد مفاد ماده (۳۶) ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۳۹۷ پرداخت، تسویه، و تهاتر بدهیها و مطالبات دولت و شرکتهای دولتی بر اساس ضوابط قانونی مربوط، منوط به اعلام اطلاعات یاد شده در اجرای تکالیف قانونی مورد اشاره خواهد بود.
آمادگی دولت برای جایگزین کردن مدیران بازنشسته
معاون رییسجمهور با بیان اینکه زمان اجرای قانون منع بهکارگیری بازنشستگان از ۲۶ آبان ماه است، گفت: دولت برنامهریزی لازم برای جایگزینی نیروهای مشمول قانون را انجام داده است.
جمشید انصاری درباره اقدامات دولت برای اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان از ۲۶ آبان ماه و اینکه چه تعداد از مقامات شامل حال این قانون میشوند، اظهار داشت: قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان از سال ۱۳۹۵ تصویب شد و مطابق آن، به کارگیری بازنشستگان و کسانی که بازخرید شده بودند در دولت و سایر دستگاهها جز در موارد استثنایی که در قانون مشخص شده بود؛ ممنوع شد. معاون رییسجمهور به مهر گفت: در اصلاحیه قانون منع به کارگیری بازنشستگان که در تاریخ ۶ شهریورماه امسال در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۷ شهریورماه توسط رییسجمهور به همه دستگاهها ابلاغ شد، تبصره یک این قانون اصلاح و شرایط بهکارگیری بازنشستگان سختتر شد.
وی گفت: با اصلاح قانون و اجرای این اصلاحیه از ۲۶ آبان ماه، ۲۱۰ نفر در زیرمجموعه دولت بازنشسته خواهند شد؛ پیشتر این امکان وجود داشت تا تمام مقامات موضوع ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری را از بین بازنشستگان به کار بگیریم اما در این اصلاحیه؛ استانداران، سفرا و معاونان وزرا و تعدادی از ایثارگران حذف شدند و نمیتوان نیروی بازنشسته در این مسوولیتها استفاده کرد برای همین دولت برنامهریزی لازم برای جایگزینی نیروهای مشمول را انجام داده و حتما در مهلت قانونی مقرر این کار را انجام خواهد داد.
رییس سازمان امور اداری و استخدامی یادآور شد: تاریخ اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان ۲۶ آبان است و از این تاریخ این قانون در همه دستگاههای مشمول این قانون اجرا میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد