23 - 03 - 2020
خبر
بعیدینژاد:
کسانی که تحریمها را اعمال کردند، باید بهخاطر جنایت علیه بشریت مواخذه شوند
گروه سیاسی- سفیر ایران در لندن اعمال مجدد تحریمهای ضدایرانی واشنگتن را محکوم کرد. حمید بعیدینژاد در توئیتی نوشت: تحریمهای آمریکا روی ایران مبنای قانونی نداشته و نامشروع هستند. آنها بر نیازهای حیاتی تمام اقشار جامعه ایرانی تاثیر میگذارند. آنها که در اعمال این تحریمها دست داشتهاند، باید به خاطر جنایاتشان علیه بشریت مواخذه شوند و به سزای کارشان برسند.
وزیر کشور:
امروز استانداران جدید به دولت معرفی میشوند
ایرنا- وزیر کشور در خصوص جایگزینی و معرفی ١۴ استاندار جدید، گفت: استانداران جدید را امروز به دولت معرفی میکنیم. عبدالرضا رحمانیفضلی در حاشیه همایش استانداران در جمع خبرنگاران بیان کرد: ١۴ نفر از استانداران ما شامل قانون منع به کارگیری بازنشستگان میشوند که در این جلسه حضور داشتند و سخت بود با این ١۴ نفر خداحافظی کنیم، آنها در این پنج سال زحمت کشیدند با وزارت کشور همراهی کردند، به هر حال برای آنها آرزوی توفیق و خدمت بیشتر به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران داریم. وی تصریح کرد: ما هماکنون آمادگی کامل داریم که استانداران جدید را به دولت معرفی کنیم و اگر روند انتصاب طول بکشد، سرپرست منصوب میکنیم. رحمانیفضلی درخصوص جلسه با استانداران نیز اظهار داشت: توفیق بود که با استانداران و معاونان سیاسی و اقتصادی استانداریها جلسه داشته باشیم. وی توضیح داد: در این جلسه شرایط اقتصادی و نوع همکاریها و توانمندیها و ظرفیتهایی که استانهای ما میتوانند در این شرایط داشته باشند و آنها را به کار گیرند، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. وزیر کشور افزود: در این جلسه رییس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی و همچنین وزیر صمت حضور داشتند و شرایط را توضیح دادند و خواستهها و توقعات خود را نیز بیان کردند. رحمانیفضلی یادآور شد: استانداران نیز مسائل و مشکلاتی که با آن مواجه هستند و راهحلها و پیشنهاداتی که ظرفیتهای اقتصادی استانهای خود را فعال کنند را مطرح کردند که در پایان جلسه جمعبندی نهایی انجام شد.
جان بولتون:
گزینه نظامی علیه ایران مطرح نیست
ایسنا- مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد: گزینه نظامی جایی در برنامهریزیهای دولت آمریکا علیه ایران ندارد. نیک شیفرین، خبرنگار «نیوزآور» نوشته است جان بولتون در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه در صورت خروج ایران از برجام آیا گزینه نظامی علیه این کشور روی میز است گفت: «این [گزینه] هیچ جایی در برنامهریزیهای ما ندارد.» به گزارش شبکه خبری العالم، جان بولتون اضافه کرده است: «رییسجمهور (ترامپ) فکر نمیکند ایران از توافق خارج شود.» بر اساس این گزارش دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هستهای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانهداری آمریکا اعلام کرد تحریمهای هستهای که ذیل این توافق رفع شده بودند در دورههای ۹۰ و ۱۸۰ روزه احیا خواهند شد. ترامپ همچنین شامگاه دوشنبه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسما دستور اجرای اولین بسته تحریمها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریمها که بخشهای کشتیرانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار میدهند هم از روز ۱۴ آبانماه از سر گرفته شدهاند.
آمانو:
ایران در حال اجرای تعهدات هستهای خود ذیل برجام است
گروه سیاسی- مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای برای هفتاد و سومین نشست عمومی مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر پایبندی ایران به تعهداتش ذیل برجام تاکید کرده است. یوکیو آمانو در این بیانیه به اقدامات نهاد دیدهبان هستهای سازمان ملل در راستیآزمایی و نظارت بر اجرای تعهدات ایران ذیل توافق هستهای برجام تاکید کرده است. وی تصریح کرده است: ما کماکان به راستیآزمایی و نظارت بر اجرای تعهدات هستهای ایران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک ادامه دادهایم. به گزارش شبکه خبری العالم، مدیرکل آژانس تاکید کرده است: ایران در حال اجرای تعهدات هستهای خود ذیل برجام است. ضروری است که ایران اجرای کامل این تعهدات را ادامه دهد. آمانو گفته آژانس به راستیآزماییها درباره عدم انحراف مواد هستهای اعلامشده توسط ایران ذیل توافقنامه پادمانی این کشور ادامه میدهد. ارزیابیها درباره نبود مواد و فعالیتهای هستهای اعلامنشده نیز ادامه دارند اما نماینده دائم ایران سیاستهای یکجانبه و اقدامات غیرقانونی آمریکا را مغایر حاکمیت قانون، اصول حاکم بر منشور سازمان ملل و چندجانبهگرایی دانست. غلامعلی خوشرو در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل به انتقاد شدید از سیاستهای یکجانبهگرایانه آمریکا پرداخت و گفت: سیاستهای خودخواهانه و اقدامات یکجانبه آمریکا بنیانهای همکاری بینالمللی و چندجانبهگرایی را به مخاطره انداخته است. وی افزود: نتیجه این رویکرد آمریکا، خروج آن از شورای حقوق بشر، یونسکو، پیمان پاریس و برجام شد. وی اضافه کرد: خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن یکجانبه تحریمها، آشکارا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض میکند و مغایر حقوق بینالملل است.
هشدار یک نماینده نسبت به تشکیل گروههای مافیایی در شرایط تحریم
ایسنا- رییس کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس نسبت به سوءاستفاده از شرایط تحریم و شکلگیری گروههای مافیایی در چنین شرایطی هشدار داد و بر ضرورت نظارت پررنگتر مجلس بر این روند تاکید کرد. جلال میرزایی اظهار کرد: نگرانی من این است که تحریمها به تدریج و ناخودآگاه ما را به سمتی ببرد که گروههای مافیایی شکل بگیرد و این گروهها بر تجارت خارجی ما سلطه پیدا کنند و بر مبنای آن هم سیاست ما آلوده شود و به سختی بتوانیم از این مسائل رهایی پیدا کنیم. ما باید خیلی مراقبت کنیم که به اسم دور زدن تحریمها در دام این گروهها نیفتیم. وی افزود: به نظر من در حال حاضر روند به گونهای است که گروههای جدید با پیچیدگی بیشتری وارد میدان میشوند تا از شرایط سوءاستفاده کنند. لذا باید دقت زیادی شود. مجلس هم به بهانه اینکه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مشغول انجام کارهایی است نباید از وظیفه نظارتی خود غفلت کند بلکه باید این وظیفه را پررنگتر از قبل پیگیری کنند. نماینده مردم ایلام در مجلس ادامه داد: الان توجهها بیشتر به سمت مقابله اقتصادی است به این معنا که گروههایی شکل بگیرند و تحریمها را دور بزنیم در حالیکه همه میدانیم این روش پرهزینهای است و در بلندمدت جواب نمیدهد. ما نباید از ظرافتهای دیپلماسی غافل شویم. ما با بهرهگیری از دیپلماسی توانستیم به برجام برسیم و گشایشهایی ایجاد کنیم. حالا هم خروج آمریکا از برجام نباید ما را از ابزار دیپلماسی برای حل مشکلات مایوس کند. میرزایی اتکا به ابزار دیپلماسی و فرصت دادن به آن را کمهزینهترین روش در مقایسه با سایر روشها عنوان کرد و گفت: یک روش مقابله این است که به سمت اقتصاد مقاومتی برویم که در این روش گروههای مافیایی مترصد فرصت هستند. یک روش دیگر این است که با برخی کشورها از طریق مبادله ارزهای ملی کار کنیم. البته این موارد در کوتاهمدت اجتنابناپذیر است ولی در بلندمدت هزینههای گزافی برای ما دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد