24 - 03 - 2020
خبر
معاون وزیر کشاورزی:
مشکلی در تامین مواد غذایی وجود ندارد
ایسنا- در حالی نگرانی مردم از بابت کمبود و گرانی کالاهای اساسی در کشور ادامه دارد که به گفته معاون برنامهریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی، در تامین مواد غذایی و محصولات کشاورزی بهویژه کالاهای اساسی، هیچ مشکلی وجود ندارد و انبارهای کشور پُر از کالاهای اساسی است.
عبدالمهدی بخشنده در این خصوص اظهار کرد: برای تامین مواد غذایی از مبادی و کشورهای مختلفی استفاده میکنیم. این در حالی است که در ماههای گذشته این مبادی متنوعتر و بیشتر شده و مشکلی برای تامین محصولات کشاورزی و غذایی به ویژه کالاهای اساسی نداشتهایم.
وی با اشاره به اینکه هر محصولی را که خواستهایم وارد کردهایم و نیازهای ماههای آینده نیز تامین شده است، گفت: با توجه به همکاریهای صورت گرفته بانک مرکزی و مجموعه دولت، کالاهای اساسی همچون برنج، روغن، شکر و آنچه که به نهادههای تولید برای تولید گوشت سفید، گوشت قرمز و لبنیات مربوط است، به اندازه کافی خریداری و وارد شده است و این واردات با روشهای به کار گرفته شده همچنان ادامه دارد.
معاون برنامهریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: مبادی ورودی برای تامین محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی، کشورهای مختلفی هستند که همکاریهای خوبی با آنها داریم و به اندازه کافی نیازمان را تامین میکنیم. بنابراین هیچ نگرانی برای واردات و تامین این محصولات نداریم و نخواهیم داشت. به گفته بخشنده، مجموعه دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای تامین نیازمندیهای مردم در حوزه محصولات کشاورزی و مواد غذایی، همه تلاش خود را خواهند کرد و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
افزایش تقاضا برای خرید لبنیات سنتی
تسنیم- با توجه به اینکه قیمت لبنیات هر چند روز یک بار به صورت خودسرانه افزایش مییابد، این روزها تقاضا برای خرید لبنیات سنتی از سوی مردم افزایش یافته است. بر همین اساس رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی با بیان اینکه میزان افزایش قیمت لبنیات سنتی در مقایسه با لبنیات صنعتی، بسیار کمتر بوده است گفت: تقاضا برای لبنیات سنتی افزایش یافته که بخشی از این افزایش تقاضا به خاطر افزایش زیاد قیمت لبنیات صنعتی در کشور است.
علی رجبی افزود: قیمت خرید شیر خام در صنف تولیدکنندگان لبنیات ۲۴۰۰ تومان تا ۲۵۰۰ تومان است و به نرخ شیر خام صنایع لبنی نزدیک شده است. رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی ادامه داد: در گذشته نرخ شیر خام ورودی صنایع لبنی همیشه کمتر از صنف ما بوده است اما آنطور که دبیر انجمن صنایع لبنی اعلام کرده است، اکنون نرخ شیر خام آنها نیز در همین حدود است؛ با این وجود میزان افزایش قیمت لبنیات سنتی در مقایسه با لبنیات صنعتی کمتر است.
وی تصریح کرد: میزان افزایش قیمت ما بعد از بالا رفتن نرخ شیر خام دامداران ۱۰ درصد و در سالجاری ۱۷ درصدی بوده است که در مقایسه با قیمتهای صنایع لبنی خیلی کمتر افزایش قیمت تجربه کرده است. رجبی گفت: نرخ فروش شیر خام در واحد صنفی ۳۵۰۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم ماست با توجه به نوع آن ۴۰۰۰ تومان تا ۴۵۰۰ تومان است.
کاغذ گرانتر شد
با اینکه طی هفتههای اخیر انتقادات بسیاری به روند افزایشی قیمت کاغذ در بازار وجود داشته است، اما این کالا طی روزهای گذشته باز هم گران شد به طوری که هر بند کاغذ تحریر ۷۰ گرمی به قیمت بندی ۲۶۱ هزار تومان به فروش میرسد. این در حالی است که طبق برآوردهای کارگروه کاغذ قیمت هر بند کاغذ، باید نهایت ۱۳۰ هزار تومان باشد.
بنابراین با وجود اینکه کاغذ همانند غذا و دارو در فهرست کالاهای اساسی قرار داشته و از ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات آن استفاده شده است، اما شواهد حاکی از آن است که هر بند کاغذ ۷۰ گرمی ۷۰ در ۱۰۰ روز گذشته در بازار به قیمت هر بند ۲۶۱ هزار تومان فروش رفت.
البته کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماههای اخیر تلاش برای واردات کاغذ را با افزودن آن به فهرست کالاهای اساسی آغاز کرد و تاکنون دو فهرست مورد تایید خود از واردکنندگان کاغذ را منتشر کرده است، واردکنندگانی که بخش قابل توجهی از بارهای خود را هنوز نتوانستهاند خریداری و وارد کشور کنند. بانک مرکزی اخیرا تعدادی از ثبت سفارشات برای ورود کالا به کشور را باطل و درخواست کرده تا مجددا این مراحل توسط واردکنندگان طی شود. بخشی از این واردکنندگان از جمله واردکنندگان کاغذ بودهاند. گفتنی است در هفتههای گذشته فعالان بازار کاغذ افزایش قیمت نسبی کاغذ در بازار را نتیجه کمبود محصول عنوان کرده بودند.
نامه سرگشاده گندمکاران به روحانی
مهر- با وجود گذشت حدود دو ماه از آغاز سال زراعی جدید، هنوز خبری از اعلام نرخ تضمینی محصولات کشاورزی نیست. بر همین اساس بنیاد ملی گندمکاران ایران، با ارسال نامهای به حسن روحانی، خواستار رسیدگی وی به وضعیت ایجاد شده برای کشاورزان و اعلام سریع نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی شدند. این در حالی است که مسوولان وزارت جهاد کشاورزی بارها تاکید کرده بودند که منتظر اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی تا پایان شهریور ماه هستند، اما تاخیر دولت در اعلام نرخ خرید تضمینی انتقاد بسیاری از کارشناسان و مسوولان را به دنبال داشته و آنان معتقدند که این کار آسیب جدی به روند خودکفایی محصولات اساسی و استراتژیک وارد میکند.
بر این اساس، بنیاد ملی گندمکاران طی نامهای به حسن روحانی، رییسجمهور گلایههای خود را از اقدامات دولت طی حدود سه سال اخیر مطرح کردهاند و از وی خوستهاند که هر چه سریعتر نرخ خرید تضمینی این محصول اعلام شود و دولت به بخش کشاورزی و دستاوردهای خودکفایی آن توجه بیشتر و جدیتر کند.
افزایش ۴۰ درصدی صادرات زعفران
باشگاه خبرنگاران- براساس آمار ششماهه گمرک، ۱۰۵ تن زعفران با ارزشی بالغ بر ۱۴۵ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد رشد داشته است. این در حالی است که به گفته نایب رییس شورای ملی زعفران، با توجه به نوسان نرخ ارز پیشبینی میشود رشد صادرات تا پایان سال به ۵۰ تا ۶۰ درصد برسد.
غلامرضا میری با اشاره به چالشهای پیش روی صادرات بیان کرد: هماکنون موضوع پیمانسپاری ارزی مشکلاتی ایجاد کرده است به طوری که هیچ صادرکنندهای حاضر نیست با کارت خود اقدام به صادرات کند. نایب رییس شورای ملی زعفران ادامه داد: پیمانسپاری ارزی موجب شده زعفران توسط افراد غیرحرفهای که قصد پولشویی یا واردات را دارند، از کشور خارج شود که این امر اختلالات قیمتی در بازارهای جهانی ایجاد کرده است.
وی، حداقل نرخ هر کیلو طلای سرخ را شش میلیون و حداکثر ۱۲ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: تا پایان فصل برداشت نمیتوان پیشبینی خاصی راجع به وضعیت بازار داشت. اما با وجود افزایش سطح زیر کشت زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل، پیشبینی میشود میزان تولید حداقل همانند سال قبل باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد