25 - 03 - 2020
خبر
بیاطلاعی فروشگاهها از عرضه تخممرغ ۱۳ هزار تومانی
ایسنا- در حالی که به دنبال افزایش قیمت تخم مرغ تا شانهای ۲۲ هزار تومان در بازار، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام از توزیع تخممرغ ۱۳ هزار تومانی در فروشگاههای زنجیرهای خبر داده است، رییس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای از عرضه تخم مرغ با هدف تنظیم بازار در این فروشگاهها و میادین میوه و ترهبار اظهار بیاطلاعی کرد. حمید ورناصری اعلام کرده که با هدف تنظیم بازار تخم مرغ، از هفته گذشته هر شانه تخم مرغ با قیمت ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان در فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و ترهبار عرضه میشود. این در حالی است که رییس اتحادیه کشوری فروشگاههای زنجیرهای از این موضوع اظهار بیاطلاعی میکند. بر همین اساس امیرخسرو فخریان گفت: اگر این موضوع صحت داشت، اتحادیه تاکنون از عرضه محصول مورد نظر در فروشگاهها مطلع شده بود. ورناصری نیز در واکنش به اظهارنظر فخریان اظهار کرده که نیازی به هماهنگی با اتحادیه مورد نظر وجود ندارد و همه هماهنگیها با شبکه توزیع نهایی یعنی عاملان فروشگاههای زنجیرهای در سراسر کشور صورت گرفته است.
واکنش اتحادیه میوه به موز کیلویی ۱۶ هزار تومان
تسنیم- هر کیلوگرم موز در حالی در برخی از خردهفروشیها تا ۱۶ هزار تومان هم به فروش میرسد که رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی معتقد است فروش موز به قیمت هر کیلو ۱۶ هزار تومان قانونی است. اسدالله کارگر در این خصوص گفت: براساس قانون، خردهفروشان میوه و ترهبار میتوانند محصولاتی که (به صورت عمده) خریداری میکنند با ۱۵ تا ۳۵ درصد سود بر اساس فاکتور خرید به فروش برسانند. وی اظهار کرد: قیمت هر کیلوگرم موز در خردهفروشی ۹ تا ۱۲ هزار تومان است اما میزان سود این محصول در خردهفروشی کم است و بیشتر برای جوری جنس به فروش میرسد و حتی در مواردی زیر قیمت خرید فروخته میشود. البته در مواردی ممکن است این محصول تا هر کیلوگرم ۱۶ هزار تومان نیز به فروش برسد. این در حالی است که خردهفروشان اجازه قانونی دارند زیرا میزان ضایعات در میوهها به خصوص موز زیاد است اما این محصول همانطور که اشاره شد با سود کم یا بدون سود به فروش میرسد.
تشکیل کارگروه تامین مواد اولیه کیف، کفش و طلا
ایرنا- بعد از ایجاد کارگروه تامین مواد اولیه پوشاک طی ماههای گذشته، تشکیل کارگروههای دیگر در حوزه کیف و کفش چرم، طلا و لوازم یدکی نیز در دست اقدام است. رییس اتاق اصناف تهران با بیان این مطلب گفت: مقدمات تشکیل کارگروه تامین مواد اولیه لوازم یدکی و طلا به انجام رسیده است و زمانی که به مرحله نهایی برسد آن را به مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ خواهیم کرد.
قاسم نودهفراهانی در ادامه با بیان اینکه از ظرفیتهای اتاق اصناف میتوان در حوزههای مختلف بهره کافی برد اظهار داشت: ماحصل فعالیتهای اصناف تشکیل اولین کارگروه در حوزه پوشاک بود که فعالیتهای بسیار خوبی در تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای تولیدکنندگان انجام داده است. وی با بیان اینکه حل مشکلات صنوف از طریق بزرگان صنف و معتمدان را دنبال میکنیم بیان کرد: مشکلات باید در کارگروه مطرح شود و مورد کارشناسی قرار گیرد تا بتوانیم از طریق بهبود وضعیت اقتصادی، نگرانیها و مشکلات مردم را کاهش دهیم.
درخواست واردات جگر
ایسنا- به دلیل قاچاق بیش از حد دام زنده، بازار دل و جگر با مشکلاتی مواجه شده و درخواست واردات جگر به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شده است. رییس اتحادیه فروشندگان دل، جگر و قلوه با بیان این خبر گفت: به دنبال نوسانات و افزایش چند ماه اخیر نرخ ارز، سود قاچاق دام زنده به کشورهای همسایه و حاشیه خلیجفارس بسیار جذاب شده است و به همین دلیل با وجود نیاز بازار داخلی به دام زنده و گوشت گرم، حجم قابل توجهی از دام زنده به صورت قاچاق از کشور خارج میشود. غلامحسین شیرازی افزود: در راستای ثبات بازار گوشت، واردات گوشت یخزده در دستور کار قرار گرفته اما این گوشت همراه با جگر گوسفند یا گوساله نیست. از این رو برای ثبات و رفع نیاز بازار دل و جگر طی نامهای از وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست شده اجازه واردات جگر گوسفندی و گوساله صادر شود. وی با بیان اینکه تا امروز جواب این درخواست وصول نشده و دیگر اتحادیهها همچون اتحادیه طباخان نیز درخواست مشابهی داشتهاند، خاطرنشان کرد: هر دست کامل جگر گوسفندی به قیمت ۸۵ هزار تومان و هر دست جگر گوساله به قیمت ۵۵ هزار تومان توسط واحدهای صنفی خریداری میشود. این در حالی است که با وجود درخواست مکرر افزایش نرخ مصوب محصولات اما از سال گذشته نرخ جدیدی به اعضا اعلام نشده است.
تایید توافقنامه ایجاد محدوده آزاد تجاری ایران و اوراسیا
ایرنا- دومای روسیه در نشست علنی خود توافقنامه ایجاد محدوده آزاد تجاری میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را پس از رایزنیهای فراوان تایید کرد.
در همین خصوص تیگران سرکیسیان، رییس کمیسیون اقتصادی اوراسیا گفت: در توافقنامه با ایران، فهرست کالاهایی که تعرفههای تجاریشان متقابل کاهش مییابد، قید شده است. وی افزود: حجم تجارت میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۷/۲ میلیارد دلار رسیده است. سرکیسیان ادامه داد: اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران میتوانند پس از سه سال، قرارداد دائمی منطقه آزاد تجاری امضا کنند.
جای پای صادرکنندگان یک بار مصرف زعفران باز شد
ایسنا- به گفته کارشناسان، برخی سیاستگذاریها جای پای صادرکنندگان یک بار مصرف را بازتر میکند و آنها هستند که با سودجویی، عامل تخریب طلای سرخ ایرانی در بازار داخلی و خارجی میشوند و بازارهایی که در دهههای گذشته صادرکنندگان واقعی ایجاد کردهاند را به هم میزنند. بر همین اساس عضو شورای ملی زعفران گفت: باید بهگونهای برنامهریزی و سیاستگذاری شود که کار برای صادرکنندگان واقعی سخت نشود. علی حسینی با بیان اینکه پیشبینی میشود حدود ۴۰۰ تن از این محصول ارزآور تولید شود، گفت: این در حالی است که اکثر تولیدکنندگان به دنبال افزایش تولید کیفی زعفران هستند. از این رو قیمت این محصول بسته به کیفیت آن از کیلویی پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۱۲ میلیون تومان متفاوت است. وی با بیان اینکه اگر دولت سختگیریهای خود را بابت بازگشت ارز حاصل از صادرات زعفران اصلاح کند، شاهد افزایش صادرات آن خواهیم بود، تصریح کرد: کیفیت زعفران روزبهروز بهتر شده و قیمت آن نیز در بازار جهانی و داخلی معقول و منطقی است اما اگر مشکلاتی که امروز بر سر راه صادرکنندگان قرار دارد حل نشود، در صادرات آن با مشکل مواجه میشویم.
قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت شد
فارس- با حکم وزیر صنعت، عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت شد. بر همین اساس رضا رحمانی ضمن تقدیر از زحمات یونسسینکی در دوران تصدی بر معاونت بازرگانی داخلی طی حکمی عباس قبادی را به سمت «معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت» منصوب کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخشی از این حکم آورده است: با عنایت به ارتباط فعالیت بخشهای مختلف این وزارتخانه با حوزه تجارت ضرورت دارد با هماهنگی کلیه معاونتها و سازمانهای تابعه در تنظیم بازار کلیه کالاهای صنعتی و معدنی کشور اهتمام ویژه نموده و هماهنگی لازم را به عمل آورید. همچنین تامین و تدارک کالاهای اساسی و مواد اولیه، نظارت و تنظیم بازار، رونق کسبوکار و ساماندهی نظام صنفی و شبکههای توزیع و تقویت صنوف تولیدی، خدماتی و توزیعی و هدایت آنها به سمت فعالیتهای مولد و افزایش سطح بهرهوری در نظام توزیع، تولید و توسعه اشتغال پایدار در این حوزه با همکاری و همراهی اتاق اصناف و تشکلهای وابسته از دیگر موضوعاتی است که انتظار میرود موردتوجه قرار گیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد