26 - 03 - 2020
خبر
قیمت جدید شیرخام تصویب شد
مهر- پس از کشوقوس فراوان سرانجام شیرخام در ستاد تنظیم بازار، با قیمت ۲۰۰۰ تومان تصویب شد. رییس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران کشور با بیان این خبر گفت: قیمت تصویب شده برای شیرخام با چربی ۳. ۲ درصد است و کرایه حمل نیز به این مبلغ افزوده میشود.
احمد مقدسی گفت: برای هر یک دهم چربی شیر، ۲۰ تومان پاداش یا جریمه در نظر گرفته شده است، به این معنی که اگر از ۲/۳ درصد چربی آن بالاتر باشد، پاداش و اگر از این میزان پایینتر باشد جریمه به آن تعلق میگیرد. رییس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران با بیان اینکه نرخ جدید طی امروز یا فردا ابلاغ خواهد شد، افزود: لبنیات در پی این افزایش نرخ، گران نخواهد شد چون لبنیها قبلا محصولات خود را گران کردهاند. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات ایجاد شده میان دامداران و کامیونداران، اضافه کرد: حمل نهادههای دامی دچار اختلال شده است.
مقدسی با بیان اینکه قبلا کرایه حمل هرکیلوگرم نهاده از بندر امام تا تهران ۹۵ تومان بود که بعدا به ۱۱۶ هزارتومان افزایش یافت، گفت: هماکنون رانندهها برای حمل هر کیلوگرم نهاده ۲۰۰ تومان تقاضا میکنند، اما در بارنامهای که راننده به ما میدهد کرایه حمل همان ۱۱۶ هزارتومان ذکر شده و باقی را راننده به صورت نقدی دریافت میکند، بدون اینکه تولیدکننده سندی داشته باشد. مقدسی افزود: به دلیل اینکه دامها گرسنه هستند و نمیتوان آنها را در چنین شرایطی نگه داشت ما چارهای جز توافق با رانندگان نداریم ضمن اینکه رانندگان میگویند وزارت راه به آنان اعلام کرده که مستقیما با صاحب کالاهای حملی وارد توافق و معامله شوند.
محصولات کشاورزی در صدر واردات کالاهای اساسی
مهر- طی هفت ماهه سالجاری ۱۰ میلیون و ۴۵۰ هزار تن کالای اساسی به ارزش پنج میلیارد و ۳۴۳ میلیون دلار وارد کشور شده که طبق اعلام گمرک، ذرت در صدر واردات کالاهای اساسی قرار دارد.
بر این اساس ذرت، برنج، دانههای روغنی، دارو، روغنهای خوراکی، گوشت قرمز، کنجاله سویا، جو، کود، قند و شکر و گندم از جمله کالاهای اساسی هستند که طی هفت ماهه سالجاری وارد کشور شدهاند و ذرت در صدر کالاهای اساسی وارد شده قرار دارد که به میزان چهار میلیون و ۷۶۶ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۱۱۸ میلیون دلار وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشته است. در این میان دانههای روغنی با حجم یک میلیون و ۷۸۸ هزار تن و به ارزش ۹۲۴ میلیون دلار وارد کشور شده و از نظر ارزشی ۲۲ درصد افزایش داشته است.
سودجویی در بازار برنج
باشگاه خبرنگاران- اگرچه نایب رییس انجمن برنج معتقد است که نرخ واقعی هر کیلو برنج طارم در بازار تهران با احتساب سود متعارف و هزینههای حملونقل باید حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان باشد، اما واقعیت این است که این برنج بسیار بالاتر از این قیمتها به فروش میرسد. برخی خردهفروشیهای سطح شهر نیز برنج را تا کیلویی ۲۰هزار تومان هم میفروشند. بر همین اساس علی اکبریان گفت: قیمت هر کیلو برنج طارم بوجار در منطقه شمال ۱۳ تا ۱۳ هزار و ۵۰۰، برنج پرمحصول ۱۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ و ندا و شیرودی ۱۱ هزار تومان است.
اکبریان نرخ واقعی هر کیلو برنج طارم در بازار تهران را با احتساب سود متعارف و هزینههای حمل و نقل ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: این درحالی است که هماکنون این محصول با نرخهای بالایی در بازار تهران عرضه میشود که نظارت بر این امر مربوط به انجمن نیست بلکه دستگاههای مسوول باید نظارت کافی بر این موضوع داشته باشند. وی همچنین درباره آخرین وضعیت تولید برنج اظهار کرد: امسال پیشبینی میشود میزان تولید برنج با احتساب کشت رتون و دوباره نشا به دو میلیون و ۲۰۰ تا دو میلیون و ۳۵۰ هزار تن برسد.
آشفتهبازار ماهی
ایلنا- به دلیل کاهش تولید ماهی، قیمت انواع این محصول در بازار با افزایش جدیدی مواجه شده است. در همین خصوص مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرمابی کشور گفت: امسال برای تولید آبزیان به خصوص ماهیان گرمابی با مشکل خشکسالی و کمبود آب شدیدی مواجه بودیم. استانهای خوزستان و گیلان به شدت با این مساله درگیر بودند که تلفات بسیار زیادی دادند و میزان تولید را کاهش دادند. حسن آقازاده اظهار کرد: در استان خوزستان آب به دلیل تقلیل و سهمیهبندی به شدت شور شد و آبزیپروری و آبگیری را منع کردند و تعدادی از مزارع ما آبگیری نکردند که برای ما مشکلات بسیاری را رقم زد.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرمابی کشور در ادامه تصریح کرد: امسال که قیمت ماهی به تبع نوسانات ارزی کمی بالاتر رفت با وضعیت عدم تولید، سودی که میتوانستیم به دست آوریم را از دست دادیم. از مشکلات دیگر ما عدم نقدینگی و مشکلات خوراک دام و صادرات آن بود که باعث کمبود در بازار شد. آقازاده در رابطه با میزان کاهش تولید آبزیان در کشور عنوان کرد: تاکنون میزان تولید حدود ۱۵ درصد کاهش یافته است. وی گفت: امسال صادرات خوب است و فشار تجار برای صادرات باعث شده تاکنون حدود ۸۰ درصد از تولید صید شود.
برنامهریزی ایران برای بازار روسیه
مهر- از ۸۵ واحد تقسیمات کشوری روسیه، ایران تنها به ۴۵ استان این کشور صادرات انجام میدهد که مسکو بیشترین سهم را دارد.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در دهمین جلسه کمیته کارشناسی شورای عالی صادرات غیرنفتی در سال ۱۳۹۷ با اعلام این خبر گفت: برای حضور ماندگار در بازار روسیه با توجه به برنامه ۲۰۲۵ آن کشور برای خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی، نیازمند پیشبینی و برنامهریزی هستیم.
در این نشست، نماینده اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی به ارائه گزارشی مقدماتی از طرحهای پیشبینی شده پرداخت و سپس حاضران در جلسه نقطه نظرات خود را نسبت به مسائل مرتبط بیان کردند.
در ادامه خسروتاج بررسی مشکلات و توسعه روابط بانکی با زمانبندی مناسب، ارائه گزارشهای منظم و اطلاعرسانی به مقامات سیاسی کشورمان در خصوص موضوعات پیش رو با توجه به تحریمهای جدید آمریکا را از ملزومات حفظ و توسعه روابط تجاری دو کشور عنوان کرد و بر اهمیت ایجاد مراکز تجاری و پایگاههای اقتصادی در کشورهای هدف صادراتی تاکید کرد.
وی افزود: برای حضور ماندگار در بازار روسیه با توجه به برنامه ۲۰۲۵ آن کشور برای خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی، نیازمند پیشبینی و برنامهریزی هستیم. خسروتاج همچنین توجه بیش از پیش به جایگاه و نقش صندوق ضمانت صادرات، بررسی زمینههای صادرات خدمات فنی و مهندسی و صنعتی و در نظر گرفتن جایگاه بخش خصوصی روسیه در توسعه روابط تجاری دو کشور مهم برشمرد و گفت: تصمیمها در خصوص ممنوعیتهای صادراتی و وارداتی و تعریف بستهای در بحث تسهیلات و مشوقهای صادراتی باید مورد توجه قرار گیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد