26 - 03 - 2020
خبر
مصباحیمقدم در پاسخ به سوالات علی مطهری:
در زمان حیات آیتالله هاشمی هم نظارت مجمع اعمال میشد
ایسنا- یک عضو هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به اظهارات و پرسشهای علی مطهری درباره نظارت این هیاتعالی گفت: بنده وقتی که نماینده مجلس شورای اسلامی بودم در دورههای هفتم، هشتم و نهم، دقیقا همین وظیفه رعایت سیاستهای ابلاغی را مدنظر داشتهام. حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم در پاسخ به این سوال مطهری که «آیا در قانون اساسی غیر از شورای نگهبان هیچ نهاد دیگری حق بررسی مصوبات مجلس را آن هم صرفا از نظر انطباق با شرع و قانون اساسی دارد؟» گفت: قانون اساسی بر اساس اصل ۱۱۰بند دو، نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام را از وظایف رهبر انقلاب اسلامی معرفی میکند و این حق را هم به ایشان میدهد که این وظیفه نظارتی را به شخص دیگری واگذار کنند. مصباحیمقدم افزود: اکنون بیش از یک دهه است که رهبر معظم انقلاب این وظیفه نظارتی را بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام گذاشتهاند. در زمان حیات مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی نظارت مجمع اعمال میشد و از این جهت مساله امر تازهای نیست. وی در ادامه تاکید کرد: سیاستهای کلی ابلاغی را باید در قانونگذاری و اجرا مدنظر قرار بدهیم. اگر سیاستهای اقتصاد مقاومتی که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد در مجلس مورد رعایت قرار میگرفت و در دولت هم رعایت میشد، ما با مشکلاتی که امروز با آن مواجه هستیم؛ مشکل چالشهای سنگین اقتصادی و نوسانات ارزی و امثال اینها روبهرو نبودیم. وی در پایان گفت: عدم رعایت سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری است ما را به این مشکلات مواجه کرده است و این چیزی است که وظیفه نمایندگان و هیات رییسه و دولت است و باید چه مجلس و چه دولت، این سیاستها را به دقت رعایت کنند.
سردار غیبپرور خبر داد:
بررسی زمینههای همکاری بسیج و دولت در شورایعالی امنیت ملی
مهر- رییس سازمان بسیج مستضعفین از بررسی زمینههای همکاری بسیج و دولت در شورایعالی امنیت ملی خبر داد. سردار غلامحسین غیبپرور رییس سازمان بسیج مستضعفین در نشستی خبری که به مناسبت هفته بسیج برگزار شد، به ارائه گزارشی از اقدامات مجموعه بسیج طی ماههای گذشته پرداخت و خاطرنشان کرد: از ابتدای ۹۷ بنای ما در مجموعه بسیج تاکید بر بعد خدمترسانی است که یک جلوه آن را در مرداد و شهریور امسال دیدیم که با برگزاری تجمع بزرگ در استادیوم آزادی یک مرحله آن پایان یافت و مراحل دیگر این خدمترسانی تا پایان سال ادامه خواهد داشت. وی همچنین با اشاره به برنامههای سازمان بسیج برای هفته بسیج امسال، گفت: افتتاح ۱۱۵۰ پروژه محرومیتزدایی و ۳۰۰۰ واحد کوچک و خرد اقتصاد مقاومتی خانگی و اعزام ۶۰۰۰ گروه جهادی از اهم برنامههای سازمان بسیج است. غیبپرور همچنین درباره همکاریهای بسیج با دولت گفت: با برخی وزارتخانهها مثل صنعت، جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش توافقنامههای خوبی منعقد شده و نسبت به چند ماه قبل وضعیت ما برای همکاری با دولت نسبت به قبل بهبود یافته و امیدواریم بهتر هم شود و به نظر میرسد دولت به این نتیجه رسیده که میتواند از ظرفیتهای بسیج استفاده کند. وی ادامه داد: در خصوص همکاری با دستگاههای دیگر دولتی با مسوولان دبیرخانه شورای امنیت صحبتی داشتیم و بنا شد زمینههای همکاری دولت و بسیج مشخص شود.
رییس دیوان عدالت اداری:
آمریکا نمیتواند رفتار مردم ایران را تغییر دهد
تسنیم- رییس دیوان عدالت اداری، گفت: آمریکا به دنبال تغییر رفتار مردم ایران است که این خواسته آمریکاییها در مقابل مردمی که چهل سال در برابر استکبار مقاومت کردند بیفایده است. حجت الاسلام بهرامی در نشست کارشناسان دفاتر استانی دیوان عدالت اداری، جایگاه دیوان را در حل مشکلات مردم مهم دانست و اظهار کرد: مردم به دیوان عدالت اداری نیازمند هستند و با توجه به حجم پروندهها نشان میدهد که مردم امیدوار هستند با مراجعه به دیوان میتوانند به خواسته خود رسیدگی کنند. رییس دیوان عدالت اداری با اشاره به اینکه پرچمدار دین مردم این مملکت هستند، افزود: با توجه به همه طعنهها و ملامتها مردم در مقابل استکبار جهانی ایستادهاند و چهل سال در برابر تلاش دشمنان مقاومت کردند. وی تصریح کرد: تمام بحثهای هستهای و حقوق بشر بهانه است و آمریکاییها به دنبال تغییر رفتار مردم ایران هستند، که این خواسته آمریکاییها در مقابل مردمی که چهل سال مقاومت در برابر استکبار و هشت سال دفاع جانانه در برابر جنگ تحمیلی داشتند بیفایده است. رییس دیوان عدالت اداری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه در حال گذر از یک پیچ تاریخی هستیم، گفت: در موقعیت ویژهای قرار داریم و وظیفه سنگینی برعهده ما نهاده شده است و باید بتوانیم به سلامت از آن عبور کنیم که خدا رو شکر این امر در حال حصول هست و دیوان عدالت اداری نیز بخشی از این مجموعه است.
عضو هیات رییسه مجلس:
میتوانستیم آرای ممتنع کمیته حقوق بشر سازمان ملل را به نفع خودمان برگردانیم
ایلنا- عضو هیات رییسه مجلس با اشاره به بازگشت CFT از شورای نگهبان به مجلس تاکید کرد: ایرادات شکلی را میتوان برطرف کرد ولی در مورد ایرادات ماهوی به نظر ما شروطی که مجلس تصویب و به خود لایحه دولت ملحق کرد جوابگوی ایرادات و دغدغهها هست.
پیشبینی این است که مجلس به نظر خود اصرار کند و در کمیسیون هم همین فضا خواهد بود. علیرضا رحیمی با اشاره به اینکه متاسفانه قطعنامهای علیه ایران در کمیته سوم سازمان ملل صادر شده است، گفت: مواردی که ادعا کردهاند و خود قطعنامه، بر اساس یک نگاه بیمبنا و کاملا سیاسی تصویب شده است.
چنین محکومیتهایی به نوعی در غیاب کشوری که موضوع بحث است صادر میشود و اساسا هم محکوم و بیاعتبار است. وی با اشاره به وظایف وزارت امور خارجه در بحث صدور این قطعنامه، اظهار کرد: نگاه ما این است که وزارت امور خارجه باید در کمیتههای فرعی سازمان ملل حضور پررنگتری داشته باشد؛ چراکه اعداد و ارقام و آماری که بیرون آمد، اینگونه بود که ۶۸ رای ممتنع را نشان میداد و این نشانگر فضایی است که میتوانستیم روی این ۶۸ رای کار موثرتری داشته باشیم و کار قویتری انجام دهیم.
نماینده مردم تهران عنوان کرد: قطعنامه صادر کردن البته مسبوق به سابقه است و جدید هم نیست و آنجا هم به هر حال لابی صهیونیستها و سعودیها موثر است اما به هر حال جمهوری اسلامی ایران هم باید از موضع دفاعی به موضع اقناعی حرکت کند و در شرایطی که رایها گویا و فضا برای لابی کاملا مهیاست باید بتواند نظرات جمهوری اسلامی را به شایستگی به نمایندگان کشورهای مختلف منتقل کند که حداقل رایهای ممتنع را داشته باشیم. این نماینده اصلاحطلب خاطرنشان کرد: ۶۸ رای ممتنع در مقابل ۳۰ رای مخالف قابل توجه بود و حداقل پنجاه درصد از این آرای ممتنع میتوانستند با نشستهای موثر به نفع جمهوری اسلامی ایران نظر داشته باشند و میتوانستیم این آرا را به نفع خودمان برگردانیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد