28 - 03 - 2020
خبر
وزیر کشاورزی فردا استیضاح میشود
ایسنا- به دنبال نارضایتی نمایندگان مجلس از عملکرد تنظیم بازاری محمود حجتی، جلسه استیضاح وزیر جهاد کشاورزی فردا برگزار خواهد شد. علیاصغر یوسفنژاد عضو هیات رییسه مجلس با بیان این مطلب گفت: طبق مذاکراتی که با امیری معاون رییسجمهور و مجابی معاون وزیر جهاد کشاورزی انجام شده، قرار شد روحانی امروز با حضور در مجلس لایحه بودجه را تقدیم مجلس کند. همچنین مقرر شد فردا جلسه استیضاح وزیر جهاد کشاورزی در مجلس برگزار شود. وی با بیان اینکه هیاترییسه مجلس طبق روال از رییسجمهور برای حضور در جلسه استیضاح و دفاع از وزیر دعوت میکند گفت: جلسه استیضاح وزیر جهاد کشاورزی حدود ۴ ساعت به طول میانجامد.
کمبود مواد اولیه، چالش اصلی صنف کفش
باشگاه خبرنگاران- در حال حاضر کمبود مواد اولیه یکی از چالشهای اصلی برخی صنفها از جمله صنف کفش به حساب میآید. در همین خصوص رییس اتحادیه کفاشان دستدوز اظهار کرد: کمبود مواد اولیه یکی از چالشهای اصلی این صنف به حساب میآید و همین موضوع بر میزان عرضه کفش تاثیر گذاشته است. رسول شجری با بیان اینکه رکود از دیگر عوامل تاثیرگذار در صنف کفش بهشمار میرود، ادامه داد: از دولت درخواست شده که برای تامین مواد اولیه این صنف تدبیری بیندیشد، چرا که تداوم کمبود مواد اولیه بر افزایش تدریجی قیمتها اثرگذار است. رییس اتحادیه کفاشان دستدوز، با بیان اینکه بیش از ۳۰ قلم جنس، مورد نیاز تولیدکنندگان کفش دستدوز است، افزود: بیشتر اقلام از خارج از کشور تامین میشوند و همین موضوع سد راه فعالیت کفاشان دستدوز شده است. شجری یادآوری کرد: بسیاری از اقلام، همچون چسب از آلمان وارد میشود. فقدان واردات و جای خالی تولید داخل در این زمینه برای ما دردسرساز شده است.
وی، با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت در این صنف مشاهده میشود، گفت: امیدواریم نگرانی در این بخش به حداقل برسد چرا که قدرت خرید مردم به دلیل افزایش قیمت، کم شده است. به گفته شجری، نگرانی برای شب عید وجود دارد چرا که قدرت خرید کم شده است.
تجارت ترجیحی ایران و هند نهایی شد
ایرنا- به نظر میرسد مذاکرات تجارت ترجیحی ایران و هند نهایی شده به طوری که تنها مراحل تکمیلی این موافقتنامه باقیمانده که تا یک ماه آینده عملیاتی میشود. مدیرکل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران با بیان این مطلب گفت: بر اساس مذاکرات انجام شده، ۸۰ تا ۱۰۰ قلم کالا از هر طرف مشمول تخفیفهای تعرفهای میشود. مجتبی موسویان ادامه داد: تعرفههای ترجیحی بر کاهش قیمت تمام شده کالا در کشور هدف تاثیرگذار است؛ وقتی تعرفه گمرکی یک کالا به جای ۱۰ درصد، پنج درصد محاسبه شود، آن کالا نسبت به کالاهای دیگر رقابتیتر میشود، بنابراین، تعرفههای ترجیحی، شرایط را برای حضور کالاها در دیگر بازارها فراهم میکند.
موسویان با یادآوری اینکه در تجارت ترجیحی فقط یک طرف منتفع نمیشود، گفت: در مذاکرات انجام شده با هندیها، کالاهایی که از تعرفه ترجیحی برخوردار میشوند مشخص شده و درصد تخفیفها نیز در مذاکره نهایی تعیین خواهد شد. وی اضافه کرد: از بین کالاهای صادراتی ایران به هند از جمله کود اوره، متانول، پروپان، قیر، آهن، بوتان، پسته و خرما و کالاهای صادراتی هند به ایران شامل برنج، چای، الکترودهای زغالی، کاغذ، اکسید آلومینیوم، مکملهای دارویی و کنجد، تعدادی در فهرست تعرفههای ترجیحی قرار گرفته که بعد از امضای تفاهمنامه، اعلام خواهد شد.
تمایل تولیدکنندگان لوازمخانگی به کاهش قیمت
تسنیم- بازار لوازمخانگی از جمله بازارهایی به شمار میرود که از اوایل سالجاری با نوسانات نرخ ارز با افزایش قیمتهای چندباره روبهرو شد اما این روزها مسوولان بازار لوازمخانگی از کاهش قیمت برخی برندها خبر میدهند. با این حال به دنبال افزایش قیمتهای بیرویه و همچنین کاهش قدرت خرید مردم، بازار لوازمخانگی با رکود بیسابقهای روبهرو شده است. بر همین اساس دبیرکل انجمن صنایع لوازمخانگی با اعلام اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان با رکود بازار روبه رو هستند و قدرت خرید مردم هم کاهش یافته است، گفت: تولیدکنندگان تمایل زیادی برای کاهش قیمت دارند اما مواد اولیه همچنان گران است. حبیبالله انصاری با اشاره به اینکه قیمت لوازمخانگی به عوامل تولید بستگی دارد، اظهار داشت: در طول یک سال اخیر قیمت مواد اولیه تولید از جمله مس، فولاد و مواد پتروشیمی رشد قابل توجه داشته که همین موضوع باعث رشد قیمتها در انواع محصولات لوازمخانگی شده است. وی افزود: با روند کاهشی قیمت ارز تولیدکنندگان لوازمخانگی نیز تمایل به کاهش قیمتها را دارند اما بخشی از مواد اولیه آنها با ارز گران ثبت سفارش شده که این امر کاهش قیمتها را برای تولیدکنندگان سخت میکند.
دبیرکل انجمن صنایع لوازمخانگی تصریح کرد: تولیدکنندگان از اوایل سالجاری درخواست افزایش قیمتها را مطرح و در نهایت مجوز افزایش ۶/۹ درصدی قیمتها را دریافت کردند. اما این مجوز متناسب با افزایش هزینهها، کمبود نقدینگی و کاهش حجم تولید نبود به همین دلیل اوایل شهریورماه امسال قیمت لوازمخانگی آزاد شد. انصاری با اعلام اینکه تولیدکنندگان تمایل زیادی با کاهش قیمتها دارند، افزود: برای اجرایی شدن این موضوع باید تصمیمات لازم برای کاهش قیمت مواد اولیه از جمله فولاد اعمال شود.
اولتیماتوم به فروشندگان پوشاک قاچاق
مهر- از هفته آینده، طرح برخورد با عرضهکنندگان پوشاک قاچاق آغاز میشود. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با بیان اینکه برآورد ما از قاچاق در حوزه پوشاک، ۵/۲ میلیارد دلار است، گفت: طرح مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق، در دو مرحله پیشگیری و برخورد اجرا میشود. حمیدرضا دهقانینیا اظهار داشت: شهریورماه سالجاری وزیر صنعت، دستورالعمل گواهی ثبت نمایندگی را ابلاغ کرد که بر اساس آن، هر شخصی بخواهد پوشاک خارجی عرضه کند، باید دارای نمایندگی برند خارجی مربوطه باشد و ملزم به ثبت نمایندگی خود شده است.
دهقانینیا با اشاره به درخواست از ۴۰ مجتمع هدف، برای نصب اطلاعیه طرح برخورد با عرضهکنندگان پوشاک قاچاق و اخطار به مغازهداران، گفت: چنانچه برندهای خارجی بخواهند در کشور فعالیت کنند، باید در سامانه ثبت و مجوز داشته باشند.
دهقانینیا با بیان اینکه طبق استعلام انجام شده از اتاق اصناف ۵۰ شرکت با ۶۷ برند فعالیت خود را ثبت کردهاند، تصریح کرد: باید فضای عرضه پوشاک قاچاق را به تولید داخل تبدیل کنیم، در این صورت اشتغال بیشتر میشود، بخش تولید ظرفیت خود را بالا میبرد و مشکل اشتغال کشور را حل میکند.
دستور حذف گروه ۳ کالایی
باشگاه خبرنگاران- دستور حذف گروه سه کالایی صادر شد. رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامهای به رییس کل بانک مرکزی دستور حذف سه گروه کالایی و انتقال آنها به گروه دو را صادر کرد.
وزیر صنعت در مکاتبهای با رییس کل بانک مرکزی، اعلام کرد، ۲۰ ردیف کد تعرفه صرفا با تایید وزارت بهداشت مشمول دریافت ارز با نرخ رسمی خواهند بود. همچنین با توجه به اولویتبندی ثبت سفارشها از سوی دستگاههای اجرایی و معرفی به بانک مرکزی برای تخصیص ارز کلیه تعرفهها با گروه ۳ به ۲ تغییر میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد