28 - 03 - 2020
خبر
نماینده مجلس ادعا کرد؛
۲۰ هزار تن برنج در شرکت بازرگانی دولتی از بین رفت
ایسنا- به گفته یکی از نمایندگان مجلس، ۲۰ هزار تن برنج در شرکت بازرگانی دولتی از بین رفت. عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه گفت: تنها ۴۵۰۰ تن از این میزان برنج در یک انبار بوده است که در حال رنگآمیزی برای تبدیل به غذای انواع دام است. وی در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس اعلام کرد که قوه قضاییه باید این موضوع را پیگیری کند.
مصری گفت: از همین تریبون سابقا اعلام کرده بودم که بیش از ۲۰ هزار تن برنج در شرکت بازرگانی دولتی در حال از بین رفتن است. حتی ۵۰۰ تن از این برنجها مصرف دامی نیز ندارند که در حال رنگآمیزی هستند تا تبدیل به الکل شوند.
مصری با قرائت این ضربالمثل که «نه خود خوری، نه کس دهی، گنده کنی به سگ دهی.» گفت: متاسفانه این برنجها به دست مردم نرسید و همه آنها فاسد شدند. وی با بیان اینکه رییس جهاد کشاورزی و وزیر به تذکرات هیچ توجهی نکردند تصریح کرد: از قوه قضاییه تقاضا میشود که این وضعیت را پیگیری کند، زیرا دولت مقصر اصلی است. این عضو کمیسیون برنامهوبودجه در مجلس بیان کرد: صداوسیما اعلام میکند که صادرات دام ممنوع شده است ولی برخی از نورچشمیها در استانهای لرستان، ایلام و کرمانشاه حواله دریافت میکنند. این افراد با این حوالهها مواد مورد نظر خود را از دامداران تامین میکنند در حالی که خود هیچ اطلاعی از دام و دامداری ندارند.
صادرات ۲۰ میلیارد دلاری ایران به چین در ۱۱ ماه
تسنیم- صادرات ایران به چین در ۱۱ ماهه سالجاری میلادی به مرز ۲۰ میلیارد دلار رسید به طوری که میتوان گفت تراز تجاری دو کشور در این دوره به میزان ۶ میلیارد دلار به نفع ایران بوده است. گمرک چین اعلام کرد مبادلات تجاری ایران و چین در ۱۱ ماهه سالجاری میلادی بدون تغییر نسبت به مدت مشابه سال قبل در سطح ۴/۳۳ میلیارد دلار باقی مانده است. بر این اساس صادرات چین به ایران در ماههای ژانویه تا نوامبر ۲۰۱۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۱۷ درصدی داشته و به ۷/۱۳ میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که چین در ۱۱ ماهه سال قبل ۵/۱۶ میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده بود. از طرفی واردات چین از ایران در ۱۱ ماهه امسال ۱۶ درصد رشد کرده و از ۹/۱۶ میلیارد دلار در مدت مشابه سال قبل به ۷/۱۹ میلیارد دلار افزایش یافته است. تراز تجاری دو کشور در این مدت به میزان شش میلیارد دلار به نفع ایران بوده است. لازم به ذکر است در ماه نوامبر ۲۰۱۸ به دلیل بروز مشکلات در تبادلات بانکی، تجارت دو کشور به شدت افت داشته است. در این ماه تنها ۶۳۸ هزار دلار کالا از چین به ایران صادر شده است که این رقم نصف متوسط ۱۱ ماهه بوده است. واردات چین از ایران در ماه نوامبر نیز ۲۷/۱ میلیون دلار اعلام شده است در حالی که متوسط ۱۱ ماهه واردات از ایران ۷/۱میلیارد دلار در ماه بوده است.
پرتقال تا پایان سال گران نمیشود
ایلنا- بنا بر آنچه که مسوولان اعلام میکنند، بازار پرتقال سالجاری از وضعیت بسیار آرام و طبیعی برخوردار بوده و تا پایان سال افزایش غیرمنتظره قیمت وجود نخواهد داشت. بر همین اساس مدیرعامل سازمان تعاونی روستایی ایران در خصوص پیشنهاد معاون اول رییسجمهور و ابلاغیه وزیر جهادکشاورزی مبنی بر مسوولیت سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در تنظیم بازار میوه (سیب و پرتقال) روزهای پایانی سال ۱۳۹۷ اظهار کرد: تنظیم بازار محصولات کشاورزی در اکثر کشورها به عنوان یکی از چالشهای مهم حاکمیتی برای دولتها محسوب شده و این موضوع به خصوص در کشورهای پیشرفته به لحاظ کشاورزی از اهمیت بالاتری نیز برخوردار است.
به گفته حسین شیرزاد، در کشور ما نیز معمولا بازار میوه در ایام پایانی هر سال، با توجه به فرا رسیدن عید نوروز و افزایش شدید میزان تقاضا، دستخوش التهاب جدی شده، بهطوریکه در صورت بیتوجهی به امر تنظیم بازار، شاهد افزایش شدید قیمتها و نارضایتی عموم مصرفکنندگان خواهیم بود. وی افزود: بررسی نوسانات بازار پرتقال در شش ماهه دوم سال موید رشد ۶۰ درصدی میزان تقاضای این محصول در اسفندماه هر سال به نسبت ماههای قبل از آن است و این افزایش، در هفته آخر و روزهای پایانی سال شدت بسیار محسوسی به خود میگیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اما در حال حاضر بیش از ۸۷ درصد محصول پرتقال شمال کشور برداشت شده و اتحادیه سراسری باغداران کشور و اتحادیه باغداران استان مازندران برنامهریزی دقیقی را برای مداخله هدفمند در بازار پرتقال از حدود دو ماه گذشته به صورت آرام آغاز کرده است. بنابراین درمجموع باید گفت وضعیت بسیار آرام و طبیعی بر بازار پرتقال امسال حاکم بوده و تا پایان سال افزایش غیرمنتظره قیمتی در این خصوص نخواهیم داشت.
تعطیلی ۱۰۰ واحد صنفی تولید کاغذ
باشگاه خبرنگاران- در حال حاضر صنعت کاغذ وضعیت چندان مناسبی ندارد و هستند افرادی فرصتطلب و رانتجو که وارد بازار شده و عرصه را برای مصرفکننده تنگتر میکنند. از این رو به دنبال مشکلات موجود در بازار کاغذ، از ۶۰۰ واحد صنفی فعال در تولید کاغذ، تعداد ۱۰۰ واحد صنفی تعطیل شدند. رییس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر مشکلات کاغذ حل نشده و نمیتوان اظهارنظری در مورد آن داشت. این در حالی است که اگر این روند ادامهدار باشد، مابقی واحدهای فعال در این صنف تعطیل خواهند شد. حسین میرباقری مهرآبادی با اشاره به اینکه مشکلات مربوط درمورد کاغذ بسیار است، تصریح کرد: باتوجه به اینکه وزارت ارشاد مسوول تولید کاغذ است، بنابراین پرداخت مالیات هم باید از طریق همین وزارتخانه صورت گیرد، چرا که اتحادیهها در زمینه تولید و خرید و فروش آن نقشی ندارند.
رییس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا، تاکید کرد: کارگروه کاغذ در وزارت ارشاد تشکیل شده، این درحالی است که اتحادیه کاغذ و مقوا در آن نقشی ندارد. به گفته وی، اتحادیه کاغذ و مقوا نزدیک به ۵۰ سال فعالیت میکند، اما هنوز مشکلات مربوط به آن زیاد است و از مسوولان درخواست میشود که به مشکلات این صنف توجه ویژهای داشته باشند.
صادرات قارچ، کیلویی ۲۵ هزار تومان
باشگاه خبرنگاران- با توجه به تغییر نرخ ارز، رقابت در بازارهای جهانی و توسعه صادرات، بازار قارچ به تعادل رسیده است. در همین رابطه رییس هیاتمدیره تعاونی تولیدکنندگان قارچ خوراکی گفت: با احتساب دلار ۱۰ هزار تومانی، قیمت هر کیلو قارچ رقمی حدود ۲۵ هزار تومان است که با کسر تمامی هزینههای صادرات، حاشیه سودی برابر با ۱۰ هزار تومان برای صادرکننده میماند که این امر صادرکنندگان را به امر صادرات ترغیب میکند.
محمدحسن افشار با اشاره به اینکه آمار دقیق صادرات قارچ از سوی گمرک اعلام نشده است، بیان کرد: بنده تصور میکنم که از ابتدای مهر تاکنون رقمی بالغ بر پنج هزارتن قارچ به بازارهای هدف صادر شده است که با استمرار تثبیت نرخ دلار و رفع مشکلات حملونقل پیشبینی میشود که میزان ماهانه صادرات به ۱۵۰ هزارتن افزایش یابد. رییس هیاتمدیره تعاونی تولیدکنندگان قارچهای خوراکی ادامه داد: با صادرات ماهانه ۱۵۰ هزارتن قارچ خوراکی، درآمد حاصل از صادرات از این محل به ماهانه ۳۵ میلیون دلار میرسد. وی متوسط قیمت هر کیلو قارچ را ۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: براساس ارزیابی انجمن در تابستان، قیمت تمام شده هر کیلو قارچ برای تولیدکننده رقمی معادل ۸ هزار و ۹۰۰ تومان است که این امر نشان میدهد که تولیدکنندگان در فروش هر کیلو قارچ ۶۰۰ تومان سود میکنند. افشار از افزایش ۲۰ درصدی تولید قارچ خبر داد و گفت: روزانه ۵۰۰ تا ۵۵۰ قارچ در کشور تولید میشود که پیشبینی میشود روند افزایش تولید تا اواسط اردیبهشت قبل از فصل گرما در بازار ادامه یابد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد