30 - 03 - 2020
خبر
توزیع برنج، روغن و شکر برای سه ماه پایانی سال
با اینکه روند افزایشی قیمت کالاهای اساسی ادامهدار است اما مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از برنامهریزی برای توزیع ۱۴۷ هزار تن کالای اساسی برنج، روغن و شکر به منظور تنظیم و برقراری آرامش در بازار در سه ماه پایانی امسال خبر داد. یزدان سیف افزود: مقرر شده در سه ماه پایانی امسال ۵۰ هزار تن برنج، ۵۷ هزار تن روغن خام برای تامین روغن خوراکی و ۴۰ هزار تن شکر برای تنظیم بازار توزیع و عرضه شود. همچنین قرار است این کالاها با نرخهای مصوب تنظیم بازاری عرضه میشوند. وی اظهار داشت: با توجه به شرایط تحریمها از آغاز سال تاکنون ۲۰ میلیون تن کالای اساسی تامین شده است که تا به امروز فقط ۵/۸ میلیون تن به مصرف داخلی رسیده است. سیف ادامه داد: مجموع کالاهای اساسی مورد نیاز سال آینده نیز تامین شده است و نگرانی در این زمینه نداریم. به گفته این مقام مسوول، در طرح تنظیم بازار ماهانه ۲۰ هزار تن برنج تایلندی درجه یک (گریدA ) هر کیلوگرم با قیمت پنج هزار و ۲۰۰ تومان و درجه دو (گرید (B با قیمت چهار هزار و ۲۰۰ تومان در انبارهای شرکت بازرگانی دولتی در استانها عرضه میشود. وی بیان داشت: قیمت برنج تایلندی با مصوبه ستاد تنظیم بازار استانها تعیین و به دست مصرفکنندگان میرسد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: بر حسب تصمیم سران قوه و دولت سامانه خرید و فروش آرد در بهمنماه رونمایی میشود که جلوی قاچاق گندم را به دلیل یارانهای بودن قیمت نان میگیرد.
سیف با اشاره به اینکه از سامانه جدید خرید و فروش آرد به صنوف، خبازیها و آزادپزها در بهمنماه امسال رونمایی میشود، اظهار کرد: پرداخت یارانه به نان در سالهای گذشته باعث شده که شبهه قاچاق گندم بیشتر شود. اما این سامانه اجازه میدهد که فروش گندم به کارخانهها تنها متناسب با آردی که آنها به نانواییها میدهند انجام شود. به گفته مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، این سامانه به صورت پایلوت در یکی از استانها اجرایی شده و قرار است در بهمنماه بهطور کامل از این سامانه رونمایی شود. یزدان سیف با بیان اینکه ۴۰۰ کارخانه آرد و ۲۵ هزار صنف نانوایی و آزاد ثبتنام شده است، گفت: ۵۸ هزار تن درخواست آرد طی ۱۰ روز گذشته در این سامانه سفارش شده و ۸۰ درصد آن حمل شده است. وی ابراز امیدواری کرد که با راهاندازی این سامانه مشکل اختلاف قیمت داخل و خارج از کشور برطرف شود. سیف اظهار کرد: افرادی که سال گذشته با مخلوط کردن ماسه و گندم قصد در بیکیفیت نشان دادن گندم داخلی داشتند و به دنبال سودجویی از این امر بودند، به دستگاه قضایی معرفی شدند و در مجموع برای این سه فرد ۸۱ سال زندان درنظر گرفته شد تا کسی جرات ادامه این کار را نداشته باشد. به گفته وی، افراد خاطی مجازات شدند به طوری که نفر اول به ۲۲سال، نفر دوم به ۱۵ سال، نفر سوم نیز به هفت سال حبس محکوم شدند که نشان میدهد مخلوط کردن خاک با گندم تقریبا به صفر رسیده است.
مبارزه با پوشاک قاچاق از فروشگاههای ۴۰۰ متر به بالا
تسنیم- به دنبال مقابله با عرضه پوشاک قاچاق در بازار که از اوایل دی ماه شروع شد، نایبرییس اتحادیه نساجی و پوشاک ایران با اشاره به برخورد قدم به قدم با پوشاک فاقد مجوز وارداتی گفت: درمرحله اول با فروشگاههایی با متراژ بیش از ۴۰۰ متر در مجتمعهای شناخته شده تهران که با تابلوی یک برند، پوشاک غیرمجاز عرضه میکنند برخورد میشود. بهرام شهریاری افزود: در مراحل بعدی با تمام کسانی که پوشاک قاچاق وارد میکنند و برچسبهای تولیدی در کشور را روی لباسها درج میکنند، برخورد میشود.
شهریاری ادامه داد: در زمان نعمتزاده وزیر صنعت سابق دستورالعملی ابلاغ شد که به برندهای خارجی اجازه فعالیت در کشور داده شد و یکی از بندهای اولیه آن، آوردن گواهی برند است و اینکه به عنوان یک برند خارجی به یک شرکت گواهی داده شود تا نمایندگی رسمی در کشور باشد. بنابراین طبیعتا در این مرحله بسیاری از برندهای تقلبی از بین رفتند. در طرح جدید نیز همین اقدام صورت میگیرد. در این خصوص همچنین مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران با اشاره به برخورد جدی این سازمان با فروشگاههای پوشاک قاچاق گفت: از مجموع برندهای موجود در کشور، ۷۰ برند مجوز دارند و مابقی به صورت غیرقانونی وارد کشور میشود. محمدعلی اسفنانی اظهار کرد: کسانی که با برندهای خارجی فاقد ثبت در کشور و نمایندگی اقدام به عرضه کالا به مردم میکنند مورد برخورد قرار خواهند گرفت. وی افزود: در کشور مجموعههای دارای مجوز اجازه فعالیت دارند و کالای وارداتی آنها نیز باید دارای شناسه باشد.
اسفنانی گفت: از مجموع برندهای موجود در کشور، ۷۰ برند مجوز دارند و مابقی به صورت غیرقانونی وارد کشور میشود و طرح برخورد با آنها صورت میگیرد. وی در خصوص چرایی فقدان مبارزه صحیح با قاچاق پوشاک در سطح کلان گفت: طرحی که شروع کردیم بدین معنا نیست که تنها در سطح عرضه مبارزه صورت میگیرد در حالی که قانونی میگوید برخورد باید در سطح مبادی ورودی صورت گیرد و مبادی ورودی نیز کار خود را انجام میدهند.
اسفنانی افزود: فرقی نمیکند قاچاق از چه طریقی وارد شود؛ چه از طریق کولبرها چه از طریق اسکلههای وارداتی، برخوردها را شاهد هستیم و امیدواریم سردسته مجموعه و کسانی که در راس کار هستند شناسایی شوند و برخورد جدی با آنها صورت گیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد