31 - 03 - 2020
خبر
جدال ارزی صرافان بانکی برای مقابله با تحریمها
صرافان بانکی کشور در نشستی مشترک بر آمادگی به منظور تلاش برای مقابله با تحریمهای آمریکا تاکید کردند.
به گزارش ایبِنا، نوسانات ارزی در سال جاری توانست بسیاری آثار قابل توجهی در اقتصاد کشور داشته باشد که بیشک بدون مدیریت دولت، بانکمرکزی و همکاری صرافان در این راه، هیجانات و نوسانات ارزی همچنان ادامه داشت و آثار بسیار مخربی بر اقتصاد و سایر بخشها در کشور داشت. بانک مرکزی با ارائه بستههای ارزی توانست بازار را تحت کنترل درآورده و قیمت ارز از کانال ۱۸ هزار به ۱۰ هزار تومان رسید، اما در این بین صرافان دارای مجوز بانکمرکزی و صرافی بانکها با همراهی این سیاستها در ایجاد آرامش در بازار و ثبات نسبی قیمتها نقش بسزایی داشتند. در همین راستا اولین نشست مدیران عامل صرافیهای بانکی در کانون صرافان برگزار شد و رضا ترکاشوند در این نشست با ارائه گزارش فعالیتهای اخیر چند ماهه، اظهار داشت: تلاش کردیم با هدفگذاری، نقاط ضعف و مشکلات گذشته را شناسایی و در جهت رفع آنها اقدام کنیم. وی افزود: تعامل کانون صرافان با نهادهای بالادستی و نظارتی خود از جمله بانک مرکزی، دولت، مجلس و قوه قضاییه در این مدت برقرار و تلاش شد تعامل کانون با بانک مرکزی علاوه بر سطوح مختلف بانک مرکزی با رییس کل نیز برقرار شود. دبیرکل کانون صرافان ادامه داد: دیدار و گفتوگو با اعضای دولت از جمله معاون اول رییسجمهور، بازرس ویژه ریاست جمهوری، مسوولان مرتبط با امور ارزی در حوزه مالیاتی و نمایندگان مجلس در کمیسیونهای اقتصادی و برنامهریزی از دیگر اقدامات صرافان در این مدت بوده است. ترکاشوند گفت: مذاکره و گفتوگو با قوه قضاییه جهت پیشگیری از بروز مشکل برای صرافان هم از رئوس اصلی برنامههای ما در این مدت بوده است. دبیرکل کانون صرافان پیگیری هویتبخشی قانونی به کانون را از دیگر تلاشهای چند ماه اخیر دانست و گفت: پیگیری کانون از بانک مرکزی جهت طرح در شورای پول و اعتبار، تشکیل کمیتههای تخصصی ۱۲ گانه در کانون و تعامل با رسانهها از جمله مطبوعات و صدا و سیما از دیگر فعالیتها بوده است.
بودجه یارانهها ۴۴درصد بیشتر شد
سخنگوی ستاد بودجه با بیان اینکه تمام دریافتیهای ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود، گفت: منابع و مصارف هدفمندی یارانهها در لایحه بودجه ۹۸ حدود ۴۴درصد افزایش یافته است.
مژگان خانلو گفت: تمام منابع (دریافتیهای) ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود و پس از تخصیص سازمان برنامهوبودجه کشور هزینه میشود. وی افزود: در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ منابع و مصارف قانون هدفمند کردن یارانهها بهمیزان ۴۴ درصد رشد یافته است و از ۸۳۴/۹۸ میلیارد تومان در قانون بودجه سال ۱۳۹۷ به ۶۰۰/۱۴۲ میلیارد تومان رسیده است. سخنگوی ستاد بودجه گفت: افزایش دریافتیهای حاصل از قانون هدفمند کردن یارانهها در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ نسبت به قانون سال ۱۳۹۷ حدود ۴۳۷۰۰ میلیارد تومان است. وی ادامه داد: فروش داخلی فرآوردههای نفتی بهدلیل افزایش میزان فروش آنها (با ثابت بودن قیمت فروش) حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. همچنین با توجه به افزایش نرخ فوب فرآوردههای نفتی، نرخ تسعیر ارز فرآوردههای نفتی و میزان تولید فرآورده پالایشگاهها (در نتیجه تکمیل طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس و همچنین افزایش خوراک تحویلی به پالایشگاهها) منابع ناشی از صادرات فرآوردههای نفتی (حدود ۲۷۳۰۰ هزار میلیارد تومان) افزایش یافته است. خانلو به تسنیم گفت: افزایش نرخ تسعیر ارز خوراک گاز طبیعی واحدهای پتروشیمی و فولاد، پیشبینی افزایش مصرف گاز طبیعی و همچنین محاسبه عوارض گازرسانی موضوع ماده (۶۵) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و عوارض و مالیات بر ارزش افزوده گاز طبیعی موجب افزایش ارزش فروش داخلی گاز طبیعی بهمیزان حدود هفت هزار میلیارد تومان شده است. وی افزود: عوارض و مالیات بر ارزش افزوده برق و منابع حاصل از فروش آب در مجموع ۳۱۰۰ میلیارد تومان رشد کرده است. رییس امور پایش تعهدات دولت در سازمان برنامهوبودجه گفت: مبلغ مندرج در ردیف پنجم جدول تبصره (۱۴)، معادل نرخ سوخت نیروگاهها برای حمایت از صنعت برق بهمنظور بازپرداخت تعهدات وزارت نیرو بابت نیروگاههای سیکل ترکیبی در نظر گرفتهشده حدود ۱۷۸۱ میلیارد تومان افزایش یافته، این ردیف در سال ۱۳۹۷ در سرجمع دریافتیهای گاز منظور شده است.
وی با بیان اینکه کل مصارف قانون هدفمند کردن یارانه برابر با ۱۴۲۶۰۰ میلیارد تومان است، گفت: عوارض و مالیات بر ارزش افزوده پرداختی به شهرداریها (۹۶۰۰ میلیارد تومان) با منظور نمودن افزایش دریافتی بهدلیل افزایش میزان فروش داخلی افزایش یافته است.
پیشروی طلای جهانی
قیمت طلا روز گذشته تحت تاثیر تقاضا برای سرمایهگذاری مطمئن درپی افت بازارهای سهام و نگرانیها نسبت به کندی اقتصاد جهانی، افزایش یافت.
هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز گذشته بازار سنگاپور با ۱/۰ درصد افزایش، به ۶/۱۲۸۳ دلار رسید که نزدیک به رکورد قیمت ۱۲۸۴ دلار روز دوشنبه بود که بالاترین قیمت در شش ماه گذشته بود.
در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در فوریه ۳/۰ درصد افزایش یافت و به ۸/۱۲۸۴ دلار رسید.
به گفته بنجامین لو، تحلیلگر کالا در شرکت «فیلیپ فیوچرز»، فضای اخیر برای قیمت طلا مثبت به نظر میرسد زیرا اعتماد بازار به دلیل نگرانیها نسبت به رشد اقتصاد جهانی همچنان متزلزل است.
بازارهای سهام آسیا به دلیل آمار اقتصادی مایوسکننده از چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان است، در معاملات روز چهارشنبه از صعود بازماندند.
شاخص مدیران خرید بخش تولید کایشین/مارکیت چین از ۲/۵۰ واحد در نوامبر به ۷/۴۹ واحد در دسامبر کاهش یافت. این شاخص پس از مجموعه ای آمار بازرگانی ضعیف از منطقه آسیا منتشر شد.
بر اساس گزارش رویترز، بازارها منتظر دیدگاه جروم پاول، رییس بانک مرکزی آمریکا درباره دورنمای اقتصادی و چشمانداز افزایش نرخهای بهره در سال ۲۰۱۹ هستند. وی قرار است روز جمعه در گفتوگوی مشترک با جانت یلن و بن برنانکه روسای سابق بانک مرکزی آمریکا شرکت کند.
انتظار میرود سیکل سه دور افزایش نرخهای بهره در سال در آمریکا به پایان برسد. بازارها انتظار ندارند امسال نرخهای بهره افزایش پیدا کند.
توقف افزایش نرخهای بهره به نفع طلا خواهد بود زیرا طلا که سوددهی ندارد با بالا رفتن نرخهای بهره، جذابیت سرمایهگذاری کمتری پیدا میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد