31 - 03 - 2020
خبر
اصناف مقصر گرانی نیستند؟
ایلنا- گرانی به ماجرایی تکراری در هفتههای اخیر تبدیل شده اما آنطور که از شواهد بازار برمیآید، هیچ اقدام کارگشایی برای کاهش قیمتها در دستور کار نیست. بر این اساس مردم این روزها اصناف را مقصر گرانی میدانند و معتقدند که گرانفروشی اصناف باعث تحمیل هزینههای زیاد به آنها شده است. این در حالی است که به گفته اصناف، هر گرانی را نمیتوان فقط به اصناف مرتبط دانست بلکه تولیدکنندهها نیز در این رابطه نقش دارند. بر همین اساس عضو هیاترییسه اتاق اصناف ایران در خصوص کاهش قیمت کالاها با توجه به افت قیمت دلار و عدم نظارت اتاق اصناف روی فروش و خدمات کالا گفت: هر گرانی را نمیتوان فقط به اصناف مرتبط دانست. امروز برخی کالاها که تولیدی و صنعتی هستند، بر اساس نرخ روز محاسبه میشوند و قیمت روی آن درج شده است. بنابراین اصناف تنها واسطه هستند و بر اساس قیمت درج شده، کالا را به مردم عرضه میکنند. از این رو اگر قرار بر کاهش قیمت است، باید از سوی واحد تولیدی صورت گیرد نه اصناف.
مجتبی صفایی ادامه داد: ما نباید گرانفروشی را با گرانی اشتباه بگیریم. سودها در نظام صنفی کاملا مشخص شده است. به طور مثال فروشنده پوشاک تا سقف ۲۳ درصد میتواند از مشتری سود بگیرد. در مباحث دیگر نیز سازمان حمایت، نقش قیمتگذاری دارد و آن را به واحدهای صنفی ابلاغ میکند. در این میان واحد صنفی نه میتواند ارزانتر بفروشد و نه گرانتر از آن چیزی که مصوب شده است. وی تصریح کرد: برخی با بیان این حاشیهها آدرس غلط به مردم میدهند و میخواهند اصناف را مقصر وضعیت موجود اقتصادی نشان دهند.
سهم ناچیز بخش خصوصی در اقتصاد
ایسنا- اگرچه دولت در نشستهای گوناگون همواره خود را نسبت به حضور بخش خصوصی در اقتصاد و حتی تصمیمگیریهای کلان علاقهمند نشان میدهد اما همچنان نقش بخش خصوصی در کشور بسیار کمرنگ است. در همین خصوص یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران گفت: هرچند در طول سالهای گذشته این تشکل تلاش کرده در حوزههای مختلف خود را فعال کند اما محدودیت سهمش باعث شده این فعالیتها تاثیری جدی نگذارد. رضی حاجیآقامیری اظهار کرد: با وجود آنکه در طول سالهای گذشته صحبت از گسترش نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور بوده و اتاق بازرگانی نیز با گسترش حوزه فعالیت خود تلاش کرده در تمامی بخشهای اقتصادی حضور داشته باشد اما شرایط اقتصاد ایران هیچگاه اجازه نداده آنچه در برنامههای کلان اتاق وجود داشته، اجرایی شود.
به گفته وی برای آنکه اتاق بازرگانی بتواند نقشی مهم و محوری در تمامی حوزهها از تجارت گرفته تا صنعت و تولید ایفا کند، باید پیش از هر چیز حوزه نفوذ بخش خصوصی در اقتصاد افزایش یابد. این فعال اقتصادی بخش خصوصی با بیان اینکه نفوذ این بخش در اقتصاد ایران بسیار ناچیز است، گفت: ما در هر نقطهای که نگاه میکنیم اثری از دولت میبینیم. دولت و بخشهای دولتی در تمامی حوزهها حضور دارند و وقتی آنها باشند رقابت برای بخش خصوصی واقعی سخت میشود. حاجیآقامیری افزود: در چنین شرایطی بخش خصوصی یا تضعیف شده و عملا کنار میرود یا تنها مجبور میشود در حوزه محدود فعالیت خود کار کند. به گفته وی، در چنین فضایی نه تنها نمیتوان انتظار داشت که اتاق بازرگانی به عنوان یک عامل تاثیرگذار در عرصه اقتصاد تولیدی و صنعتی اعلام وجود کند که حتی نقشی که این نهاد تاکنون داشته نیز با وجود تمام شرایط سختی حفظ شده که در طول این سالها برخلاف مسیر مدنظرش شکل گرفتهاند.
تجارت ایران و عراق تحت تاثیر تحریمها
تسنیم- تجارت ایران و عراق هنوز در جریان است و تحتتاثیر تحریمها قرار نگرفته اما حجم مبادلات تجاری دو کشور قابل قبول نیست. به گفته المانیتور، ایران از عراق خواسته زیر بار تحریمهای آمریکا علیه ایران نرود. پیشنهاد ایران استفاده از دینار عراق و ریال ایران در تبادلات تجاری بین دو کشور است. بر این اساس بانک مرکزی ایران سعی دارد به توافقی با عراق بر سر استفاده از دینار یا ریال ایران برای معامله با این کشور برسد ولی عراق نیاز به تایید آمریکا دارد که هنوز مصمم است به عراق اجازه دهد برای مدت کوتاهی فقط گاز طبیعی از ایران وارد کند تا برق مورد نیازش را تامین کند. در همین خصوص یک منبع در بانک مرکزی عراق گفت: آمریکا معافیت کامل عراق از تحریمهای ایران را قطعا رد کرده و تنها اجازه صادرات گاز طبیعی را از ایران داده است. این معافیت ممکن است در آینده شامل برق هم شود. بر این اساس آمریکا سعی دارد عراق را در استخراج گاز برای تولید برق توانمند کند و به وابستگی این کشور به کالاها و محصولات ایران خاتمه دهد.
در حالی که هنوز از دلار آمریکا برای تجارت بین عراق و ایران استفاده میشود، تمام انتقالهای مالی، خارج از بخش بانکداری عراق از طریق واسطههای خارجی و بانکهایی در سوریه و لبنان انجام میشود. بیشتر تجارت بین این دو کشور شامل صادرات از ایران به عراق میشود بنابراین تهران ترجیح میدهد معاملهها با یورو یا ریال باشد. در همین رابطه فاضل الحمدانی، رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: تجارت بین ایران و عراق هنوز در جریان است و تحت تاثیر تحریمهای اعمالشده بر ایران قرار نگرفته است. این در حالی است که یک مقام عالیرتبه عراق گفت: بانک مرکزی متعهد است هیچ دلاری به ایران نفروشد و هر گونه تلاش ایران را برای این کار رد میکند. همین منبع اشاره کرد: بانک مرکزی همچنین از همکاری با ایران برای تبدیل ریال ایران به دلار آمریکا خودداری میکند.
افزایش جوجهریزی برای تامین مرغ شب عید
ایرنا- مرغداریهای گوشتی کشور برای پوشش نیاز شب عید، از دیماه جوجهریزی را ۱۴ درصد افزایش دادند و این روند در بهمن و اسفند نیز ادامه خواهد یافت. رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران با بیان این مطلب گفت: کمبود ۴۰ تا ۵۰ تنی مرغ در ماههای اخیر موجب افزایش قیمت این کالای اساسی در بازار شد. غلامعلی فارغی افزایش قیمت مرغ را ناشی از تولید ندانست و دلیل آن را تاخیر در حل مشکل کامیونداران اعلام کرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: افزایش ۱۵ درصدی قیمت مرغ در ماههای اخیر، زمزمه واردات را مطرح کرده است در حالی که نه تنها در تامین این کالای اساسی خودکفا هستیم، بلکه صادرات نیز داریم. وی به واکنش دولت در مقابل تغییر قیمتها اشاره کرد و گفت: نخستین اقدامی که در مواجهه با نوسانات بازار در دستور کار قرار میگیرد، ممنوعیت صادرات و روی آوردن به واردات است. به گفته وی، این اقدامات که مشابه آن در مورد تخممرغ اجرایی شد، موجب میشود تخممرغهای وارداتی را با ضرر سنگین در بازار عرضه کنیم.
خطر نابودی ذخایر دریای عمان
مهر- به گفته برخی مسوولان، کشتیهای چینی در دریای عمان در حال نابودی ذخایر هستند. البته این موضوع طی ماههای اخیر سر و صدای زیادی به راه انداخت اما به گفته مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران، آن کشتیها همچنان محکم سر جای خود ایستادهاند، کارشان را انجام میدهند و کسی هم پاسخگو نیست. ارسلان قاسمی در ادامه با انتقاد از رانت به وجود آمده در حوزه واردات تخم چشمزده ماهی قزلآلا،گفت: وضعیت تولید قزلآلا در کشور گرفتار داستانهای پیچیدهای شده است. قاسمی گفت: از یک طرف واردات تخم چشمزده و سود و رانت اساسی که در آن وجود دارد، به تولید آسیب میزند و از طرف دیگر نیز بحث غذای این ماهی مطرح است. وی ادامه داد: ما به جای حمایت از تولید داخل، مرتب داریم از خارج تخم چشمزده وارد میکنیم، چرا که واردات شیرین است. قاسمی گفت: دامپزشکی و شیلات به دلیل مسائل بهداشتی، اجازه واردات تخم چشمزده از هر کشوری را نمیدهند و اعلام کردهاند تخم چشمزده باید فقط از فرانسه، اسپانیا، ترکیه و نروژ وارد شود که البته در حال حاضر عمده این واردات به کشور ما، از فرانسه انجام میشود. وی توضیح داد: این در حالی است که شرکتهای تولیدکننده فرانسوی، فقط به چند شرکت محدود ایرانی نمایندگی خود را ارائه کردهاند که این شرکتهای واردکننده ایرانی، دستی در تولید ندارند و صرفا واردکننده هستند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد