13 - 11 - 2019
خبر
ضرورت تمرکز بر صادرات غیرنفتی
تسنیم- ضرورت تمرکز بر صادرات غیرنفتی مدتهاست از سوی کارشناسان مطرح میشود. این در حالی است که با لغو معافیت صادرات نفتی ایران از سوی آمریکا، اهمیت توجه به صادرات غیرنفتی بیش از پیش معنا پیدا میکند. در همین خصوص سرپرست سازمان توسعه تجارت در واکنش به بیانیه اخیر آمریکا در لغو معافیت صادرات نفتی ایران گفت: اگر این تصمیم آمریکا باعث افزایش قیمت نفت شود، بازنده اصلی این تصمیم، همه کشورهای دنیا خواهند بود.
محمدرضا مودودی با تاکید بر لزوم فاصله گرفتن از صادرات نفتی و تمرکز روی صادرات غیرنفتی گفت: ما باید با فاصله گرفتن از صادرات نفت، بر اقتصاد مردمی که میتواند صادرات غیرنفتی را رونق ببخشد و این صادرات را جایگزین صادرات نفتی کند، متمرکز شویم و حداکثر بهره را ببریم. وی خاطرنشان کرد: مهمترین خواسته ما در صادرات، رونق اقتصاد، رونق تولید، ارتقای درآمدهای ارزی و افزایش اشتغال است که همگی این اهداف، با صادرات غیرنفتی قابل تحقق است.
تشدید آشفتگی در توزیع کالاهای اساسی
فارس- در حالی که دولت به دنبال احیای وزارت بازرگانی است و این اقدام را حرکتی در جهت کمک به تنظیم بازار میداند، انتقادهای زیادی به این موضوع مطرح است. بر این اساس مرکز مطالعات راهبردی آب، غذا و کشاورزی نیز با ارسال نامهای به رییس مجلس ضمن تاکید بر ضرورت مدیریت واحد زنجیره تامین غذا، به نقد تفکیک مدیریت بازرگانی از مدیریت تولید پرداخت و خواستار مخالفت مجلس با احیای وزارت بازرگانی شد.مرکز مطالعات راهبردی آب، غذا و کشاورزی با ارسال نامهای به علی لاریجانی رییس مجلس ضمن تاکید بر ضرورت مدیریت واحد زنجیره تامین غذا در شرایط اضطرار، به نقد تفکیک مدیریت بازرگانی از مدیریت تولید پرداخت و خواستار مخالفت مجلس با طرح تشکیل «وزارت تجارت و خدمات بازرگانی» که منجر به احیای وزارت بازرگانی و لغو قانون تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی ذیل وزارت جهاد کشاورزی میشود، شد.این مرکز مطالعاتی معتقد است لغو «قانون تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در جهاد کشاورزی»، تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی افزون بر مغایرتهای قانونی با قوانین بالادستی، موجب اتلاف وقت، تحمیل هزینههای سنگین بر کشور، بزرگتر شدن ساختار دولت و ایجاد اختلال و ناهمسویی بین بخش تولید و تجارت خواهد شد و در سال رونق تولید و سالهای بعدی، عملا تولید داخل را با مشکلات اساسی مواجه خواهد ساخت.
محدودیت روابط بانکی کُنلُن و ایران
تسنیم- از قرار معلوم روابط بانکی کُنلُن یکی از بانکهای معتبر چینی و طرف قرارداد با ایران به کالاهای بشردوستانه محدود شده و این رابطه متوقف نشده است. در همین رابطه فریال مستوفی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در خصوص متوقف شدن فعالیت بانک کُنلُن چین با ایران درخصوص آینده روابط این بانک با بانکهای ایرانی اظهار کرد: با یکی از مقامات بانک کُنلُن صحبت کردم و دقیقا از ایشان سوال کردم که موضوع چیست و چه روندی را در پیش خواهند گرفت. در واقع باید توجه کرد که بانک کُنلُن از پنجم نوامبر روابطش با ایران را تنها محدود به کالاهای بشردوستانه از جمله دارو، غذا و تجهیزات پزشکی کرده است. به همین دلیل برای خود من متوقف کردن روابط تعجبآور بود. اما براساس اطلاعاتی که گرفتم این توقف انجام نخواهد شد و فروش کالاهای بشردوستانه را ادامه خواهد داد یعنی همان روندی که از پنجم نوامبر رخ میداد.عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: مسوولان این بانک معتقدند تا هفته دیگر که زمان اعلام رسمی درباره معافیتهای نفتی است، تصمیمی نمیگیرند. هفته دیگر مهلت معافیت نفتی تمام میشود. اما اگر بتوانیم در ایران در بانکهایی که تحریم نیستند، السی باز کنیم یا حواله پولی بدهیم که دیگر نباید مشکلی پیش آید.بانک کُنلُن از پنجم نوامبر روابطش را با ایران تنها محدود به کالاهای بشردوستانه از جمله دارو، غذا و تجهیزات پزشکی کرده است و گفته میشود بانک کُنلُن چین روابط با ایران را متوقف کرده است. البته بانک مرکزی چند روز قبل در اطلاعیهای اعلام کرد: «پیرو مذاکرات اخیر انجام شده با مدیران کُنلُنبانک چین، در حال حاضر تغییری در سیاستهای بانک کُنلُن در معاملات کالاهای غیرتحریمی با بانکهای غیرتحریمی ایرانی ایجاد نشده است و مسوولین بانک مذکور اعلام کردند به همکاری خود با بانکهای ایرانی غیرتحریمِی برای معاملات و پرداختهای مربوط به کالاهای غیرتحریمی ادامه خواهند داد.»
عدم پرداخت اعتبار مبارزه با ملخها
فارس- هنوز ۱۰ میلیارد تومان اعتباری که برای مبارزه با ملخها تخصیص یافته بود پرداخت نشده است. رییس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این خبر گفت: تاکنون در ۵۱ هزار هکتار از سطح آلوده به ملخ در شش استان جنوبی کشور با این آفت مبارزه شده و پیشبینی میشود لازم باشد در سطح ۲۰۰ هزار هکتار مبارزه انجام شود و مدت زمان مبارزه هم تا سه ماه طول بکشد. اما هنوز ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخها پرداخت نشده است.محمدرضا درگاهی گفت: طی مکاتباتی که انجام شده قرار است ۱۰ میلیارد تومان اعتبار دولت طی هفته آینده تخصیص یابد و ما در اختیار شش استان جنوبی کشور که درگیر این آفت هستند قرار دهیم.وی افزود: بلافاصله پس از اینکه این آفتها به کشور حمله کردند ستاد بحران تشکیل شد. به گفته این مقام مسوول، دولت بر اساس مواد ۱۰ و ۱۲ ستاد بحران در مواقع بحران اینچنینی اعتباراتی منظور میکند و پس از هجوم ملخها نیز حدود هفت میلیارد تومان از سطح سازمانها و وزارتخانهها در اختیار این استانها قرار دادیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد