10 - 04 - 2020
خبر
بعیدینژاد:
تصویب کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم شوک مثبتی به بازار ارز و سکه وارد کرد
ایرنا- سفیر ایران در لندن تاکید کرد: اقدام مهم مجلس شورای اسلامی در تصویب کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم، همانگونه که پیشبینی شده بود شوک مثبتی به بازار ارز و سکه وارد کرد. حمید بعیدینژاد در یادداشتی با اشاره به تصویب CFT در مجلس نوشت: اقدام مهم مجلس شورای اسلامی در تصویب کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم، همانگونه که پیشبینی شده بود شوک مثبتی به بازار ارز و سکه وارد کرد. با تحولات مثبتی که دیپلماسی ایران در دو، سه هفته آینده در اروپا به دست خواهد آورد، انتظار میرود مردم عزیزمان برای جلوگیری از هر ضرری اعلام ریاست محترم بانک مرکزی را که ارز خارجی منبع مطمئنی برای سرمایهگذاری نیست را جدی بگیرند.
در دیدار هیاتهای پارلمانی ایران و ترکیه انجام شد
تاکید بر توسعه مناسبات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی ایران و ترکیه
ایسنا- دیدار هیات پارلمانی ایران با هیات پارلمانی ترکیهای در حاشیه نشست کمیته فرهنگی و اجتماعی کمیته زنان پارلمانهای آسیایی در روز ۱۴ مهر با هدف گسترش همکاریها و تبادل تجارب دو کشور برگزار شد. سیده فاطمه ذوالقدر با اشاره به این دیدار گفت: قطعنامههای خوبی به خصوص در حوزه همکاریهای پارلمانی به تصویب رسید که براساس آنها زمینه توسعه به ویژه در حوزه زنان فراهم خواهد شد. نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به سخنان هیات پارلمانی کشورمان در این دیدار، گفت: آقای رحیمی ضمن اشاره به روابط خوب و دیرینه میان دو کشور ایران و ترکیه بیان داشت که مشکلات امنیتی و نیاز به همکاریهای اقتصادی باعث نزدیکی بیشتر دو کشور میتواند باشد. ایشان به تجارب خوب کشور ترکیه در حوزه توریسم و تجارت اشاره و بیان کرد «این تجارب در حوزه انرژِی و نفت و گاز در ایران است که میتواند تبادلی در زمینه تجارب در میان دو کشور ایجاد شود. به عنوان نمایندگان میتوانیم به دولتها در حوزههای مختلف کمک کرده و در حوزه تهدیدات مشترک همچون توسعهنیافتگی و مبارزه با تروریسم نیز همکاریهای خوبی داشته باشیم.» وی ادامه داد: آقای کوهکن به اراده قوی رهبران دو کشور به ویژه در مقطع ۲۰۰ ساله اشاره و بیان کرد «همکاریهای نزدیک میان ایران – ترکیه و روسیه از آخرین موفقیتهایی بود که نتایج خوبی نیز در برداشت.» ایشان افزود «دو کشور با چالشهای مشترک از جمله تحریمهای یکجانبه از سوی قدرتهای بزرگ روبهرو است که مقاومت دو کشور در مقابله با سیاستهای آمریکا را طلب میکند و هیچ دلیلی برای ایجاد مانع در روابط تجاری – بانکی میان دو کشور وجود ندارد.»
واعظی:
یکی از اصلیترین بهانهها برای عدم همکاری مالی با ایران در سطح جهانی از میان برداشته شد
پایگاه اطلاعرسانی دولت- رییس دفتر رییسجمهوری با تشکر و قدردانی از مجلس شورای اسلامی برای تصویب لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم، گفت: آنچه در مجلس اتفاق افتاد نمایش مقتدرانه وحدت، دموکراسی و پویایی سیاسی در کشور بود و ملاحظه کردیم که همه طرفهای مخالف و موافق نظرات کارشناسی خود را با آزادی کامل بیان کردند و نهایتا به آنچه که به صلاح منافع ملی و نظام مقدس جمهوری اسلامی بود رأی دادند. محمود واعظی با اشاره به تصویب لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم CFT در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اکثریت آرا گفت: دولت از همه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی اعم از موافق و مخالف که با دلسوزی، صداقت و بصیرت این لایحه را مورد بررسی قرار داده و دیدگاههای خود را با دولت و ملت شریف ایران در میان گذاشتند تقدیر و تشکر میکند و یقین دارد که گام مهمی در تنظیم بهتر روابط بانکی جمهوری اسلامی برداشته شد. رییس دفتر رییسجمهوری افزود: دولت همچنین از همه کارشناسان، اساتید، نخبگان و رسانههایی که در این مدت موافق و مخالف این لایحه نظر داده و ابعاد مختلف آن را مورد بررسی قرار دادند تقدیر میکند و بر این باور است که این فرآیند سند روشنی از پویایی سیاسی است که به لطف جمهوری اسلامی محقق شده است. واعظی با تاکید براینکه با تصویب این لایحه توسط مجلس شورای اسلامی یکی از اصلیترین بهانهها برای عدم همکاری مالی با جمهوری اسلامی در سطح جهانی از میان برداشته شد، تاکید کرد که دولت همواره دغدغههای مقام معظم رهبری، مجلس شورای اسلامی و ملت شریف ایران را در همه امور مرتبط لحاظ خواهد کرد. رییس دفتر رییسجمهوری اظهار امیدواری کرد که تصویب این لایحه به ثبات بازار و کاهش نرخ ارز کمک کند.
آغاز رسیدگی به شکایت دیگر ایران از آمریکا از امروز
ایسنا- جلسات استماع رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا در دیوان بینالمللی دادگستری در پی مسدود شدن داراییهای بانک مرکزی در آمریکا از امروز آغاز میشود.
دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) که با نام دادگاه لاهه نیز شناخته میشود با انتشار اطلاعیهای در پایگاه اینترنتی رسمی خود اعلام کرد: جلسات علنی رسیدگی به شکایت ایران علیه آمریکا به دلیل مسدود شدن اموال بانک مرکزی ایران در آمریکا از امروز آغاز میشود و تا روز جمعه ۱۲ اکتبر (۲۰ مهرماه) ادامه خواهد یافت.
ایران پیش از این در سال ۲۰۱۶ دعوایی را علیه آمریکا به دلیل ضبط و توقیف اموال بانک مرکزی به استناد عهدنامه مودت مطرح کرد که بنابر اعلام دیوان بینالمللی دادگستری، جلسه استماع دعوی ایران در ارتباط با مصادره اموال بانک مرکزی از سوی دولت واشنگتن در دادگاه عالی سازمان ملل بهصورت علنی برگزار میشود.
دیوان بینالمللی دادگستری هفته گذشته نیز پس از بررسی شکایت دیگر کشورمان از آمریکا در اعتراض به بازگشت تحریمهای ضد ایرانی واشنگتن، به نفع ایران رای داد و برای آمریکا قرار موقت صادر کرد مبنی بر اینکه واشنگتن باید تحریمهای خود علیه ایران را که تامین کالاهای بشردوستانه شامل دارو و درمان، تجهیزات کشاورزی و تامین قطعات و خدمات حمل و نقل هوایی را هدف قرار میدهد، لغو کند. این دادگاه تاکید کرد که این تحریمهای آمریکا خسارات جبرانناپذیری به همراه خواهد داشت و جان مردم ایران را به خطر میاندازد و به علاوه آمریکا باید کانالهای پرداخت پول برای واردات این کالاها به ایران را تضمین کند.
دادگاه لاهه همچنین از دو طرف خواست از هر اقدامی که منجر به تشدید تنشها میان ایران و آمریکا میشود و رسیدگی به این پروند را سختتر میکند، پرهیز کنند. اما آمریکا ساعاتی از اعلام این رای نگذشته بود که اعلام کرد از پیمان مودت با ایران خارج میشود؛ توافقی که پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ میان تهران- واشنگتن به امضا رسید و روابط اقتصادی و دیپلماتیک شامل مسائل کنسولی را مشخص میکند. ایران با استناد به این پیمان که باوجود انقلاب اسلامی کماکان میان دو کشور برقرار است، شکایت خود از آمریکا را در دیوان بینالمللی دادگستری مطرح کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد