13 - 04 - 2020
خبر
تنظیم بازار ارز از ملزومات کاهش نرخ طلاست
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران لازمه کاهش نرخ طلا را تنظیم بازار ارز دانست و گفت: دولت نیاز ارزی شرکتها همزمان با پایان سال میلادی را باید تامین کند.
به گزارش ایبنا، آیت محمدولی با اشاره به عوامل موثر در تغییر قیمت دلار، گفت: قیمت طلا در بازار متاثر از دو مولفه قیمتهای جهانی که در ١۵ روز اخیر ٢٠ دلار افزایش را تجربه کرده و برخی سیاستهای داخلی است.
محمدولی با بیان اینکه در کل قیمت طلا در آینده از حیث جهانی رو به افزایش خواهد بود، افزود: نوسانات داخلی بحث دوم در تاثیرپذیری نرخ طلا بوده که به تقویت و برابری پول ما با ارزهای دیگر مربوط میشود.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه نرخ طلا در کف بازار بر اساس نرخ ارز تعیین میشود یعنی قیمت ریالی را با ارزهای دیگر مقایسه میکنند و قیمت هر مثقال یا هر گرم طلا را به دست میآورند از این رو دولت باید اهتمام بیشتری برای ساماندهی ارزی برای ایجاد ثبات در بازار طلا داشته باشد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه در حوزه ساماندهی ارزی تا حدودی دچار آسیب هستیم، تصریح کرد: برابری ریال ما با ارزهای دیگر میتواند نوید دهنده کاهش قیمت طلا در بازار باشد.
وی خاطرنشان کرد: با سیاستهای مدون و دارای اعتبار در بخش داخلی میتوان کاهش نرخ طلا را رقم زد اما در این رابطه بانک مرکزی باید از مشاورههای اتاقهای مختلف و افراد خبره استفاده کند تا بستههای باکیفیت و اعتبار کافی ارائه شود.
تمدید ۴ ماهه تعلیق ایران در FATF
آخرین نشست شش روزه FATF (گروه ویژه اقدام مالی) روز گذشته در پاریس برای تصمیم خروج یا ماندن مجدد ایران در لیست سیاه برگزار شد.
بر اساس گزارش تارنمای سیاناسنیوز، در صورت خروج ایران از لیست سیاه در آخرین جلسه گروه FATF و با تشدید تحریمهای آمریکا علیه ایران، تهران میتواند مجددا در لیست سرمایهگذاریهای بینالملل قرار گیرد.
برهمین اساس روز گذشته، کارگروه ویژه اقدام مالی با تمدید چهار ماهه مهلت ایران برای تکمیل تعهداتش موافقت کرد. این کارگروه در پایان نشست ماه اکتبر خود اعلام کرد ایران تا فوریه مهلت خواهد داشت تا اصلاحات را تکمیل و نظام مالی خود را با استانداردهای جهانی هماهنگ کند.
در بیانیه FATF آمده است: کارگروه ویژه اقدام مالی در نشست این هفته خود تصمیم گرفت تا به تداوم تعلیق اقدامات متقابل رای دهد. با این حال کارگروه از اینکه بخش عمده برنامه اقدام ایران ناتمام باقی مانده است دلسرد است و از ایران انتظار دارد تا مسیر اصلاحی را هر چه سریعتر تکمیل کند.
مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرد
ایران در جایگاه ۸۹ شاخص رقابتپذیری جهان
مجمع جهانی اقتصاد جدیدترین نسخه از گزارش سالانه شاخص رقابتپذیری جهانی را منتشر کرد که بر اساس این گزارش ایران با کسب ۹/۵۴ امتیاز در رتبه ۸۹ جهان قرار گرفته است.
به گزارش ایبنا، بر اساس گزارش سالانه شاخص رقابتپذیری جهانی که با لحاظ کردن ۴ زیرشاخص و ۱۲ رکن تنظیم شده و اطلاعات ۱۴۰ کشور جهان در آن جهت رتبهبندی مورد بررسی قرار گرفته، ایران توانسته است ۹/۵۴ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز ممکن را کسب کند. این در حالی است که در گزارش سال گذشته که با فرمتی متفاوت تنظیم شده بود، ایران با کسب ۳/۴ از ۷ امتیاز ممکن، رتبه ۶۹ جهان را به خود اختصاص داده بود. البته مجمع جهانی اقتصاد رتبهبندی سال گذشته را نیز بر اساس معیارهای جدید تغییر داده است که این مساله باعث تغییر رتبه سال گذشته ایران از ۶۹ به ۸۸ شده است.
جایگاه منطقهای ایران در رتبهبندی جدید شاخص رقابتپذیری جهانی به مانند سالهای گذشته همچنان نازل است به طوری که در بین کشورهای مورد بررسی در خاورمیانه و شمال آفریقا تنها سه کشور الجزایر، مصر و یمن در جایگاهی پایینتر از ایران قرار گرفتهاند.
تامین مالی استارتآپها کلید خورد
مدیر اداره کل تحقیقات و برنامهریزی بانک ملی با اشاره به اجرای طرح ملی فاند، هدف اصلی آن را تامین مالی شرکتهای نوآور دانست و گفت: با هدایت سرمایهگذاران به این بخش زمینه اشتغال و توسعه فراهم میشود.
بهرام واقفی اظهار کرد: پروژه ملی فاند یک پروژه تامین مالی جمعی بهمنظور تامین مالی شرکتهای استارتآپی است که بخش دیگر این طرح به امور خیریه و فعالیتهای عامالمنفعه و غیرانتفاعی همانند آبرسانی به زائرین اربعین اختصاص یافته است.
وی هدف اصلی در راهاندازی پروژه ملی فاند را جمعآوری وجوه برای تامین مالی شرکتهای نوآور و استارتآپی ذکر کرد و گفت: با هدایت سرمایهگذاران به این بخش، زمینه اشتغال پایدار و بهتبع رشد اقتصادی در کشور فراهم میشود. وی تصریح کرد: کارمزدی نیز که از این مسیر عاید بانک میشود، صرف امور خیریه و عامالمنفعه خواهد شد.
واقفی با اشاره به ایجاد مرکز نوآوری بانک ملی برای حمایت از شرکتهای استارتآپی، گفت: بانک ملی با بررسی ایدههای نوآورانهای که از سوی شرکتهای استارتآپی در این مرکز ارائه میشود، آن دسته از ایدههایی که قابلیت سرمایهگذاری دارد را شناسایی و برای تامین مالی جمعی به ملی فاند معرفی میکند.
مدیر اداره کل تحقیقات و برنامهریزی بانک ملی افزود: همچنین نیازهای بانک در بخشهای مختلف به شرکتهای استارتآپی اعلام میشود تا این شرکتها با ارائه طرحهای نوآورانه در این بخشها راهحل و راهکار ارائه دهند.
برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی مدیریت دانش با رویکرد توسعه
نخستین کنفرانس بینالمللی مدیریت دانش با رویکرد توسعه (KM4D) و اولین جایزه مدیریت دانش، به همت «انجمن مدیریت ایران» و با همکاری «انجمن مدیریت دانش اتریش» و «دانشگاه خاتم» برگزار شد.
در این همایش که در تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۹۷ و در محل دانشگاه خاتم برگزار شد، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس انجمن مدیریت دانش اتریش، رییس انجمن مدیریت ایران، استادان، فرهیختگان و دانشپژوهان مدیریت حضور داشتند.
شناسایی سازمانهای دانشی، ایجاد فضای ارتباطی میان سازمانهای دانشی، تشویق سازمانهای دانشی در راستای توسعه، ایجاد همافزایی در کشور در جهت رشد و توسعه اقتصادی و توسعه پایدار و شناسایی مزیتهای برتر سازمانها و ایجاد پایگاه دانشی در کشور از اهداف برگزاری این کنفرانس بود.
محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این کنفرانس با اشاره به اینکه اقتصاد دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم با سرعت بسیار بالایی در حال وقوع است، گفت: در این شرایط علوم بین رشتهای و اتصال علوم مختلف با زنجیره فناوری اطلاعات امکانپذیر میشود. فناوری اطلاعات به عنوان یک واحد سازمانی دیگر معنی ندارد، بلکه باید مفهوم اصلی در هر سازمان شود.
وی ادامه داد: یکی از مفاهیمی که اقتصاد دیجیتال مطرح میکند اقتصاد اشتراکی است. امروز که کشور ما با تحریمهای ظالمانه و کمبود منابع برای سرمایهگذاری روبهرو است، اقتصاد اشتراکی میتواند بهعنوان یک راهحل برای بیرون رفتن از این شرایط مطرح شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد