13 - 04 - 2020
خبر
دادستان تهران:
با برخورد قضایی مشکلات اقتصادی حل نمیشود
دادستان تهران با برشمردن نقش و جایگاه دستگاه قضایی برای حل مشکلات اقتصادی گفت: برخورد قضایی راه حل مبارزه با فساد اقتصادی نیست.
عباس جعفری دولتآبادی در نشستی که در محل دادستانی تهران با مدیران مسوول رسانههای اقتصادی برگزار شد، اظهار کرد: علت فساد اقتصادی، تصمیمات نادرستی است که در نهادهای اقتصادی گرفته شده و به بروز فسادهای گستردهای منجر شده است.
وی تصریح کرد: وامهای گستردهای که از سوی نهادها به فعالان اقتصادی اعطا شد اما هیچگونه بهرهوری برای اقتصاد نداشته است، یکی از عوامل اصلی بروز فساد اقتصادی بوده است.
دولتآبادی از رسانهها درخواست کرد از سیاهنمایی شرایط کشور خودداری کنند تا موجودیت نظام حفظ شود. به گفته وی، دشمن به دنبال آن است که از اهرم مردم علیه نظام استفاده کند و رسانهها باید کاری کنند تا ابزار دست دشمن ندهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: قوه قضاییه به دنبال ارائه راهحل تعاملی برای حل مشکلات است و برخورد قضایی، راهحل مناسبی برای مبارزه با فساد اقتصادی نیست.
رییس کل بانک مرکزی:
عرضه ارز در بازار ثانویه شتاب میگیرد
رییس کل بانک مرکزی از شتابگیری عرضه ارز در بازار ثانویه خبر داد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی با اشاره به ابلاغ مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا مبنی بر تاکید بر عرضه ارز ناشی از صادرات غیرنفتی به سامانه نیما یا وارد کردن آن به چرخه اقتصاد کشور به ترتیبی که بانک مرکزی مشخص میکند، در هفتههای آینده شاهد شتاب گرفتن و افزایش عرضه ارز برای تامین واردات خواهیم بود.
وی تاکید کرد: ظرف هفته جاری ضوابط مربوط در کارگروهی با مشارکت وزارتخانههای ذیربط و بانک مرکزی و نمایندگان تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی بررسی و تصمیمگیری خواهد شد. رییس کل بانک مرکزی حجم مبادله (خرید و فروش) در بازار ثانویه را طی حدود دو ماه گذشته معادل ۳/۷ میلیارد یورو اعلام کرد و پیشبینی کرد با مجوز اخذ شده از سران قوا مبنی برخرید و عرضه ارز پتروشیمیها و سایر صادرکنندگان غیرنفتی توسط بانک مرکزی، عرضه در این سامانه شتاب بیشتری بگیرد و برخی از مسائل مطرح در حاشیه آن نیز مرتفع شود.
همتی با اشاره به تامین بیش از ۲۷ میلیارد دلار از ابتدای سال برای واردات کشور از طریق بانک مرکزی و سامانه نیما که ۵/۹ میلیارد دلار از مبلغ اختصاصی بابت ۲۵ قلم کالاهای اساسی و ضروری بوده است، اولویتبندی و توجه به نیازهای واقعی وارداتی در شرایط فعلی کشور را در هنگام ثبتسفارش وظیفه خطیری دانست که وزارت صمت با هماهنگی وزارتخانههای دیگر باید به آن توجه کند.رییس کل بانک مرکزی عدم ارائه ارز ناشی از صادرات به کشورهای همسایه نظیر عراق و افغانستان، تحت عنوان صادرات ریالی را غیرقابل قبول دانست و تاکید کرد صادرات ریالی مفهومی جز خروج سرمایه ندارد و ارز ناشی از اینگونه صادرات، خصوصا صادرات عمده، هم باید به چرخه اقتصاد کشور برگردد.
وی ضمن تقدیر از تلاش فعالان اقتصادی و بازرگانی در توسعه صادرات کشور تاکید کرد مصوبه سران قوا اختیارات لازم به بانک مرکزی برای پیگیری قضایی جهت اعمال این مصوبه، یعنی آوردن ارز صادرات غیر نفتی به چرخه اقتصاد، داده است و امیدوارم بانک مرکزی به هیچوجه مجبور به استفاده از این اختیار خود نباشد.
درخشش طلا ادامه دارد
در نظرسنجی طلای هفتگی کیتکونیوز، هر دو گروه کارشناسان والاستریت و سرمایهگذاران پیشبینی کردند قیمت طلا در هفته جاری برای چهارمین هفته متوالی افزایش پیدا میکند.
به گزارش ایسنا، هفته گذشته شماری از عوامل از جمله تنشهای ژئوپلیتیک میان آمریکا و عربستان سعودی بر سر ناپدید شدن جمال خاشقجی، خبرنگار منتقدی پس از مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول، از رشد قیمت طلا پشتیبانی کرد. اختلاف ایتالیا با اتحادیه اروپا بر سر کسری بودجه و عملکرد بازارهای سهام آمریکا که ضعیف و پرنوسان مانده است نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بودند. در نتیجه، طلا در هفته گذشته قیمت بالاتری داشت زیرا تقاضای سرمایهگذاران برای خرید این فلز به عنوان دارایی مطمئن تقویت شد و روز دوشنبه تا مرز ۲۶/۱۲۳۳ دلار که بالاترین قیمت در دو ماه و نیم گذشته بود، پیشروی کرده بود.در نظرسنجی کیتکونیوز از کارشناسان والاستریت، ۱۴ نفر شرکت کردند که از میان آنها ۱۱ نفر یا ۷۹ درصد افزایش قیمت طلا در هفته جاری را پیشبینی کردند در حالی که هیچکس انتظار کاهش قیمت را نداشت. در این بین، سه نفر یا ۲۱ درصد نظری نداشتند.در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز از سرمایهگذاران، ۵۲۶ نفر شرکت کردند که از میان آنها، ۳۱۶ نفر یا ۶۰ درصد افزایش قیمت طلا و ۱۲۴ نفر یا ۲۴ درصد کاهش قیمت این فلز زرد را پیشبینی کردند در حالیکه ۸۶ نفر یا ۱۶ درصد نظری نسبت به روند قیمت طلا نداشتند.برای هفته گذشته ۷۹ درصد از کارشناسان والاستریت و ۶۷ درصد از سرمایهگذاران افزایش قیمت طلا را پیشبینی کرده بودند.
توسط بانک ملی ایران
۴۳ هزار میلیارد ریال اسناد خزانه اسلامی واگذار شد
بانک ملی ایران طی شش ماه نخست امسال، بیش از ۴۳ هزار میلیارد ریال اسناد خزانه اسلامی واگذار کرده است.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، این اسناد در دو بخش طرحهای ملی و استانی به ارزش ۴۳ هزار و ۱۱۸ میلیارد ریال برای ۹۶۷ پیمانکار از محل قانون بودجه سال ۱۳۹۷ منتشر شده است.
کل اسناد خزانه اسلامی واگذار شده توسط بانک ملی ایران در سال گذشته نیز ۲۶۸ هزار و ۴۸۶ میلیارد ریال برای ۱۵۹ هزار و ۲۰۸ پیمانکار بوده است. لازم به ذکر است، وزارت امور اقتصادی و دارایی به منظور تسویه بدهی مسجل دولت به پیمانکاران غیردولتی نسبت به واگذاری اسناد خزانه اسلامی اقدام میکند که بخشی از این واگذاریها از طریق شعب منتخب بانک ملی ایران انجام میشوند.
لزوم افزایش سرمایه بانک صنعت و معدن
یک اقتصاددان و استاد دانشگاه گفت: بانک صنعت و معدن یک بانک توسعهای است و نقش موثری در ایجاد زیربناهای یک توسعه پویا و پایدار در کشور دارد و از این رو ضروری است سرمایه این بانک مطابق با استانداردهای بانکهای توسعهای افزایش یابد.به گزارش «جهان صنعت» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بانک صنعت و معدن، تیمور رحمانی که در مصاحبه با این پایگاه سخن میگفت با بیان مطلب فوق افزود: بانک صنعت و معدن بازوی مالی و مشاورهای صنعت کشور است و در حال حاضر در این مسیر به خوبی عمل میکند.
رحمانی تصریح کرد: بانک صنعت و معدن یک بانک دولتی است و از این رو ضروری است که موضوع افزایش سرمایه آن مورد حمایت دولت قرار گیرد تا بتواند اهداف دولت را برای تامین مالی طرحهای صنعتی و ایجاد اشتغال پایدار در کشور تحقق بخشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد