20 - 04 - 2020
خبر
تحقیق و تفحص مجلس از گمرک
مهر- به دنبال گسترش قاچاق سازمانیافته از مبادی رسمی از جمله اختلاس و تبانی در استرداد سپردهها، جعل اسناد گمرک و . . . اخیرا نمایندگان مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد گمرک در خصوص واردات و صادرات، مبارزه با قاچاق کالا، تخلفات مالی، عدم رعایت قانون و ضوابط و غیره موافقت کردند. بر همین اساس رییس کل گمرک در خصوص تحقیق و تفحص مجلس از گمرک ایران، اظهار داشت: تحقیق و تفحص حق مجلس است و ما از این موضوع استقبال میکنیم.
مهدی میراشرفی با بیان اینکه اگر در جایی مشکلی وجود دارد باید هویدا شده و با متخلف برخورد شود، افزود: با تحقیق و تفحص مشکلاتی را که صدای ما نمیرسد بگوییم، مجلس خواهد گفت. وی ادامه داد: به عنوان مثال در حال حاضر هر ایکس ری ۵۰ میلیارد تومان ارزش دارد در حالی که کل اعتبار گمرک در بحث تجهیز، ۳۰۰ میلیارد تومان است. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در رابطه با الکترونیکی کردن گمرکات تصریح کرد: با ۲۷ سازمان مرتبط با تشریفات مربوط به ترخیص کالا، ارتباط الکترونیک یکپارچه داریم که البته نیاز است این یکپارچگی بهتر شود. میراشرفی ادامه داد: در هوشمندسازی در ابتدای راه هستیم؛ برنامه داریم با اطلاعات خوبی که سامانهها در اختیار ما میگذارند، بحث هوشمندسازی تجارت را پیش ببریم.
وی در ادامه با بیان اینکه در قیاس با تجارت دنیا، تجارت پیچیدهای داریم، گفت: باید پیچیدگی تجارت در کشور را کم کنیم؛ به عنوان نمونه، ۳۳ نوع عوارض از کالاهای وارداتی و گاهی صادراتی در حال وصول است؛ ۲۲ سازمان اقدامات مربوط به مجوزهای ترخیص کالا را انجام میدهند؛ ۶۵ معافیت مختلف برای حمایت داریم و ۱۲ رویه گمرکی در گمرکات در حال اجراست. رییس کل گمرک ایران تاکید کرد: در صورت کاهش پیچیدگی، زمینه تسهیل تجارت کشور فراهم میشود و این موضوع به نفع کشور خواهد بود.
راهکار حل نابسامانیهای بازار
تسنیم- با اینکه طی ماههای اخیر میلیاردها تومان برای واردات کالاهای اساسی تخصیص داده شده اما روند افزایش قیمت کالاهای مورد نیاز مردم به هیچ عنوان متوقف نشده است. بر همین اساس شبکه کانونهای تفکر ایران با انتشار گزارشی با اشاره به اینکه سیاست تخصیص نرخ ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی نهتنها اثری در کنترل قیمتها و حفظ قدرت خرید مردم ندارد بلکه موجب بهرهمندی عدهای از سوداگران و واردکنندگان خواهد شد. بنابراین این شبکه پیشنهاد داد که تخصیص ارز ترجیحی در لایحه بودجه ۹۸ حذف شده و یارانه مدنظر دولت بهصورت بسته حمایتی کالاهای اساسی به حساب سرپرستان خانوار پرداخت شود.
شبکه کانونهای تفکر ایران ریشه بروز نابسامانیهای بازار گوشت و نهادههای دامی را سیاست تخصیص نرخ ترجیحی ارز دانست و پیشنهاد داد تا دولت یارانه مواد غذایی اساسی را بهجای واردکنندگان، مستقیما به حساب سرپرست خانوار واریز کند. همچنین این مرکز پژوهشی با اشاره به اینکه برخی مسوولین تنها راهکار پایان دادن به تلاطمات اخیر بازار را مساعدت مجلس برای تشکیل وزارت بازرگانی و نقض قانون «تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی» عنوان کردهاند، تاکید کرد ریشه بروز تلاطمات اخیر بازار به سیاستهای پولی و ارزی بانک مرکزی یعنی سیاست تخصیص نرخ ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی برمیگردد و ارتباطی به ساختار اجرایی کشور ندارد.
نایبرییس اتحادیه باغداران تهران:
افزایش قیمت در بازار میوه طبیعی است
اگرچه برخی مسوولان معتقدند که با توجه به فراوانی تولید و ذخیرهسازی مناسب، قیمت میوه در ایام پایانی سال، نوسان چندانی نخواهد داشت اما گشت وگذاری در بازار نشان میدهد که موج افزایش قیمتها در بازار میوه و ترهبار چند وقتی میشود که آغاز شده است. از این رو نه تنها قیمت انواع میوه در بازار بالاست بلکه حتی قیمت محصولات ترهباری مثل هویج نیز به کیلویی ۱۵ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که به گفته نایبرییس اتحادیه باغداران تهران، افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت میوه در بازار شب عید طبیعی است.
مجتبی شادلو از افزایش قیمت پرتقال در بازار خبر داد و گفت: در ابتدای فصل برداشت هر کیلو پرتقال فله شمال با نرخ دو تا دو هزار و ۵۰۰ و بستهبندی سه تا چهار هزار تومان به مصرفکننده عرضه میشد که با اتمام فصل برداشت، قیمت پرتقال به سبب هزینه سردخانه و بستهبندی مجدد با نوساناتی در بازار روبهرو شد. با این حال، با توجه به میزان تولید و ذخیرهسازی پرتقال شب عید، جای هیچگونه نگرانی مبنی بر نوسان غیرمنطقی قیمت در ایام پایانی سال نیست.
شادلو حداقل تغییرات قیمت در بازار میوه شب عید را طبیعی دانست و گفت: با توجه به افزایش تقاضا در ایام پایانی سال، قیمت میوه با نوسان ۱۰ تا ۲۰ درصدی در بازار روبهرو میشود. نایبرییس اتحادیه باغداران تهران ادامه داد: در شرایط کنونی تمامی میوههایی که در بازار عرضه میشود به جز خیار، به سبب افزایش هزینههای انبارداری با نوساناتی روبهروست که این حداقل تغییرات طبیعی است.
به گفته وی، با توجه به آنکه برخی از انواع میوه همچون سیب، پرتقال و کیوی، در یک فصل از سال برداشت و ماههای آتی به مرور عرضه میشود، از این رو ممکن است به سبب افزایش هزینههای سردخانه و بستهبندی مجدد در بازار دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گیرد، اما به طور کلی نگرانی از حیث افزایش قیمت نداریم. نایبرییس اتحادیه باغداران تهران با بیان اینکه طبق روال همه ساله نوسان قیمت در بازار شب عید اتفاق میافتد، اظهار کرد: با توجه به ازدیاد تقاضا ممکن است تغییراتی در قیمت میوه در ایام پایانی سال ایجاد شود که انتظار میرود با توجه به برنامهریزی صورت گرفته در ذخیرهسازی سیب و پرتقال، نوسان چشمگیری اتفاق نیفتد.
وی بهترین نظارت بر بازار میوه را کشف قیمت و قیمتگذاری در میادین میوه و ترهبار اعلام کرد و گفت: از میادین میوه و ترهبار تا خردهفروشیها حداکثر فاصله قیمت باید ۲۵ تا ۳۰ درصد باشد که در بسیاری از موارد فاصله قیمت بیش از این رقم است. از این رو انتظار میرود با اعمال نظارت بیشتر بر بازار از گرانفروشی میوه در ایام پایانی سال جلوگیری شود تا اجحافی در حق مصرفکنندگان صورت نگیرد.
تنظیم بازار تخممرغ با واردات
ایلنا- دولت همچنان در حال واردات تخممرغ است تا بازار را تنظیم کند. در همین رابطه رییس هیاتمدیره مرغ تخمگذار گفت: ما با وزارتخانه هم قرارداد بستهایم تا تخممرغ را از مرغداران خریداری کنند اما باز هم این محصول را که بیش از نیاز داخل تولید شده از خارج وارد میکنند. ناصر نبیپور در خصوص وضعیت تخممرغ و میزان تولید آن در کشور اظهار کرد: میزان تولید در کشور بسیار بالاست و حدود میانگین قیمت هر کیلو تخممرغ ۶۴۰۰ تومان است اما مرغدار بابت هر کیلو تخممرغ ۷۰۰ تومان متضرر میشود. وی افزود: قیمت هر شانه تخممرغ هم حدود ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان برآورد شده اما خردهفروشیها با هر قیمت که بخواهند تخممرغ را میفروشند و باعث کاهش تقاضا در بازار شدهاند. به طور کلی عرضه در حال حاضر بسیار بیشتر از تقاضاست و مغازهداران قیمتهای جهشی داشتهاند. رییس هیاتمدیره مرغ تخمگذار در ادامه تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی قیمت هر کیلو تخممرغ را ۷۲۰۰ تومان قیمتگذاری کرده اما تولیدکنندگان بیشتر از ۶۴۰۰ تومان نفروختهاند. نبیپور با اشاره به قیمت بسیار بالای نهادههای دامی اذعان داشت: واردات تخممرغ تا هفته گذشته هم انجام شده است. قیمت نهادهها بیش از آنچه مسوولین عنوان کردهاند افزایش یافته است. قیمت ذرت دامی را از ۱۲۱۰ تومان یک شبه به ۱۳۵۰ تومان رساندهاند در حالی که به دست مرغدار هم نمیرسد. رییس هیاتمدیره مرغ تخمگذار با اشاره به نبود نظارت بر توزیع نهادههای دامی خاطرنشان کرد: نظارت تنها بر قیمت مرغ و تخممرغ وجود دارد اما برای توزیع نهاده دامی هیچ ارگانی مسوولیت نظارت بر آن را برعهده نمیگیرد و فروشنده با هر قیمت که دوست دارد نهاده را توزیع میکند. وی تاکید کرد: ما مازاد تولید تخممرغ داریم اما اجازه صادرات را هم نمیدهند و تخممرغ بر دست مرغداران مانده است. این در حالی است که مرغداران نمیتوانند این میزان ضرر را تحمل کنند و تولید هم هر روز در حال افزایش است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد