20 - 04 - 2020
خبر
فروش لوازمخانگی ایرانی به اسم خارجی
ایسنا- تولیدکنندگان لوازمخانگی معتقدند که در حال حاضر برخی فروشندگان محصولات ایرانی را با نام برندهای خارجی و قیمت بالاتر در بازار عرضه میکنند، اما به دلیل اینکه مصرفکنندگان به کیفیت محصول ایرانی باور ندارند، این محصولات را خریداری میکنند. رییس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی، تعداد کل توزیعکنندگان لوازمخانگی را ۱۷۰۰ واحد عنوان کرد که حدود ۳۰۰ توزیعکننده پروانه کسب ندارند. به گفته وی، فروشندگانی که پروانه کسب ندارند، محصول ایرانی را به اسم محصول خارجی میفروشند.
محمد طحانپور افزود: به دلیل وضعیت اشتغال نمیتوانیم واحدهای تولیدی بدون پروانه را ببندیم، اما اگر تخلف کنند با آنها
برخورد میشود.
یکی از تولیدکنندگان لوازمخانگی نیز با اشاره به پدیده فروش لوازمخانگی ایرانی با نام برند خارجی گفت: برخی شرکتهای خارجی به تولیدکنندگان داخلی پیشنهاد میدهند که محصولات ایرانی را تحت برند خارجی بفروشند. این تولیدکننده همچنین اظهار کرد که با وجود کاهش تیراژ، کیفیت محصولات ایرانی در سطحی است که قابلیت صادرات دارد اما مشکل اصلی بالا بودن قیمت تمام شده لوازمخانگی است.
کار مرغ به واردات کشید
ایسنا- درحالی که دبیر ستاد تنظیم بازار کشور معتقد است فروش مرغ بالاتر از نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تخلف است، قیمت این کالا در مراکز خردهفروشی سطح شهر به کیلویی ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. نکته قابل تامل در این میان این است که پس از شش سال گوشت مرغ نه تنها از صادرات منع شده بلکه به جرگه محصولات وارداتی نیز پیوست. بر همین اساس عضو ستاد تنظیم بازار از وارد شدن نخستین محموله ۳۰ هزار تنی مرغ منجمد در هفته آینده خبر داد و گفت: این واردات با مصوبه ستاد تنظیم بازار صورت گرفته و مقرر شده تا هفته آینده با هدف تنظیم بازار شب عید با نرخ مصوب عرضه شود.
وی اظهار کرد: نخستین محموله گوشت مرغ وارداتی طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار هفته آینده توسط بخش خصوصی وارد کشور میشود. این مصوبه مربوط به جلسه هفته قبل ستاد تنظیم بازار بوده و مقرر شده توزیع آن هفته آینده با نرخ مصوب تنظیم بازاری صورت گیرد. وی با بیان اینکه این محموله وارداتی به صورت گوشت مرغ منجمد است، افزود: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار که هفته گذشته جلسه آن برگزار شد، واردات ۳۰ هزار تن گوشت مرغ به تصویب رسیده و هدف از آن، تنظیم بازار این محصول پروتئینی در آستانه شب عید است تا مردم بتوانند در شرایط متعادلتری نیازمندی خود را تامین کنند. گفتنی است آخرین واردات گوشت مرغ سال ۱۳۹۱ انجام شده بود و طی شش سال گذشته نه تنها واردات گوشت مرغ ممنوع شد بلکه ایران به صادرکننده این محصول پروتئینی تبدیل شده بود.
افزایش صادرات صنایع غذایی در ۹ ماهه امسال
ایرنا- مشکلاتی نظیر تامین مواد اولیه مورد نیاز، افزایش نرخ حمل کالا، قیمتهای پایه صادراتی، مبادلات ارزی، چگونگی بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی و چالشهای گمرکی، تولیدکنندگان صنایع غذایی را با بحران روبهرو کرده اما با این حال در ۹ ماهه منتهی به آذر امسال، صادرات صنایع غذایی کشور از لحاظ وزن و ارزش نسبت به دوره مشابه پارسال به ترتیب هفت و ۱۰ درصد رشد داشته است.
بر همین اساس معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تایید وجود مشکلات بر سر راه صادرات کشور، از افزایش صادرات در ۹ ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: واردات صنایع غذایی در همسنجی با پارسال از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۳۰ و ۲۳ درصد کاهش داشته است. وی حفظ تولید را از اهداف اصلی وزارت صنعت برشمرد و اظهار داشت: حفظ تولید نیازمند الزاماتی است که بخشی از آن از طریق وزارت صنعت با تسهیل قوانین و مقررات و در برخی مواقع از طریق مراجع بالاتر قابل رفع بوده و بخشی دیگر نیز باید ازسوی تشکلها و صاحبان صنایع حلوفصل شود.
وی تدوین برنامههای مبتنی بر واقعیت صنعت غذایی را مستلزم همکاری صاحبان صنایع و تشکلهای تخصصی دانست و افزود: ایران در صنعت غذایی دارای مزیتهای رقابتی است و همکاری تشکلها در توسعه این صنعت بسیار اهمیت دارد. مقیمی همچنین مشکلات تولیدکنندگان صنایع غذایی را تامین مواد اولیه مورد نیاز، افزایش نرخ حمل کالا، قیمتهای پایه صادراتی، مبادلات ارزی، چگونگی بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی و چالشهای گمرکی را به عنوان مهمترین دغدغههای این صنعت برشمرد.
کاهش واردات چای از سریلانکا
فارس- صادرات چای سریلانکا به ایران به علت مشکلات پرداخت ناشی از تحریمها از ۳۲ میلیون کیلوگرم به ۱۰ میلیون کیلوگرم کاهش یافته است. لوسیل ویجِواردِنا، رییس اتحادیه چای سریلانکا در این خصوص گفت: با توجه به اعمال تحریمهای تجاری متعدد علیه ایران، دریافت پول صادرات چای این کشور به ایران با مشکلات متعددی مواجه شده است.
وی افزود: تحریمهایی که علیه ایران اعمال شده، تسویه پرداختها به دلار را دشوار ساخته است. بر این اساس در حالی که سالانه حدود ۳۲ میلیون کیلوگرم چای به ایران صادر میشد، این رقم اکنون به حدود ۱۰ میلیون کیلوگرم کاهش یافته است. وی تصریح کرد: ایران چهارمین خریدار بزرگ چای سریلانکا بود. ویجواردنا گفت: سریلانکا در عوض پول چای از ایران نفت خرید اما با تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا، دریافت پول صادرات چای برای صادرکنندگان ما به شدت سخت شده است.
آشفتهبازار گل
بازار گل از جمله بازارهایی به شمار میرود که در آستانه مناسبتهای خاص با افزایش قیمتهای عجیب و غریبی روبهرو میشود. به عنوان مثال در مناسبتهای اخیر هر دسته گل نرگس در بازار گل محلاتی تهران به ۷۰ هزار تومان رسید. این در حالی است که رییس اتحادیه فروشندگان گل معتقد است تا پایان سال به ویژه در روز مادر قیمت گل افزایش پیدا نخواهد کرد.
اکبر شاهرخی در رابطه با وضعیت شب عید بازار گل گفت: در روزهای آینده ایام شب سال نو و روز مادر در پیش است که در این ایام حجم تقاضا برای گل به شدت افزایش مییابد و در تقویم گلفروشیها، روز مادر یک روز استثنایی به حساب میآید. رییس اتحادیه فروشندگان گل خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه آمار مشخصی در کشور در زمینه فروش گل وجود ندارد نمیتوان اطلاعات دقیقی از میزان تقاضای گل در روز مادر ارائه کرد، اما تجربه ثابت کرده بیشترین میزان عرضه و تقاضای گل در طول سال در روز مادر است.
وی یادآور شد: قیمتها در روز مادر تغییر آنچنانی نخواهد داشت و امید میرود با مساعد بودن شرایط آب و هوا و عدم سرمازدگی گلخانهها، قیمت گل تا پایان سال به ویژه روز مادر تغییری نداشته باشد. شاهرخی تاکید کرد: در صنف فروشندگان گل نرخ تعیین شدهای برای عرضه وجود ندارد و قیمت محصولات برپایه عرضه و تقاضا تعیین میشود. این در حالی است که برای تزئین گل نیز نرخ به صورت توافقی تعیین میشود و در برخی شرایط حتی ملزومات تزئین و برگهای تزئینی دست گل قیمت بیشتری نسبت به گل دارد.
رییس اتحادیه فروشندگان گل با تاکید بر اینکه قیمت مواد اولیه و جانبی تولید و عرضه گل در یک سال اخیر تا بیش از ۵/۲ برابر رشد داشته است، به ایسنا گفت: اتحادیه بر فعالیت و قیمتگذاری واحدهای صنفی نظارت مستقیم دارد و در صورت ثبت شکایات از سوی مردم به صورت جدی شکایات پیگیری خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد