20 - 04 - 2020
خبر
کاهش رفت و آمد مردم به رستورانها
ایسنا- به دنبال کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت قابل توجه گوشت در بازار بسیاری از رستورانها تعطیل شدهاند در همین خصوص رییس اتحادیه پزندگان مرکز استان البرز از فعالیت ۶۰۰ واحد صنفی در صنف پزندگان کرج خبر داد و گفت: از این ۶۰۰ واحد صنفی، متاسفانه حدود ۵۰ واحد به دلیل گرانیهای اخیر مواد اولیه تعطیل شده است.
رضا سلطانمحمدی در خصوص وضعیت واحدهای صنفی در شرایط گرانی مواد اولیه گفت: در جامعه امروز، همه اقشار جامعه مشکل دارند و با گرانی دست و پنجه نرم میکنند و افزایش قیمت مواد اولیه هم بخشی از مشکل رستورانداران است.
سلطانمحمدی ادامه داد: در این شرایط برخی افراد با پایین آوردن سود دریافتی خود، در حال ادامه فعالیت هستند چون اگر با همان سود قبل ادامه دهند عملا مشتری ندارند.
وی ادامه داد: از لحاظ آماری مراجعه به رستورانها و خرید از آنها نسبت به چند ماه گذشته کاهشی ۲۰ درصدی داشته است که خود این مساله باعث کاهش درآمد رستورانداران هم میشود.
سیاستهای شیلات ماهی را گرانتر میکند
باشگاه خبرنگاران-در حال حاضر قیمت هر کیلو قزلآلا سر مزرعه ۲۵ تا ۲۹ هزار تومان است که با احتساب هزینههای حملونقل و سود واسطهها هر کیلو قزلآلا با نرخ ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان در خردهفروشیها عرضه میشود.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی با اعلام این خبر گفت: با توجه به اتخاذ سیاست شیلات مبنی بر ممنوعیت دو ماهه واردات تخم چشمزده تولید قزلآلا به ۱۱۵ هزار تن خواهد رسید.
آرش نبیزاده از کاهش تولید قزلآلا خبر داد و گفت: مداخله نابجای سازمان شیلات در سیستمهای تولید، اثر سوء در تولید و بازار
به همراه دارد. وی افزود: امسال اتخاذ ممنوعیت دو ماهه واردات تخم چشمزده از سوی سازمان شیلات موجب شد که بسیاری از مراکز تولید به سبب ریسک بالای پرورش و افزایش قیمت بچه ماهی نتوانند به تولید ادامه دهند. نبیزاده درباره آخرین تحولات بازار قزلآلا بیان کرد: امسال میزان تولید و عرضه قزلآلا به سبب اتخاذ برخی سیاستهای سازمان شیلات کاهش یافته است که همین امر در افزایش چندبرابری قیمت نسبت به مدت مشابه سال قبل تاثیرگذار بوده است.
به گفته وی، با توجه به کاهش عرضه قزلآلا نگران افزایش قیمت و حذف آن از سفره خانوار هستیم.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا و کمبود عرضه برای ایام پایانی سال پیشبینی میشود که قیمت قزلآلا سر مزرعه دو تا سه هزار تومان بالا رود.
ممنوعیت صادرات مرغ ابلاغ شد
«جهانصنعت»- با وجود اینکه وزارت جهاد بارها اعلام کرده در تولید مرغ خودکفا هستیم و بیش از نیاز در کشور تولید میشود، قیمت از کیلویی ۹ هزار تومان به بالای ۱۵ هزار تومان رسیده است این در حالی است که چند روز پیش ستاد تنظیم بازار اعلام کرد که مرغ بیش از ۱۱۵۰۰ تومان نباید در خردهفروشیها به فروش برسد اما چنین قیمتی در هیچ مغازهای وجود ندارد. بنابراین بازار راه خود را میرود.
در حال حاضر قیمت مرغ به بالای ۱۵ هزارتومان رسیده و این در حالی است که روز گذشته بخشنامهای از سوی مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران به گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شده که در آن صادرات مرغ را از اول اسفند تا ۱۵ خرداد ۹۸ ممنوع کرده است.
سوال این است که اگر قیمت مرغ آنقدر بالا رفته که توان خریدی برای مردم نمانده است، چرا منع صادرات را پیش از اینها انجام نمیدادند، تا حداقل مردم که نمیتوانند گوشت ۱۲۰ هزار تومانی بخرند حداقل
مرغ بخورند.
صادرات از مناطق آزاد مشروط شد
طی ابلاغیهای به گمرک ایران، صادرات کالاها از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مشروط به این شرط اساسی شد که محصول تولیدی صادر شده باید به صورت ۱۰۰ درصد از مواد اولیه داخلی تولید شده باشد.
بر اساس ابلاغیه گمرک ایران، سازمان توسعه تجارت با ابلاغ نامهای به گمرک ایران برای صادرات کالاهایی که مشمول ممنوعیت و محدودیت در سرزمین اصلی میشوند، صادرات این نوع کالاها از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را با رعایت شرایط زیر مجاز اعلام کرد:
۱- در صورتی که محصول تولیدی با ۱۰۰ درصد مواد اولیه خارجی تولید شده باشد، مشمول هیچگونه ممنوعیت و محدودیت در صادرات نمیشود. ۲- در صورتی که محصول تولیدی با ۱۰۰ درصد مواد اولیه داخلی تولید شده باشد، مشمول محدودیت و ممنوعیتهای اعلامی وزارت صنعت، معدن و تجارت میشود. ۳- در صورتی که محصول تولیدی با درصدی از مواد اولیه داخلی و خارجی تولید شده باشد، صادرات محصول به میزان مواد اولیه خارجی به کار رفته در محصول مشمول.
کمبود مواداولیه در بازار چرم
باشگاه خبرنگاران- در حال حاضر بازار چرم نیز همچون بسیاری از بازارها با کمبود نقدینگی و مواد اولیه روبهرو است. در همین خصوص رییس اتحادیه فروشندگان چرم طبیعی و مصنوعی با بیان اینکه ۲۳۰۰ هزار تن چسب در گمرک به جا مانده است، افزود: البته این قلم به تدریج وارد بازار میشود.
سعید حیاتی گفت: چرم طبیعی ایران به کشورهایی از جمله عراق و افغانستان صادر میشود. این درحالی است که واردات بیشتر در بخش چرم مصنوعی صورت میگیرد. وی در ادامه تصریح کرد: هزینه بالای تولید محصولات چرمی در ایران، مزیتهای رقابتی آن را از بین برده و بازارها در اختیار واردکنندگان قرار گرفته است.
حیاتی با اشاره به اینکه استقبال مردم از چرم مصنوعی بیشتر شده، اظهار کرد: اگرچه چرم طبیعی از جمله کالاهایی است که طرفداران بسیاری دارد، اما قیمت بالای آن موجب شده تا چرم مصنوعی بیشتر مورد توجه قرار گیرد. وی گفت: صنعت چرم، از جمله صنایعی است که کمتر کشوری توانسته به آن ورود کند. بدین معنا که این صنعت به دلیل آنکه رابطه مستقیمی با صنعت دامداری دارد، در کشورهای به خصوصی اجازه پیشرفت داشته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد