21 - 04 - 2020
خبر
پاکسازی واحدهای عرضهکننده پوشاک قاچاق
مهر- با اینکه به نظر میرسد طرح مبارزه با قاچاق برندهای محرز قاچاق پوشاک متوقف شده است اما سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه از هفته گذشته ۱۱۰واحد ارائهکننده پوشاک محرز قاچاق پاکسازی شده است، از توسعه طرح مبارزه با عرضه قاچاق پوشاک به هفت استان خبر داد. حمیدرضا دهقانینیا در مورد نتایج اجرای طرح مبارزه با قاچاق پوشاک در شهر تهران اظهار داشت: ۱۱۰ واحد تجاری در نزدیک به ۴۰ مجتمع تجاری تهران شناسایی شد که پوشاک محرز قاچاق داشتند و بر اساس هماهنگیهایی که با محوریت ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام گرفت، در این زمینه اقدامات مقتضی انجام شد.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: چهارشنبه هفته گذشته یک اقدام ضربتی در این حوزه کلید خورد؛ از این رو با قاطعیت اعلام میکنم که این ۱۱۰ واحد ارائهکننده پوشاک محرز قاچاق، دیگر این اقلام را عرضه نمیکنند. وی ادامه داد: همین حالا اگر به این واحدها مراجعه کنید، متوجه میشوید که حتی یکی از این ۱۱۰ واحد، پوشاک قاچاق ندارند.
دهقانینیا با بیان اینکه در حال توسعه طرح به سایر استانها هستیم، گفت: در حال حاضر از سنگاندازی استانداران در این مسیر گذر کردهایم و هماهنگیها برای توسعه طرح در حال انجام است. سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: استانهای خراسان رضوی، مازندران، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، گیلان و اصفهان در اولویت اجرای طرح مبارزه با عرضه پوشاک محرز قاچاق هستند، ضمن اینکه توسعه طرح به سایر شهرهای استان تهران نیز در دستور کار قرار دارد.
چالش سهمیهبندی آرد در نانواییها
فارس- به گفته نانوایان کشور به ویژه سنتیپزها، مشکلاتی در حوزه سهمیه نان وجود دارد به طوری که به حد کافی سهمیه به برخی نانواییها داده نمیشود. در همین خصوص رییس اتحادیه نانهای حجیم و صنعتی تهران گفت: هفته گذشته وزیر جهاد کشاورزی دستور داد تا سهمیه آرد به حد کافی در اختیار نانوایان سنتی و واحدهای صنف صنعتی قرار گیرد و از روز پنجشنبه مشکل نانوایان برطرف شده است. محمدجواد کرمی افزود: امروز هم سهمیه نانوایان صنعتی و حتی سنتی را رصد کردم و آنها هیچ مشکلی در تامین آرد نداشتند.
رییس اتحادیه نانهای حجیم و صنعتی تهران گفت: مشکل از آنجا آغاز شده بود که شرکت بازرگانی دولتی گندم را به صورت قطرهچکانی در اختیار کارخانهها قرار میداد و به تبع آن کارخانهها هم به صورت قطرهچکانی آرد در اختیار واحدهای صنفی میگذاشتند. کرمی گفت: در حال حاضر شرکت بازرگانی دولتی توسط «سامانه توزیع آرد» سهمیههای نانوایان را تحویل میدهد که در این سامانه مشخص است گندم از کدام کارخانه خریداری میشود، آرد به کدام واحد صنفی و با چه قیمتی تحویل داده میشود و خرید از طریق سامانه شفافیت لازم را ایجاد کرده است اما به نظرم عدم مدیریت در این سامانه باعث شد در ابتدای کار مشکلاتی برای نانوایان به وجود آید.
کرمی در عین حال اعلام کرد: در حال حاضر اگر چه شفافیت توزیع در سامانه آرد صددرصد نیست اما حدود ۷۰ درصد شفافیت لازم رسیده و نقایص کار احتمالا روز به روز برطرف خواهد شد. وی با بیان اینکه وجود چند نرخ در گندم و آرد باعث ایجاد رانت شده است، گفت: راه خروج از این رانتخواری یکسانسازی قیمت گندم و آرد است. بنابراین بهتر است دولت در سال آینده قیمت گندم و آرد را یکسان کند و به جای آن یارانه را به مصرفکننده بدهد.
وعده پرداخت ۵۰۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی
باشگاه خبرنگاران- سیاستهای نسنجیده دولت در حوزه تجارت خارجی در حالی صادرکنندگان را با مشکل روبهرو کرده که به گفته سرپرست سازمان توسعه تجارت، قرار است تا پایان سال مشوقهایی به صادرکنندگان داده شود. محمدرضا مودودی گفت: ۵۰۰ میلیارد تومان بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی در چارچوب برنامه ملی پیشبرد برونگرایی اقتصاد به تصویب رسیده است که تا پایان سال پرداخت میشود. این بسته مشوقی برای صادرات است.
به گفته وی، در وضعیت کنونی تحریمها که هدف اصلی آن مردم است باید با گسترش و بهبود بخشیدن صنعت به جنگ اقتصادی رفت. سرپرست سازمان توسعه تجارت افزود: امروز باید به صنعت نمایشگاهی که ویترین صنعت کشور است بیشترین بها را داد و نگاه را به سمت توسعه برد. این فرآیند باید ارتقا پیدا کند و از چارچوب نمایشگاهی تبدیل به فضایی برای رشد و چرخه صنعت شود.
نوسان قیمت مواد اولیه در بازار لوازم خانگی
ایسنا- به گفته برخی از فعالان بازار لوازم خانگی، قیمت برخی از مواد اولیه به طور میانگین تا سه برابر رشد کرده است. از این رو این نگرانی وجود دارد که روند افزایش قیمت در بازار لوازم خانگی بسیار ادامهدار باشد. با این حال رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی و آشپزخانه با انتقاد از نوسانات لحظهای قیمت مواد اولیه از بهتر شدن وضعیت تولیدکنندگان این محصولات خبر داد. فریدون نصیری همچنین بازار شب عید این صنف را مناسب ارزیابی کرد و گفت: متقاضیان این صنف تا به امروز حجم قابل توجهی از نیاز خود را تامین کردهاند و سفارشگذاریهای آینده نیز انجام شده و با وجود آنکه قیمت برخی از مواد اولیه به طور میانگین تا سه برابر رشد کرده است، تولیدکنندگان سعی کردند برای تناسب میان قدرت خرید جامعه و قیمتها تعادل ایجاد کنند.
وی در رابطه با بازار شب عید لوازم خانه و آشپزخانه گفت: در سالجاری به واسطه سیاستهای حمایتی، تبلیغاتی و عدم واردات کالاهای خارجی وضعیت تولیدکنندگان این محصولات نسبت به سال گذشته شرایط بهتری را تجربه کرده است. رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی و آشپزخانه یادآور شد: شرایط در بازار بهگونهای است که واردکنندگان بنام برای تامین نیاز بازار و گردش کسبوکار خود به تولیدکنندگان داخلی سفارش تولید محصولات باکیفیت را ارائه میکنند که این عامل، ارتقای کیفیت تولیدات داخلی را به همراه دارد.
وی با گلایه از نوسان قیمت مواد اولیه تاکید کرد: قیمت مواد اولیه داخلی که در بورس تعیین میشود با نوسان لحظهای ارز به ویژه دلار تغییر میکند و در کنار آن با رشد قیمتها، برخی افراد با خریدهای غیرمنطقی و بیش از حد نیاز به گرانی بازار دامن میزنند.
توزیع دام وارداتی در دست دلالان
ایرنا- اگرچه واردات دام برای تنظیم بازار گوشت مورد توجه دولت قرار گرفته است اما مشخص نیست این دامها به دست چه کسانی میرسد. در همین رابطه رییس اتحادیه دل، جگر و قلوه گفت: این ادعا که آلایش دام وارداتی به دست اتحادیهها داده شده کذب است. این دامها بدون اینکه مشخص شود به دست چه کسی سپرده شده وارد بازار میشود و متولی مشخصی ندارد. ما این مشکل را با دامهای داخلی هم داشتیم و با دام رومانیایی هم مشکلات بر سر جای خود باقی مانده است. غلامحسن شیرازی در رابطه با توزیع آلایش دام وارداتی در بین صنوف اظهار کرد: هیچ آلایشی بین اصناف توزیع نشده و مشخص نیست دل، جگر، قلوه و حتی کلهپاچه و سیرابی این دامها به دست چه کسانی رسیده است.
وی افزود: حتی گوشت آن هم مشخص نیست در کدام مناطق تهران توزیع میشود. در حال حاضر همه چیز این دام به دست دلالان و واسطهها افتاده و آنها کالاها را با قیمت گزاف به مردم میفروشند. شیرازی اظهار کرد: گوشت و آلایش آن در شهر توزیع شده اما توسط خود پشتیبانی امور دام و دلالان این کار صورت گرفته و به اتحادیهها و صنوف هیچ مسوولیتی در این زمینه داده نشده است. وی افزود: این دامها بدون اینکه مشخص شود به دست چه کسی سپرده شده وارد بازار میشود و متولی مشخصی ندارد.
شیرازی در خصوص قیمت فعلی جگر در کشور تصریح کرد: در حال حاضر با کاهش پنج هزار تومانی قیمت دل، جگر و قلوه قیمت دل و جگر گوسفند ۹۰ هزار تومان و قیمت دل و جگر گوساله ۶۵۰۰۰ تومان است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد