28 - 04 - 2020
خبر
مدیران حاضر اما غایب
دکتر سیدمحسن فاطمی*- مدیریت صرفا به معنای حضور روی صندلیهای مدیریت نیست. پویایی، ابتکار عمل، خلاقیت، قاطعیت، گشادگی، انعطاف، مهارتهای ارتباط موثر، هوشمندی، هوش هیجانی، هوش عمل، هوش معنوی همبستگی بسیار بالایی را با مدیریت پویا نشان دادهاند. دهها تحقیق در حوزههای مختلف مدیریت این موضوع را آشکار ساخته است.
علاوه بر ویژگیهای مذکور یکی از مهمترین عواملی که مدیران پویا را از مدیران کلیشهای مجزا میسازد حضور و پویایی در لحظه است. مدیران ناکارآمد و فاقد حضور میتوانند در صندلیهای خود تکان بخورند اما از عهده ایجاد حرکتهای موثر و تصمیمگیریهای پویا عاجز هستند. ویژگیهای زیر نشاندهنده این فقدان حضور است.
مدیران فاقد حضور صرفا از یک منظر به یک موضوع نگاه میکنند. برخوردهای کلیشهای، پاسخهای خودکار و اتوماتیک، تکرار یکسری محفوظات و بر زبان جاری ساختن مجموعهای از قواعد کلیشهای از خصوصیات عمده آنها میباشد. این دسته از مدیران مانند رباط صرفا تکرارکننده مجموعهای از اصول خودکار هستند. این کلیشهای عمل کردن مانع از آن میشود که به ویژگیهای بسترهای موجود، سیاق زمینهها و شرایط توجه کنند. مانند کسانی هستند که در یک روز یخزده سرد زمستانی در اتوبان با سرعت ۱۲۰ حرکت میکنند و وقتی از آنان پرسیده میشود که چرا در این شرایط لغزنده با چنین شتابی حرکت میکنید؟ پاسخ میدهند که علامتی که در جاده است سرعت ۱۲۰ را تجویز کرده است.
* مدیران عاری از حضور تنها به نتیجه نگاه میکنند بدون آنکه به فرآیند توجه داشته باشند. آنها صرفا به دنبال آن هستند که برای تثبیت صندلیهای خود نشان دهند که نتیجهای اتفاق افتاده است بدون آنکه به فرآیند منتهی به این نتیجه، چگونگی و ویژگیهای آن فکر کنند.
جلسات متعدد مدیران عاری از حضور آکنده از تحمیق و مملو از سطحینگری و سخیفاندیشی است که با عاریت گرفتن از مجموعه پذیرفتهشدهای از کلمات تکراری به دنبال آن هستند که تاسی خود را به مجموعههای اتوماتیک نشان دهند بدون آنکه بدانند چه میگویند.
* فوق دکترای روانشناسی از دانشگاه هاروارد
گزارش همتی از روند ادغام بانکهای نیروهای مسلح
رییس کل بانک مرکزی گزارش روند ادغام بانکهای نیروهای مسلح را به شورایعالی هماهنگی اقتصادی ارائه کرد.
به گزارش ایبنا، بیستوهشتمین جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی به ریاست رییسجمهور و با حضور رییس مجلس و دیگر اعضا برگزار شد. در آغاز جلسه رییسجمهور با اشاره به دستاوردهای سفر اخیر خود به عراق، از میزبانی دولت و ملت عراق قدردانی و با تاکید بر اجرایی کردن سریع توافقات دو کشور، به ویژه در حوزه اقتصادی، این سفر را بسیار مثبت و نقطه عطفی در روابط دو کشور ارزیابی کرد.
رییسجمهور تاکید کرد که روابط دو کشور همسایه، مسلمان و برادر از چنان استحکام و مبانی مشترکی برخوردار است که دیگران قادر به ایجاد اختلال در آن نیستند. در این جلسه وزرای صنعت، معدن و تجارت و کشور گزارشی از پیشرفت کار ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید و کارگروههای استانی آن در سراسر کشور ارائه کردند و برای تسریع کار، خواستار همکاری بیشتر دستگاههای ستادی در اجرای مصوبات آن شدند.
پس از بحث و بررسی، مقرر شد با بررسی دقیق موارد، پیشنهادهای مربوط به هر حوزه در شورا مطرح شود. همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی در آستانه برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین، گزارشی از وضعیت روابط اقتصادی با چین و برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت گسترش روابط اقتصادی دو کشور ارائه کرد. اعضای شورایعالی با تاکید بر گسترش روابط راهبردی با چین در حوزههای مختلف، بر تسریع در اجرای توافقات دو کشور تاکید کردند.
رییس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه گزارشی از روند ادغام بانکهای نیروهای مسلح در بانک سپه که در اجرای مصوبات شورایعالی، طبق برنامه تنظیمی در حال اجراست ارائه داد و شورا بر پیگیری جدی چابکسازی و توانمندسازی نظام بانکی با همکاری همه دستگاهها تاکید کرد.
نسبت تبادلات بین بانکی به تولید ناخالص داخلی
عباس دادجویتوکلی- نسبت مبادلات بین بانکی (اعم از چک، انتقال وجه و…) به تولید ناخالص داخلی در کشورهایی پیشرفته جهان در بازه ۲/۹ تا ۳۶ درصد در سال ۲۰۰۵ در نوسان بوده است.
به طوری که در بسیاری از کشورهای جهان گردش نقدینگی سه تا شش روز کاری، برابر با کل تولید ناخالص داخلی یکسال بوده است.
هر چه جستوجو کردم این آمار برای کشورمان قابل دسترسی نبود، اما از آنجا که از دید پست کینزیها، نظام تسویه بین بانکی مهمترین عملیات بانک مرکزی در جهت سهولت کسبوکار است، میتوان با اعمال «چند فرضیه در خصوص رشد مبادلات تولید ناخالص طی سالها ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۶ و به کارگیری نسبت یاد شده در ایران» برآورد نمود که حجم مبادلات «روزانه» سیستم بانکی ایران در سال ۱۳۹۶ در حدود ۲۰۵ هزار میلیارد تومان باشد. البته تنها یک برآورد ساده است.
تقاضای کم رمق بازار ارز
روز گذشته بازارساز با کاهش قیمت دلار به کانال ۰۴۰/۱۳ تومان در صرافیهای بانکی، کار خود را شروع کرد و در ادامه روز با توجه به کم رمق بودن تقاضا در بازار آزاد، آن را به کانال ۱۲ هزار تومان کشاند و روی ۹۹۰/۱۲ تومان تثبیت کرد.
اما دلار در بازار آزاد با افت روی نرخ ۰۱۰/۱۳ تومان در میانه روز، مجددا رو به افزایش گذاشت و به ۰۸۰/۱۳ تومان در پایان روز رسید. همین عامل باعث افزایش آربیتراژ قیمتی بین بازار آزاد و بازارساز به ۹۰ تومان شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد