29 - 04 - 2020
خبر
افزایش قیمت ۸ گروه کالایی
تسنیم- به دنبال افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازار، بانک مرکزی نیز ضمن انتشار خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خُردهفروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به شانزدهم شهریور اعلام کرد: طی هفتهای که گذشت قیمت ۸ گروه مواد خوراکی نسبت به هفته قبل از آن افزایش و دو گروه کاهش یافت.
بر این اساس در هفته منتهی به شانزدهم شهریور ماه نرخ تخممرغ ۴/۲ درصد، برنج ۱/۰ درصد، حبوب ۸/۰ درصد، سبزیهای تازه ۱/۵ درصد، گوشت قرمز ۱/۱ درصد، قندوشکر ۶/۱ درصد، چای ۲/۰ درصد و روغننباتی ۵/۰ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش یافت. همچنین نرخ میوههای تازه ۱/۱ درصد و مرغ ۹/۶ درصد کاهش یافت و قیمت گروه لبنیات نیز ثابت ماند.
همچنین قیمت خُردهفروشی کالاهای اساسی در هفته منتهی به شانزدهم شهریورماه نسبت به هفته مشابه سال قبل نشان میدهد که لبنیات ۳/۳۸ درصد، تخممرغ ۳/۵۸ درصد، برنج ۵/۱۲ درصد، حبوب ۹/۳ درصد، میوههای تازه ۳/۹۰ درصد، سبزیهای تازه ۴/۴۱ درصد، گوشت قرمز ۱/۳۷ درصد، گوشت مرغ ۲/۲۶ درصد، قند و شکر ۲۵ درصد، چای ۸/۲۲ درصد و روغن نباتی ۳/۱۱ درصد افزایش قیمت داشته است.
پیمانسپاری ارزی مانعی برای صادرات
میزان- به گفته کارشناسان، پیمانسپاری ارزی نه تنها مانعی برای صادرات است بلکه در رابطه با برخی از کشورها جوابگو نیست. در همین رابطه عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه پیمانسپاری ارزی مانعی برای صادرات است، گفت: دولت هنگامی که به دنبال تصمیمگیری برای اینگونه مصوبات است باید با اتحادیههای صادراتی مختلف مشورت کند.
مسعود دانشمند اظهار کرد: از ابتدای انقلاب تا پایان دولت هفتم پیمانسپاری ارزی وجود داشت که در نهایت موجب شد طی آن سالها میزان صادرات به بیش از دو میلیارد دلار نرسد. این در حالی است که پس از حذف پیمانسپاری بسیاری از مشکلات برطرف شد و صادرات رشد کرد تا به طوری که به حدود ۵۰ میلیارد دلار رسید.
عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه پیمانسپاریای که با این شیوه قرار است اجرا شود مشکلاتی ایجاد خواهد کرد، گفت: اگر بتوانیم برای صادرات محصولات، اعتبارات اسنادی صادراتی بگیریم با مکانیسمی که در گذشته وجود داشت از جمله صندوق ضمانت صادرات و تسهیلاتی که صادرکنندگان دریافت میکردند ارز صادراتی وارد میشود. دانشمند خاطرنشان کرد: زمانی که امکان گرفتن اسناد صادراتی نداریم صادرکننده ناچار است ارز را در یک حساب خاص و به نام فرد دیگری دریافت کند که این موضوع مشکلاتی را ایجاد میکند. این در حالی است که نمیدانیم آیا دولت برای این موضوع فکری کرده است یا خیر. دبیر خانه اقتصاد با بیان اینکه پیمانسپاری ارزی در رابطه با برخی از کشورها جوابگو نیست، ادامه داد: معاملات کشور با عراق و افغانستان حدود ۱۰ میلیارد دلار کالای مصرفی است و معاملات بین تجار ایرانی و عراقی و افغانستانی اصلا با دلار معامله نمیشود و بر مبنای پولهای دو کشور معاملات صورت میگیرد. تجار چه ارزی را باید برگردانند.
نامهنگاری برای تسویهحساب ارزی واحدهای تولیدی
مهر- وزیر صنعت از معاون اول رییسجمهور درخواست کرد ترتیبی بدهد تا تسویهحساب ارزی تولیدکنندگانی که از یوزانس شش ماهه و یک ساله استفاده کرده و کالای خود را با نرخ قبل به فروش رساندهاند، با نرخ دولتی انجام شود. بر این اساس محمد شریعتمداری در نامهای به اسحاق جهانگیری، درخواست کرد در مورد آن دسته از واحدهای تولیدی که کالاهای خود را به قیمت قبل از نوسانات ارزی به فروش رساندهاند، تسویهحساب ارزی با نرخ رسمی ارز صورت گیرد.
کاهش ۴۰ درصدی خرید ساندویچ
باشگاه خبرنگاران- در حال حاضر میزان خرید ساندویچ ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده چرا که قیمت مواد اولیه آن بالا رفته و به تبع آن قدرت خرید مردم کاهش یافته است. رییس اتحادیه اغذیهفروشان مواد غذایی با بیان این مطلب گفت: کمبود مواد اولیه همچون گوشت و روغن، واحدهای صنفی را دچار مشکل کرده به طوری که احتمال تعطیلی آنها دور از انتظار نیست.
اسدالله احمدی با بیان اینکه درحال حاضر قیمت روغن بالا رفته است به طوری که در بازار آزاد هم یافت نمیشود، اذعان کرد: در شرایط فعلی حجم بسیاری از این اقلام در گمرک مانده به طوری که اجازه ترخیص ندارند. این در حالی است که باید هرچه سریعتر این امر توسط مسوولان حل شود چرا که ممکن است این وضعیت، بحرانیتر شود.
احمدی بیان کرد: از آنجا که بسیاری از اقلام مورد نیاز ما همچون گوشت و روغن از خارج وارد میشود به طور قطع نوسانات نرخ ارز بر اغذیهفروشان تاثیرگذار خواهد بود. وی با اشاره به واردات مواد اولیه مورد نیاز این صنف با ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: متاسفانه واردکنندگان مواد اولیه مذکور را با افزایش سه تا چهار برابری به دست ما میرسانند.
واکنش مجلس به محدودیت فروشگاههای زنجیرهای
ایلنا- با توجه به اینکه چندی پیش محمد شریعتمداری در نامهای با هفت بند محدودیتهایی را برای فعالیت فروشگاههای زنجیرهای ابلاغ کرده بود، تعدادی از نمایندگان مجلس در نامهای با موضوع حمایت از فعالیت فروشگاههای زنجیرهای و برنامههای توسعهای آنها خواستار بازنگری و تغییر نامه شماره ۷۰۷۶۶/۶۰ مورخ ۱۳/۳/۹۷ وزیر صمت شدند.
بر این اساس تعدادی از نمایندگان مجلس طی نامهای به وزیر صنعت، معدن و تجارت اذعان داشتند فروشگاههای زنجیرهای علاوه بر ایجاد امکان دسترسی به کالاهای مرغوب، متنوع و با قیمتهای مناسب برای عامه شهروندان، با توزیع کالاهای طرح تنظیم بازار جهت رفاه حال اقشار کمدرآمد جامعه گام برمیدارند ضمن اینکه زمینههای ایجاد اشتغال پایدار را برای جوانان در بخشهای مختلف و متنوع این فعالیت به وجود میآورند.
نمایندگان مجلس در این نامه خواستار بازنگری و اصلاح مفاد نامه فوق شدند که موجب محدودیتهایی در فعالیتهای حاضر و برنامههای توسعهای فعالان این بخش که باعث از بین رفتن حمایت از تولیدات داخل و ارائه آن به مراجعهکنندگان و نیز حذف امکان اشتغالزایی پویا برای جوانان کشور شده است.
افغانستان واردات ۴ گروه صنعتی از ایران را ممنوع کرد
ایلنا- در راستای تحریمهای آمریکا، دولت افغانستان ورود برخی کالاهای صنعتی همچون فولاد، سیمان، آهنآلات و میلگرد از ایران را ممنوع کرد.
در همین رابطه علی شریعتی عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: پنجشنبه گذشته دولت افغانستان در راستای تحریمهای آمریکا ورود برخی کالاهای صنعتی همچون فولاد، سیمان، آهنآلات و میلگرد را از ایران ممنوع کرد. کاشی و سرامیک و فرآوردههای نفتی نیز از جمله این کالاها هستند.
گفتنی است گمرک افغانستان با تعیین ضربالاجل چند روزه به تاجران این کشور اخطار داده تا هر چه سریعتر نسبت به تسویهحساب یا واردات کالاهایی که از قبل خریداری کردند اقدام کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد