30 - 04 - 2020
خبر
خروج روزانه کالای اساسی از مرزها عامل گرانی
باشگاه خبرنگاران- با توجه به نوسان نرخ ارز،کالاهای ایرانی برای کشورهای همسایه توجیه اقتصادی دارد. از این رو تاجران عراق از مرز نخجوان و… نخود، برنج و دیگر محصولات خود را به صورت روزانه خریداری میکنند که همین موضوع در افزایش قیمت کالاهای اساسی تاثیرگذار بوده است. رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان این مطلب گفت: از مسوولان ذیربط انتظار میرود از خروج اینگونه کالاهای ایرانی از مرزها جلوگیری کنند.
محمد آقاطاهر با تاکید بر اینکه خروج روزانه محصولات ما از مرزها در افزایش قیمت تاثیرگذار بوده است، اظهار کرد: جو روانی نوسان نرخ دلار باعث شد قیمت برخی اقلام حبوبات در ماههای اخیر ۱۰ تا ۱۵ درصد در بازار افزایش یابد که باوجود آغاز فصل برداشت تا پایان ایام محرم کمبودی در بازار نخواهیم داشت. وی همچنین درباره آخرین وضعیت توزیع اقلام اساسی، اظهار کرد: از ابتدای ایام محرم تاکنون قیمت اقلامی نظیر حبوبات، برنج، قند و شکر، چای و… افزایشی نداشته و تنها قیمت روغن به سبب کمبود دانههای روغنی و عرضه با نوساناتی در بازار روبهرو شد. این در حالی است که با توجه به اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات، تا ۱۰ روز آینده مقدار زیادی روغن در بازار عرضه میشود و وضعیت به روال عادی باز خواهد گشت.
معاونان وزیر صنعت استعفا دادند
ایلنا- الزام و اجبار وزارت صنعت، معادن و تجارت همانند سایر دستگاهها نسبت به اجرای قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان و تغییری که در انتظار بیش از ۵۰ درصد معاونان محمد شریعتمداری است، بهترین زمان را فراهم کرده تا شاهد تزریق تفکری جدید در این وزارتخانه باشیم. بر همین اساس با توجه به اینکه از ۱۳ معاونت مختلف وزارت صنعت، معدن و تجارت، تنها هفت معاون وزارت صمت شامل قانون منع به کارگیری بازنشستگان بودند، همگی پس از ابلاغ این قانون توسط رییسجمهور در حمایت از این تصمیم، استعفا دادند. پیش از این نیز رییس مرکز روابط عمومی وزارت صمت از آمادگی این وزارتخانه برای اجرای این قانون و به کارگیری بیش از ۳۰ جوان در هیات مدیرهها برای جایگزینی خبر داده بود. همچنین در هفته گذشته در اولین انتصاب از تغییرات جدید، علی رهبری متولد ۱۳۶۲ با حکم محمد شریعتمداری به سرپرستی یکی از مهمترین سازمانهای دولتی یعنی سازمان تجارت الکترونیک کشور منصوب شد. با این حال از ۱۳ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، هفت معاون به نامهای منصور معظمی، حسن یونس سینکی، مجتبی خسروتاج، ضیاءالدین شجاعی برهان، مهدی کرباسیان، صادق نجفی و سید محمود نوابی از این وزارتخانه رفتنی هستند که بر این اساس محمد شریعتمداری تا دو ماه آینده باید جایگزینها را مشخص کند.
کاهش ۳۰ درصدی مصرف بستنی و آبمیوه
ایلنا- اگرچه در صنف بستنی و آبمیوه قیمتگذاری وجود ندارد اما به گفته رییس اتحادیه فروشندگان بستنی و آبمیوه، بازرسان به خصوص در کافیشاپها به قیمتها و ظرفها نظارت میکنند تا به اسم فانتزی بودن ظرف، کمفروشی یا گرانفروشی نشود. این در حالی است که استفاده از اسامی نامفهوم در منوی کافیشاپها ممنوع است. اسکندر آزموده در خصوص وضعیت فروش بستنی و آبمیوه در شش ماه اول سال گفت: با اینکه ۶ ماه اول سال فصل کار ما به حساب میآید که باید بیشترین فروش را در این مدت داشته باشیم اما امسال وضعیت خوبی نداشتیم و فروش ما نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش داشته است. رییس اتحادیه فروشندگان بستنی و آبمیوه با بیان اینکه به دلیل بالا رفتن قیمت مواد اولیه نیز سود ما کاهش شدیدی داشت، گفت: به طور مثال پستهای که قبلا کیلویی ۵۵ هزارتومان خریداری میکردیم، در حال حاضر دو برابر شده است. این در حالی است که ما یکبار در سال میتوانیم افزایش قیمت داشته باشیم و در این افزایش باید به فکر مصرفکننده نیز باشیم، چراکه اگر قیمتها زیاد بالا برود، مردم بستنی و آبمیوه نمیخرند. از این رو به ناچار مجبور شدیم به میزان زیادی از سود خود صرفنظر کنیم.
کاهش۱۴ درصدی صادرات به هند
مهر- تجارت با هند همواره برای ایران از اهمیت بالایی برخوردار بوده چرا که هند شریک تجاری مهمی برای ایران است که میتواند پذیرای بسیاری از فرآوردههای ایرانی باشد. این در حالی است که طی پنج ماه نخست سالجاری ۹۸۷ میلیون و ۶۸ هزار دلار انواع کالا به هند صادر شده است که حکایت از کاهش ۰۳/۱۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد. بررسی تازهترین آمار گمرک از تجارت خارجی نشان میدهد طی پنج ماه نخست سالجاری، سه میلیارد و و ۸۰۴ میلیون و ۸۳۶ هزار تن کالا به ارزش ۹۸۷ میلیون و ۶۸ هزار دلار از ایران به هند صادر شده است. بر این اساس صادرات انجام شده به هند از لحاظ وزنی ۲۲/۸ درصد و از لحاظ ارزش ۱۱/۵ درصد از کل ارزش صادرات ایران در این مدت را شامل میشود و از این حیث کشور هند در میان کشورهای دریافتکننده کالا از ایران در رتبه پنج قرار میگیرد.
این در حالی است که در پنج ماه نخست سال گذشته ۴ میلیارد و ۲۲۷ میلیون و ۹۵۸ هزار تن کالا از ایران به هند صادر شده بود که ارزش آن یک میلیارد و ۱۴۸ میلیون و ۲۱۲ هزار دلار بوده است. به این ترتیب مقایسه میزان صادرات به هند در پنج ماهه نخست سالجاری با مدت مشابه سال گذشته حاکی از آن است که صادرات به این کشور از لحاظ وزنی ۰۱/۱۰ درصد و از لحاظ ارزش ۰۳/۱۴ درصد کاهش یافته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد