14 - 05 - 2020
خبر
جلسه سوال از رییسجمهور سهشنبه برگزار میشود
ایسنا- سخنگوی هیاترییسه مجلس شورای اسلامی گفت طبق نامه ارسالی از سوی معاون پارلمانی رییسجمهور، حسن روحانی روز سهشنبه برای پاسخ به سوال نمایندگان اعلام آمادگی کرده است. بهروز نعمتی اظهار کرد: جلسه سوال از رییسجمهور در مجلس شورای اسلامی سهشنبه ششم شهریورماه برگزار خواهد شد. وی افزود: آقای امیری معاون پارلمانی رییسجمهور در نامهای به هیاترییسه مجلس شورای اسلامی آمادگی آقای روحانی برای پاسخ به سوال نمایندگان در جلسه علنی روز سهشنبه را اعلام کرده است. سوال از رییسجمهور دهم مردادماه در پنج محور اقتصادی اعلام وصول شده بود.
در جلسه هیات عالی نظارت مجمع تشخیص صورت گرفت
مغایرت لایحه «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» با اقتصاد مقاومتی
مهر- بررسی مغایرتهای لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی با سیاستهای کلی نظام، در جلسه هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد. جلسه هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح روز گذشته به ریاست محسن رضایی برگزار شد. در این جلسه که به منظور بررسی مغایرتهای لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی تشکیل شده بود، ابتدا گزارش تطبیق لایحه مذکور با سیاستهای کلی نظام از سوی کمیسیون اقتصادِ کلان، بازرگانی و امور اداری دبیرخانه مجمع ارائه شد و سپس اعضای هیات، مواد و بندهای این لایحه را مورد بررسی قرار دادند. پس از اظهارنظرهای موافق و مخالف و همچنین بیان دیدگاههای قوه مقننه که از سوی رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس ارائه شد، با رای اعضای هیات عالی نظارت مجمع، بند الف ماده ۱، ماده ۴ و ۸ (۷ مکرر) و نیز ماده ۵ مغایر سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و بند پ ماده ۲ مغایر سیاستهای کلی امنیت اقتصادی تشخیص داده شد. محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به روند بررسی مغایرتهای لوایح و طرحها با سیاستهای کلی نظام اظهار داشت: نظر هیات عالی نظارت مجمع از طریق شورای نگهبان به مجلس اعلام خواهد شد. وی افزود: اعلام عدم انطباق یا مغایرت مواد و بندهایی از طرحها و لوایح مصوب یا در حال تصویب مجلس شورای اسلامی به معنای رد کامل آنها نیست بلکه پس از اعلام مغایرتها، هیات عالی نظارت و کمیسیونهای مجمع تشخیص مصلحت و مجلس شورای اسلامی در فرآیندی تعاملی و با برگزاری نشستهای مشترک، نسبت به اصلاح موارد مغایرت اقدام میکنند.
رییس کمیسیون شوراهای مجلس:
استیضاح وزیر کشور از دستور کار خارج شد
خانه ملت- رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس گفت: تقاضای استیضاح وزیر کشور با توجه به اقناع تعدادی از نمایندگان از دستور کار این کمیسیون خارج شد و استیضاح عبدالرضا رحمانیفضلی در صحن علنی مجلس مطرح نمیشود. محمدجواد کولیوند در مورد تقاضای استیضاح وزیر کشور که برای بررسی به کمیسیون شوراهای مجلس ارجاع شده بود، اظهارداشت: این کمیسیون سهشنبه گذشته جلسهای با موضوع بررسی استیضاح وزیر کشور با حضور عبدالرضا رحمانیفضلی برگزار کرد. وی با بیان اینکه در این جلسه نمایندگان متقاضی استیضاح و وزیر کشور دلایل و توضیحات خود را مطرح کردند، تصریح کرد: شماری از نمایندگان متقاضی از پاسخهای رحمانیفضلی قانع شدند لذا با توجه به اقناع این نمایندگان، امضاهای استیضاح وزیر کشور از حد نصاب افتاد. کولیوند افزود: با توجه به از حد نصاب افتادن تقاضای این استیضاح، گزارش کمیسیون به هیاترییسه مجلس ارائه شد. تقاضای استیضاح وزیر کشور ششم تیر ۹۷ با ۲۳ امضا و هفت محور تقدیم هیاترییسه مجلس شورای اسلامی شد. وی در گفتوگو با ایلنا درباره مسائل رخ داده در مدرسه فیضیه و سوال از وزیر کشور در این خصوص گفت: وزیر کشور توضیح داد به این علت که ماجرای فیضیه در مکانهای سربسته رخ داده است، نیازی به مجوز نداشته اما با توجه به ساختارشکنانه بودن برخی شعارها و شبهاتی که برای مردم ایجاد شده، به استاندار قم دستور دادیم از نظر امنیتی موضوع را بررسی کند و با خاطیان برخورد شود.
رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس:
تابعیت مضاعف جرم نیست
ایسنا- رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اقامت و تابعیت مضاعف جرم نیست، گفت: هشت میلیون ایرانی خارج از کشور وجود دارند که بخش قلیلی از آنها با نظام مشکل دارند، پس نباید علیه همه آنها به گونهای فضای التهابی ایجاد کرد که آنها برای جلوگیری از مصادره اموالشان در ایران وکیل داشته باشند. اقدامات ما باعث چنین ترسی شده است. حشمتالله فلاحتپیشه تاکید کرد: در موضوع تابعیت باید حقوق و دغدغه ایرانیها مورد توجه قرار گیرد. اقامت و تابعیت مضاعف جرم نیست. وی افزود: در این باره تنها کسانی که تابعیت مضاعف دارند نمیتوانند در سمتها و موقعیت حساس حضور پیدا کنند و اینها همه در استعلامهای مدیریتی مشخص شود. رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون طبق اطلاعات ما ایرانیها در آمریکا و اروپاییها نگران شدهاند. وکیل میگیرند چون ترس دارند که هر لحظه اموال آنها در ایران مصادره شود. اقدامات برخی از آقایان باعث شد حتی وزارت اطلاعات اعلام کند بسیاری از اسامی نام برده شده در گزارش اولیه تحقیق و تفحص از دوتابعیتیها درست نبوده و آنها تابعیت دوگانه ندارند. بیان این جنس از اتهامات باعث ایجاد فضای ناامیدی در بین ایرانیان خارج از کشور میشود.
مخالفت آمریکاییها با بسته ۱۸ میلیون یورویی اتحادیه اروپا برای ایران
ایسنا- در واکنش به خبر تخصیص بسته کمک ۱۸ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به ایران، یکی از مقامات دولت آمریکا آن را محکوم کرد. به گزارش رویترز، برایان هوک، رییس کارگروه مقابله با ایران در وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از اتحادیه اروپا گفت چنین اقدامی در زمانی نادرست، پیغامی نادرست ارسال میکند. وی از بروکسل خواست تا به کمک آمریکا در مقابله با ایران بشتابد. وی افزود: اتحادیه اروپا (به جای ایران) باید با آمریکا همکاری کند تا راهی برای حل مساله ایران بیابیم. اتحادیه اروپا پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد یک بسته کمک ۱۸ میلیون یورویی برای ایران تهیه کرده است تا از شرکتهایی که بر اثر تحریمهای آمریکا تحت تاثیر قرار میگیرند حمایت کند. تصمیم دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا برای خروج از برجام در اردیبهشتماه با مخالفتهای گسترده کشورهای اروپایی مواجه شده است. این بسته ۱۸ میلیون یورویی بخشی از بسته بزرگ ۵۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپاست که تحت عنوان بودجه اتحادیه اروپا برای ایران تهیه شده است و در نظر دارد تا چتر حمایتی برای شرکتهای فعال در ایران یا دارای روابط تجاری با ایران در برابر تحریمهای ثانویه آمریکا ایجاد کند.
اولین جلسه علنی رسیدگی به اتهامات رحیممشایی
میزان- اولین جلسه علنی رسیدگی به اتهامات اسفندیار رحیممشایی رییس دفتر رییسجمهور سابق برگزار شد. در این جلسه دادگاه کیفرخواست قرائت و با اعلام تنفس از سوی رییس دادگاه، ادامه این جلسه به وقت دیگری موکول شد. حسب اعلام رییس دادگاه در مهلت تنفس، به متهم و وکلای وی فرصت داده شد که بار دیگر کیفرخواست را ملاحظه و نسخهبرداری کرده و برای تدارک دفاع، مهیا شوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد