14 - 05 - 2020
خبر
رییس اتاق بازرگانی ایران:
کاری به بازاریها نداشته باشید
ایسنا- طبق مصوبه اخیر دولت برای پرداخت مابهالتفاوت ارزی از سوی واردکنندگانی که کالاهایشان وارد شده اما در فهرست کالاهای اساسی قرار ندارد که ارز ۴۲۰۰ تومانی بگیرند، باید برای ترخیص محموله خود مابهالتفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی تا بازار ثانویه را پرداخت کنند. در این میان اظهارنظرهای فراوانی صورت گرفت و انبارهای بسیاری به عنوان احتکار پلمب شد.
در این باره غلامحسین شافعی رییس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: ما نیز بارها اعلام کرده بودیم که باید مابهالتفاوت ارزی برای واردات کالاهای تولیدی، مواد اولیه و ماشینآلات خط تولید برداشته شود.
وی درباره توقیف و پلمب انبارها نیز تاکید کرد: این شیوه که فضا را امنیتی کنیم، درست نیست. اما باید با احتکار شدیدا مبارزه کرد و متخلف را به اشد مجازات رساند. اما در این میان بنکداران سالمی که کار میکنند نباید آسیب ببینند و تر و خشک کنار هم بسوزند.
رییس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: البته به این معنا نیست که با مبارزه با احتکار و برخورد با متخلفان مخالفیم بلکه منظور این است که نباید فضا امنیتی شود و تولیدکنندگان و بازاریان واقعی در این میان متضرر شوند. البته در هر جایی که برخورد با محتکران را ببینیم ایستاده برای مسوولان دست میزنیم و از آن استقبال میکنیم.
مشکلات داخلی، مانع تجارت با روسیه
تسنیم- دولت چندین سال است که پیگیر پیوستن ایران به منطقه اوراسیا شامل کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است و دو ماه پیش نیز با پیوستن ایران به این اتحادیه موافقت شد.
بر این اساس ایران با تعرفههای گمرکی اندکی وارد این منطقه میشود و کالاهایی که در گذشته برای صادرات آن تعرفه ۳۰ درصدی میداد اکنون میتواند با تعرفه کمتر از ۱۰ درصد آنها را صادر کند.
در همین رابطه رییس اتاق مشترک ایران و روسیه گفت: با وجود این شرایط مناسب اما در داخل کشور درگیر خودتحریمی هستیم که این امر بیشتر از دشمنان خارجی به کشورمان ضربه وارد میکند.
هادی تیزهوشتابان تصریح کرد: مشکل اساسی برای تجارت با روسیه آن است که قوانین کشورمان به طور مرتب عوض میشود که این امر امکان تجارت با این کشور و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا را با مشکل مواجه کرده است.
رییس اتاق مشترک ایران و روسیه افزود: روسها از ما قرارداد سه ساله با قیمت اولیه میخواهند اما تجار و تولیدکنندگان ما به دلیل نوسانات شدید نرخ ارز و تغییر مداوم قوانین امکان بستن این قراردادها برای صادرات کالای خود ندارند.
تیزهوشتابان افزود: در موارد متعددی مشاهده شده صادرکننده قراردادهای چند ساله با طرف خارجی خود برای صادرات کالا بسته است اما به یکباره با کمبود یک محصول در بازار داخل جلوی صادرات آن محصول
گرفته میشود.
ترانزیت ایران و چین ارزان شد
ایسنا- با راهاندازی مسیر جدید تجاری ارومچی چین، اکتائو قزاقستان و منطقه آزاد انزلی، مسافت فعلی حمل کالا از ۳۰ به ۱۲ روز کاهش مییابد که کاهش هزینه تمام شده ترانزیت کالا میان چین و ایران را دربرخواهد داشت.
رضا مسرور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان این خبر درباره ویژگیها و فرصتهای کریدور بینالمللی جدید تجاری در مسیر ارومچی چین، اکتائو قزاقستان و منطقه آزاد انزلی که برای صادرات و واردات بین ایران و چین گشوده شده است، اظهار کرد: با توجه به سیاستهای راهبردی دولت چین در ارتباط با اجرای طرح بینالمللی یک کمربند – یک جاده که با هدف کاهش اتکای این کشور به مسیر موجود از کانال سوئز، مسیرهای جدید ترانزیتی میان این کشور و اروپا را جستوجو میکند، این مسیر ترانزیتی ترکیبی که مرداد امسال با پهلوگیری اولین محموله تجاری از این مسیر در مجتمع بندری کاسپین رسما شروع به کار کرد با هدف ایجاد مسیرهای جدید و ترکیبی و به منظور افزایش ظرفیت بار در دریای خزر پیشنهاد و راهاندازی شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی ادامه داد: این مسیر از مرکز ارومچی در غرب چین شروع میشود و با عبور از خط ریلی چین – قزاقستان و منطقه ویژه اقتصادی خورگوس در مرز دو کشور به بندر اکتائو کشور قزاقستان میرسد و با طی مسیر در دریای خزر به بنادر منطقه آزاد انزلی متصل میشود.
کاهش حجم خرید توافقی شیر
مهر- وزیر جهاد کشاورزی طی نامهای به وزیر صنعت و گمرک خواستار لغو ممنوعیت صادرات شیرخشک شده است. این در حالی است که به گفته فعالان بازار، این ممنوعیت ممکن است موجب قاچاق شود.
در همین رابطه احمد مقدسی رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران با بیان اینکه خرید توافقی شیرخام همچنان ادامه دارد اما حجم آن بسیار کاهش یافته است، اظهار داشت: کارخانجات لبنی در حال حاضر خود محصول دامداران را خریداری میکنند و محصول مازاد چندانی وجود ندارد.
وی با اشاره به ممنوعیت صادرات شیرخشک از سوی وزارت صنعت، افزود: خواستار لغو این ممنوعیت هستیم و وزیر جهاد کشاورزی نیز در همین راستا به وزیر صنعت و گمرک نامه نوشته و خواستار لغو آن شده است.
رییس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران کشور تصریح کرد: ممنوعیت واردات شیرخشک یکی از ابزارهایی است که صنایع لبنی میتوانند وزارت جهاد و تولیدکنندگان را کنترل کنند چرا که این امر موجب انباشت محصول در داخل و کاهش قیمت شیر خواهد شد.
مقدسی تاکید کرد: همچنین احتمال قاچاق این محصول به خارج از کشور وجود دارد.
مقدسی درباره وضعیت بازار نهادهها نیز افزود: هماکنون هر کیلوگرم ذرت با کرایه حمل حدود ۱۲۸۰ تا ۱۳۰۰ تومان و کنجاله سویا حدود ۲۶۸۰ تومان است. ضمن اینکه نهادههای مذکور با ارز دولتی وارد میشوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد