16 - 05 - 2020
خبر
رای مجلس به نفع قاچاقچیان
تسنیم- در حالی که به گفته بسیاری از کارشناسان، مناطق آزاد تا امروز نقش موثری در واردات کالای قاچاق ایفا کردهاند اما به تازگی شاهد آن بودیم که نمایندگان مجلس لایحهای را مصوب کردهاند که علاوه بر هفت منطقه آزاد قبلی، هشت منطقه دیگر اضافه خواهد شد. نایبرییس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با بیان این مطلب گفت: وقتی طرحی در گذشته موفق نبوده و به اهدافش نرسیده چرا امروز باید افزایش یابد و مناطق آزاد جدیدی را به کشور اضافه کند.
بهرام شهریاری ادامه داد: مرکز پژوهشهای مجلس گزارشی را ارائه داده که در آن استناد شده مناطق آزاد به اهدافشان نرسیدهاند و برای کشور مشکلات فراوانی را درست کردهاند. همچنین بسیاری از نمایندگان بارها اذعان داشتهاند که ورود کالای قاچاق از مناطق آزاد است. اما با تصویب این لایحه منافع ملی ما زیر سوال رفت چرا که اساسا طرح اولیه ایجاد مناطق آزاد صادرات کالاهای ایرانی بوده است و حالا شاهد واردات گسترده کالاهای قاچاق به کشور هستیم.
تجارت میوههای ممنوعه در فضای مجازی
موز ارزان نمیشود
مهر- اگرچه در حال حاضر با توجه به نوسانات نرخ ارز، قاچاق میوه برای واردکنندگان به صرفه و اقتصادی نیست و منجر به کاهش عرضه میوههای قاچاق در بازار شده اما به گفته رییس اتحادیه میوه و سبزی، تبلیغات این میوهها در فضای مجازی به وفور مشاهده میشود به طوری که انواع و اقسام آن به فروش میرسد. اسدالله کارگر گفت: برخی از فروشگاههایی که زیرمجموعه اتحادیه ما نیستند و پروانه کسب ندارند نیز این کار را میکنند که غیرقانونی است.
وی در ادامه درباره دلایل گرانی موز در بازار اظهار کرد: دلیل این تغییرات قیمتی، گران شدن نرخ ارز است. وی افزود: قبلا واردات با قیمتهای پایین انجام شده بود اما وقتی ذخایر واردات قبلی در انبارها تمام و محصول با ارز گران وارد شد، قیمت آن هم تغییر کرد. بنابراین پیشبینی کاهش قیمت برای این میوه نداریم. این در حالی است که هماکنون سقف قیمت موز (باکیفیت) در میدان مرکزی میوه و تره بار کیلویی ١١ هزارتومان است.
کارگر با بیان اینکه گوجه فرنگی، بادمجان و هویج نیز طی روزهای اخیر گران شده است، افزود: این محصولات بین ١٠ تا ١٢ درصد گران شدهاند ضمن اینکه هندوانه طی روزهای اخیر با کاهش قیمت مواجه شده است. وی اضافه کرد: در حال حاضر کارخانههای تولیدکننده رب گوجهها را برای تولید این محصول جمعآوری میکنند و در کنار این امر صادرات نیز انجام میشود. دلیل گرانی بادمجان نیز افزایش صادرات است. کارگر گفت: دلیل گرانی هویج نیز گرما و دشواری حمل آن از مقاصد تولیدی است و با خنکتر شدن هوا این محصول ارزان میشود.
نایبرییس اتاق بازرگانی هشدار داد
حرکت به سمت قحطی با پلمب انبارها
ایسنا- به دنبال انتشار اخبار توقیف و پلمب انبارها به جرم احتکار که این روزها دست به دست میشود، نایبرییس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که پلمب کردن انبارها از سوی دولت تنها حرکت به سمت قحطی را تسریع میکند. علاء میرمحمد صادقی این عملکرد را قبول ندارد و معتقد است اصل کار انجام شده یعنی همان توقیف و پلمب انبارها کار درستی نیست و اثرات نامطلوب در بازار میگذارد چراکه در شرایط کنونی اگر هر کالایی در انبارها وجود داشته باشد، توقیف میشود و به معنی این است که دولت میخواهد حرکت به سمت و سوی قحطی را تسریع کند. وی اظهار کرد: اینکه مردم بدانند در فلان انبار ۱۵۰ یخچال وجود دارد، دلیل بر احتکار نیست و نشاندهنده پر بودن انبارهاست. اگر قرار باشد همه انبارهای ما خالی باشند که فاجعه است.
میرمحمدصادقی در واکنش به اینکه برخی کالاهایشان را در انبارها نگه داشته و عرضه نمیکردند، گفت: اینگونه نیست و چنین چیزی وجود ندارد. مسوولان هیاتی راه انداختند، همه را از دم تیغ گذرانده و توبیخ میکنند درصورتی که دولت میتواند نرخ مشخصی تعیین کند و بر توزیع آن نیز با نرخ اعلامی نظارت کند.
به گفته وی، وقتی مابهالتفاوت ارزی از واردکنندگان اخذ میشود نشانه این است که دولت میخواهد نرخها افزایش یابد و مابهالتفاوتش را خودش بگیرد. به نظر من با اجرای این سیاست این مساله نمایان میشود که اگر دولت بفروشد، گرانفروشی هم بد نیست اما بهتر این است که کالا ارزانتر دست مصرفکننده برسد.
روند مثبت تجارت ۷/۱ میلیارد یورویی ایران و ایتالیا
فارس- در حال حاضر حجم تجارت ایران و ایتالیا یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو است چرا که به گفته رییس اتاق مشترک ایران و ایتالیا، این کشور از معدود کشورهایی بوده که در ارتباطات تجاری با ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، هیچگاه هیجانی تصمیم نگرفته است. این در حالی است که در شرایط فعلی نیز روابط تجاری ایران و ایتالیا در حال گسترش است. احمد پورفلاح با بیان اینکه ایتالیا سالهای طولانی شریک اول تجاری ما در اروپا بوده است، گفت: در مقطعی در دوران تحریمها آلمان جای این کشور را گرفت، اما در حال حاضر ارتباطات تجاری ایران و اروپا در حال رشد است.
وی با بیان اینکه تراز تجاری ایران با ایتالیا مثبت است، گفت: این در حالی است که زیرساختهای بسیاری از صنایع مانند فولاد، نساجی، لوازم خانگی و حتی پتروشیمیها پایه ایتالیایی دارد.
پورفلاح اظهار داشت: در مقاطعی مبادلات تجاری ایران و ایتالیا به هفت میلیارد یورو رسیده بود که این رقم اکنون به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو رسیده است، در حالی که پیش از این، این رقم حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو بود. وی اظهار داشت: هیاتهای تجاری و سرمایهگذاری بسیاری از ایتالیا به ایران آمدهاند و بیشترین قراردادها را در بین کشورهای اروپای ایتالیاییها با ایران منعقد کردند، اما اجرای این تعاملات بستگی به آن دارد تعاملات بینالمللی ما بهگونهای باشد که شرکتهای این کشورها وقتی در ایران حضور مییابند، تهدید نشوند.
لغو ممنوعیت صادرات برخی محصولات به عراق
باشگاه خبرنگاران- بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت ممنوعیت صادرات سیبزمینی، گوجه فرنگی و هندوانه به عراق تا اطلاع ثانونی لغو شده است. بر همین اساس یدالله صادقی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با توجه به اعلام لغو ممنوعیت صادرات سیبزمینی، گوجه فرنگی و هندوانه به عراق، با ارسال نامهای به ادارات شهرستانهای تابعه خود در استان و ریاست اتاق اصناف تهران نوشت: به پیوست تصویبنامه شماره ۹۷/۲۴۰/۲۲/۵۸۲ مورخ ۱۷/۵/۹۷ سازمان توسعه تجارت ایران مبنی بر لغو ممنوعیت صادرات سیبزمینی، گوجه فرنگی و هندوانه به کشور عراق تا اطلاع ثانوی جهت اطلاع به واحدهای ذیربط ارسال میگردد.
بر این اساس قاسم نودهفراهانی رییس اتاق اصناف تهران نیز پیرو این نامه با ارسال نامهای به اتحادیه صنف بارفروشان تهران و اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران، این موضوع را اعلام کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد