17 - 05 - 2020
خبر
آخرین وضعیت لوایح چهارگانه مرتبط با FATF تشریح شد
خانه ملت- رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی آخرین وضعیت لوایح چهارگانه مرتبط با FATF را در مجلس شورای اسلامی تشریح کرد. الهیار ملکشاهی درباره آخرین وضعیت این لوایح چهارگانه در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت، هفته گذشته در این کمیسیون بررسی شد و ایرادها با حضور کارشناسانی از این شورا برطرف شد؛ از این رو لایحه را برای تصویب اصلاحات مجددا به صحن مجلس ارسال کردیم. وی افزود: لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی موسوم به پالرمو از دیگر لوایح چهارگانه در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس باقی مانده که به جهت ایراد شورای نگهبان در دستور کار قرار گرفته است و در جلسات آتی مورد بررسی قرار میگیرد. رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در مجلس و شورای نگهبان نیز تصویب و تایید و توسط دولت ابلاغ شد. ملکشاهی خاطرنشان کرد: از میان لوایح چهارگانه تنها این سه لایحه در دستور کار کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بوده که به شرح مذکور مورد بررسی قرار گرفته است. «لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته»، «لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم»، «لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» و «لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم» چهار لایحه معروف به لوایح چهارگانه مرتبط با FATF هستند. لایحه الحاق ایران به کنوانسیون تامین مالی تروریسم (CFT) با رای نمایندگان در مجلس مسکوت گذاشته شده است.
معاون قوه قضاییه سرانجام سوال از رییسجمهور را تشریح کرد
ایرنا- معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: اگر موارد نقض قانون در سوال از رییسجمهور قید شده بود، امکان ارسال پرونده به این قوه در صورت قانع نشدن نمایندگان از پاسخها وجود داشت. ذبیحالله خدائیان در خصوص امکان ارسال پرونده سوال از رییسجمهور به قوه قضاییه، اظهار داشت: سوال از دکتر روحانی در صورتی که تخلف یا استنکاف از اجرای قانون باشد به این قوه ارسال میشود، در غیر این صورت اگر هیچ یک از این موارد نباشد، طبیعتا پرونده سوال از رییسجمهور به قوه قضاییه ارجاع نمیشود.
وی یادآور شد: رییس مجلس شورای اسلامی نیز در جلسات گذشته مجلس در این زمینه اظهارنظر کرد. معاون حقوقی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که آیا میتوان صرفا اقناع نشدن نمایندگان مجلس نسبت به پاسخهای رییسجمهور را به منزله استنکاف آقای روحانی از اجرای قانون تلقی کرد، خاطرنشان کرد: باید در زمانی که سوالات مطرح میشود، نمایندگان مشخص کنند که رییسجمهور از کدام قانون تخلف کرده یا کدام قانون را اجرا نکرده است، در این صورت نمایندگان میتوانند پس از پاسخهایی که رییس قوه مجریه ارائه میکنند به استنکاف یا تخلف از قانون رای دهند. خدائیان گفت: قاعدتا در زمان مطرح کردن سوال از رییسجمهور نمایندگان باید تخلف از قانون یا استنکاف از اجرای قانون را قید کنند. علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: سوال از رییسجمهور به دلیل عدم ذکر موضوع نقض قانون و استنکاف در طرح سوال، قابل ارجاع به قوه قضاییه نیست.
فدریکا موگرینی:
تایید پایبندی ایران به برجام خبر خوبی است
ایسنا- نماینده عالی اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی در کنفرانسی خبری تاییدیه آژانس انرژی اتمی در خصوص تطابق عملکرد ایران با تعهداتش در توافق هستهای را «خبر خوبی» دانست. به گزارش پایگاه خبری بیزینس استاندارد، فدریکا موگرینی، نماینده عالی اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی در این کنفرانس خبری گفت: در شرایطی که اتحادیه اروپا همچنان برای حفظ توافق هستهای ایران در تلاش است، تایید پایبندی ایران به تعهداتش در توافق هستهای خبر خوبی است. بر اساس گزارش خبرگزاری شینهوا، همزمان با گردهمایی وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در وین، موگرینی از همکاری کشورهای عضو این اتحادیه با برخی از کشورهای غیر عضو برای حصول اطمینان از منافع مردم ایران از روابط اقتصادی خبر داد. این مقام اروپایی افزود: تلاش ما برای حفظ توافق هستهای ادامه مییابد. یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه (۸ شهریور) بار دیگر تایید کرد که ایران به مفاد تعهداتش در توافق هستهای متعهد بوده است. آژانش بینالمللی انرژی اتمی که نظارت بر اجرای این توافق را برعهده دارد، تاکنون بیش از ۱۰ بار پایبندی ایران به این توافق را تایید کرده است.
معاونان وزرای خارجه ایران و انگلیس دیدار کردند
باشگاه خبرنگاران جوان- دور جدید مذاکرات تهران و لندن با دیدار معاون وزیر خارجه انگلیس در امور غرب آسیا و شمال آفریقا با معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در تهران آغاز شد. دور جدید گفتوگوهای دوجانبه ایران و انگلیس با دیدار آلیستر برت معاون وزیر خارجه انگلیس در امور غرب آسیا و شمال آفریقا با سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان آغاز شد. همکاریهای اقتصادی دوجانبه به دنبال خروج آمریکا از برجام و نحوه تامین سازوکارهای مالی و پولی بین دو کشور باوجود تحریمهای یکجانبه آمریکا، اصلیترین محور گفتوگوهای سید عباس عراقچی با آلیستر برت خواهد بود. معاون امور خاورمیانه وزارت خارجه انگلیس با هدف مذاکره با ایران درباره اقدامات ایران درسوریه و یمن، آینده توافق هستهای و پرونده «نازنین زاغری» به تهران سفر کرده است.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی:
ایران اقداماتش در سوریه را با شروع تحریمهای آمریکا کاهش داده است
ایلنا- وزیر جنگ اسراییل مدعی شد که اقدامات اسراییل در آنسوی مرزها و همچنین اعمال مجدد تحریمهای آمریکا علیه ایران فشار زیادی بر جمهوری اسلامی ایران وارد کرده است. به گزارش تایمز آو اسراییل، آویگدور لیبرمن وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شد که اقدامات نظامی ایران در سوریه به شدت کاهش یافته است. وی در این مصاحبه با «یدیعوت آحارانوث» اظهار داشت: ایران برنامه ساخت کارخانههای موشکسازیاش را در کشور جنگ زده سوریه متوقف کرده است.
ایران هنوز ساخت یک بندر دریایی و یک فرودگاه در سوریه را رها نکرده است و به مذاکره درباره ایجاد مراکز درمانی در سوریه با بشار اسد ادامه میدهد. وی در اظهاری واهی کاهش فعالیتهای ایران در سوریه را ناشی از کار روزانه سخت اسراییل خوانده و اذعان کرد: اسراییل با هدف گرفتن صدها مرکز در سوریه جلوی توسعه انتقال سلاح به گروههایی نظیر حزبالله را گرفته و دیپلماسی گسترده ما برای اعمال فشار به آمریکا و روسیه به منظور خروج ایران از این کشور جواب داده است. لیبرمن خروج آمریکا از توافق هستهای و اعمال فشار به ایران را مهم خواند و گفت: بودجه نیروهای ایرانی در خاورمیانه حدودا دو میلیارد دلار بود اما امروز پول کمتری برای اختصاص دادن به سوریه و حزبالله وجود دارد. وزیر جنگ اسراییل در ادامه گفت: ایران از فعالیتهایش در سوریه بعد از دور دوم تحریمها در چهار نوامبر درس خوبی خواهد گرفت. حزبالله لبنان توسط ایران تامین مالی میشود و احتمالا دیگر قادر نیست در قالب کنونی به کار خود ادامه دهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد