17 - 05 - 2020
خبر
فرمانده کل قوا:
قرارگاه پدافند هوایی در خط مقدم مقابله با دشمنان ایران است
پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری- حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا در دیدار فرماندهان و مسوولان قرارگاه پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، این قرارگاه را بخشی بسیار حساس از نیروهای مسلح و در خط مقدم مقابله با دشمنان ایران خواندند و بر افزایش آمادگیها و توانمندیهای پدافند هوایی و کارکنان آن تاکید کردند. در این دیدار که به مناسبت روز پدافند هوایی برگزار شد، حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه از لحاظ محاسبات سیاسی احتمال وقوع جنگ نظامی وجود ندارد، افزودند: در عین حال نیروهای مسلح باید با هوشیاری و با مدیریت کارآمد و چابک، تواناییهای انسانی و تجهیزاتی خود را روزبهروز ارتقا دهند و بدانند هر گامی که در جهت تقویت آمادگیهای نیروهای مسلح برداشته شود، یک عبادت و حسنه نزد پروردگار متعال است. در این دیدار امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا (ص) ارتش گزارشی از اقدامات و برنامههای این قرارگاه بیان کرد.
معاون وزیر خارجه انگلیس در تهران:
مایل به حفظ برجام بدون توجه به سیاستهای آمریکا هستیم
ایرنا- معاون وزیر خارجه انگلیس در تهران با اشاره به حمایت کشورش از تداوم برجام و با بیان اینکه این توافق سند مهمی برای ادامه همکاریهای ایران و اروپاست، گفت: ما بدون توجه به سیاستهای ایالات متحده در مورد این سند، مایل به حفظ برجام هستیم.
آلیستر برت دیروز در دیدار با رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: در تلاش هستیم موانع فنی مربوط به همکاریهای اقتصادی با ایران را از سر راه برداریم و از شرکتهای اروپایی هم میخواهیم به کار و سرمایهگذاری در ایران ادامه دهند.
برت در ادامه یادآور شد: از اقدام انساندوستانه ایران برای اعطای مرخصی به نازنین زاغری و دیدار او با خانوادهاش تشکر میکنیم و امیدواریم با تداوم این رویکرد شاهد آزادی و بخشش چنین افرادی باشیم.
معاون وزیر خارجه انگلیس در امور غرب آسیا و شمال آفریقا با اشاره به حمایت کشورش از تداوم برجام گفت: برجام سند مهمی برای ادامه همکاریهای ایران و اروپاست و ما بدون توجه به سیاستهای ایالات متحده در مورد این سند، مایل به حفظ برجام هستیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه این دیدار با اشاره به دور جدید گفتوگوهای ایران و اروپا حول برجام افزود: جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام عجولانه و احساسی تصمیم نگرفت و با حمایت سایر طرفین از تداوم برجام، گفتوگو و مذاکره را برای روشن شدن ابعاد همکاریهای فیمابین در شرایط جدید در پیش گرفت.
در نشست فراکسیون مستقلین ارائه شد
توضیحات محسنیاژهای درباره دلایل طولانیشدن رسیدگی به پروندههای اقتصادی
ایسنا- سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی از نشست این فراکسیون با محسنیاژهای برای بررسی پروندههای اقتصادی خبر داد. مهرداد لاهوتی اظهار کرد: با آقای محسنیاژهای معاون اول قوه قضاییه جلسهای داشتیم که در آن پروندههای مربوط به مفاسد اقتصادی مورد بحث قرار گرفت. نمایندگان این موضوع را مطرح کردند که چرا فرآیند رسیدگی به این پروندهها طولانی است و نیاز است با جدیت بیشتری کار شود. وی اضافه کرد: آقای محسنیاژهای هم توضیحاتی ارائه و گزارشی از اقدامات قوه قضاییه برای پیشگیری مطرح کردند. ایشان همچنین به خلأهای قانونی اشاره کرد و گفت در مواردی محدودیتهای قانونی جلوی برخورد را میگیرد. لاهوتی اضافه کرد: در این جلسه درباره ماده ۲۳۶ آییننامه (گزارشهای ارجاعی مجلس به قوه قضاییه) و همچنین سوال از رییسجمهور بحثی مطرح شد که این ضعف قانون است و حتی اگر سوال از رییسجمهور به قوه قضاییه ارجاع شود مشخص نیست سهلانگاری، تخلف و جرم صورت گرفته یا خیر، لذا نیاز به اصلاح این قانون وجود دارد. وی با بیان اینکه این جلسات به صورت منسجمتر ادامه مییابد، افزود: انشاءالله تلاش خواهیم کرد نگاههای پیشنهادی از طریق لایحه یا طرح اعمال شود.
مرکز فرماندهی ارتش آمریکا:
آخرین رویارویی ایران و آمریکا به یک سال پیش برمیگردد
ایلنا- فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی شد شرکای آمریکا با همکاری بسیاری از کشورها امنیت و ثبات را در منطقه تامین و ارتقا خواهند داد. ما با هم آماده تضمین آزادی دریانوردی و جریان آزاد تجاری تا جایی که قوانین بینالمللی اجازه میدهد، هستیم. به گزارش پایگاه خبری میلیتاری، فرماندهی مرکزی آمریکا گفت: آمادگی کامل برای حفظ جریان تجاری منطقهای در خلیجفارس را دارند. جاش تیجکز از فرماندهی مرکزی آمریکا گفته است فعالیتهای دریایی ایران افزایش پیدا نکرده و اینکه آیا نیروی دریایی ایران اخیرا نیروهای دریایی آمریکا را در خلیجفارس تهدید کرده یا خیر گفت: آخرین تحرکات غیرحرفهای و ناامن به بیش از یک سال پیش برمیگردد.
ترامپ در ماه می گفته بود هدف او به صفر رساندن جریان صادرات نفت ایران است. تنگه هرمز یکی از آبراههای استراتژیک در دهانه خلیجفارس است که بیش از ۳۰ درصد جریان صادرات نفت جهان از طریق آن انجام میشود. این رسانه آمریکایی مدعی شد: ایران نمیتواند تنگه هرمز را تحت قوانین دریانوردی بینالمللی ببندد چرا که هرمز یک تنگه بینالمللی محسوب میشود و تنها آبراه اتصالی دریای عمان به اقیانوس هند است. این مساله در کنوانسیون حقوق دریاهای سازمان ملل در سال ۱۹۸۲ مورد تاکید قرار گرفته است. تهران معتقد است حق عبور و مرور که در قانون ۱۹۸۲ به آن اشاره شده تنها محدود به کشتیهای کشورهایی است که کنوانسیون را امضا کردهاند. آمریکا کنوانسیون را امضا نکرده است.
آمریکا از دهه ۱۹۸۰ حضور دریایی در منطقه دارد. تهران حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی میداند چراکه حق عبور و مرور برای آمریکا قابل تسری نیست. واشنگتن اما مدعی است که این حق بخشی از حقوق عامه دریانوردی بینالمللی است و تهران باید به آن پایبند باشد.
واکنش وزارت خارجه عراق به ادعای رویترز در رابطه با ارسال موشک از ایران به عراق
ایسنا- سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد برخی گزارشات مبنی بر ارسال موشکهای ایرانی به گروههای مسلح عراقی ما را متعجب کرد. احمد محجوب در واکنش به ادعای رویترز مبنی بر انتقال موشکهای ایرانی به عراق در بیانیهای اعلام کرد: وزارت خارجه عراق بر این مساله تاکید دارد که به گزارشات ادعایی و بدون دلیل واکنش نشان ندهد اما همزمان تاکید میکند که تمام موسسات دولتی عراق بر ماده هفتم قانون اساسی مبنی بر اینکه خاک عراق هیچگاه نباید پایگاه یا گذرگاهی برای هدف عراق دادن کشور دیگری باشد، پایبند هستند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد