18 - 05 - 2020
خبر
چای، هم ارز دولتی گرفت هم گران شد
ایسنا- در حال حاضر هر کیلوگرم چای با افزایش قیمت حدود ۱۲ هزار تومانی مواجه شده است. این در حالی است که در پی نوسانات ارزی به وجود آمده در ماههای گذشته، دولت دو بسته ارزی را ابلاغ کرد که در هر دوی آنها هر بسته چای جزو محصولات اساسی به حساب میآمد که مشمول ارز دولتی میشد. همچنین به گفته رییسجمهور نباید قیمتاش افزایش مییافت، اما براساس آمارهای رسمی روند افزایش قیمت این محصول طی هفتهها و ماههای گذشته کاملا محسوس بوده است. براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت کشاورزی طی چهار ماهه نخست امسال مجموعا بیش از ۱۶ هزار و ۵۱۰ تن چای خشک به ارزشی بالغ بر ۷۷ میلیون و ۶۶۰ هزار دلار از کشورهای مختلف وارد شده است، اما با وجود کاهش نسبی هر کیلوگرم چای وارداتی، قیمت آن در بازار با افزایش مواجه شده است.
همچنین به غیر از گرانی و گرانفروشی در بازار چای، تخلف دیگری هم در بازار رخ داد. بر این اساس با بیشتر شدن فاصله و مابهالتفاوت نرخ ارز در بازار داخلی، واردکنندگان برای سود بیشتر اقدام به صادرات چای خارجی کردند و کار را به جایی رساندند که دولت مجبور شد صادرات کالاهای واردشده با ارز دولتی را ممنوع اعلام کند که در آن نام چای هم قرار دارد.
در همین خصوص معاون بازرگانی سازمان چای گفته بود که چای جزو محصولاتی است که مشمول ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی شده و شرکتهای بسیاری از ۲۱ فروردینماه تا امروز موفق به دریافت این ارز شدهاند، بنابراین سوال اینجاست که چرا با دریافت ارز دولتی، قیمت محصولات آنها در بازار افزایش یابد. گودرز خردادپور با تاکید بر اینکه افزایش قیمت چای خارجی که مشمول ارز دولتی شده غیرقانونی است، اظهار کرد: اگر شرکتی از میان واردکنندگان چای با ارز دولتی قیمت محصولش را افزایش دهد مرتکب تخلف شده و دستگاههای نظارتی با آن برخورد خواهند کرد.
اولویت واردات مواد اولیه با واحدهای تولیدی خوشنام
تسنیم- وزیر صنعت در مکاتبه با رییس کل گمرک بر ضرورت اولویتدهی به ورود موقت مواد اولیه توسط واحدهای تولیدی خوشنام تاکید کرد.
بر این اساس محمد شریعتمداری در مکاتبه با فرود عسگری بر ضرورت تسریع در ترخیص مواد اولیه از طریق رویه ورود موقت از گمرکات تاکید و طی نامهای اعلام کرد: نظر به شرایط کنونی یکی از روشهای موثر در رونق تولید استفاده از ظرفیت خالی واحدهای تولیدی با رویکرد تداوم و توسعه بازارهای صادراتی خصوصا در کشورهای همسایه با ورود موقت مواد اولیه است.
ترتیبی اتخاذ نمایید تا این امر مهم به سهولت و سرعت در گمرکات کشور توسط واحدهای تولیدی و خوشنام و معتبر صورت پذیرد.
کاهش رغبت مشتریان بینالمللی برای خرید خرما
میزان- با نوسانات قیمت ارز، صادرات خرما با مشکلاتی مواجه شده که نه تنها به تازگی دامنگیر خرماکاران شده بلکه بازارهای صادراتی را نیز دچار مشکل کرده است. در همین رابطه دبیر انجمن خرمای کشور گفت: مشتریان بینالمللی خرمای ایران به علت گران بودن این محصول، رغبتی به خرید ندارند. علی اصغر موسوی افزود: بالا رفتن قیمت ارز در کوتاهمدت به نفع صادرکنندگان است، ولی با گذشت زمان و در طولانیمدت به ضرر تمامی طرفین؛ هم تولیدکننده و هم صادرکننده تمام میشود. دلیل آن هم بالا رفتن قیمت هزینهها برای کاشت محصول است.
دبیر انجمن خرمای ایران با بیان اینکه سرمایه خرماکاران در نوسان است، اظهار کرد: در طول تاریخ همواره تولیدکنندگان و همچنین کشاورزان امید به پیشرفت و کسب رتبههای برتر در سطح بینالملل داشتهاند، اما هماکنون شاهد تحقق این موضوع نیستیم.
به گفته وی، امر صادرات برای دولت به اشتباه تعریف شده به این دلیل که دولت کالای صادر شده را بعد از عبور از مرز و گمرک بر عهده صادرکننده میگذارد. در حالی که طبق سیاستهای جهانی تمامی مراحل صادرات باید بر عهده دولت صادرکننده باشد.
افزایش صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالا
ایرنا- بررسی جدیدترین آمار گمرک نشان میدهد که سهم کالاهای با ارزش افزوده بالا در سبد صادراتی ایران افزایش یافته است. در همین خصوص نایب رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران در تحلیل جدیدترین آمار صادراتی گفت: در مجموع صادرات غیرنفتی کشور در پنج ماهه نخست ۹۷ از نظر وزنی ۳ درصد کاهش اما از نظر ارزشی ۷/۱۳ درصد افزایش داشته است.
حمیدرضا صالحی افزود: تجربه نشان داده هر زمان نرخ ارز به سمت واقعی شدن حرکت کرده، صادرات هم مورد توجه قرار گرفته است و صادرکنندگان در بازارهای خارجی قدرت رقابت پیدا کردند. نمونه آن هم تحولات ارزی اخیر است؛ با وجود اینکه صادرات غیرنفتی از نظر وزنی کاهش داشت اما میزان ارزش صادرات رشد کرد و درآمد صادراتی نیز افزایش یافت که نشانه واقعی شدن نرخ ارز رشد صادرات با کالای ارزش افزوده بالاست.
رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی اظهار داشت: سالها شاهد بودیم که با تثبیت نرخ ارز صنعتگرانی که کالاهای با کیفیت بالا تولید میکنند، نه تنها بازارهای خارجی را از دست دادند بلکه در بازار داخل نیز موفق نبودند اما وقتی نرخ ارز در اوایل دهه ۹۰ خورشیدی افزایش یافت، تولیدکنندگان در هر دو بازار داخل و خارج موفق عمل کردند. صالحی بیان کرد: وقتی صادرات کالا از نظر وزنی افزایش مییابد یعنی به سمت صادرات مواد اولیه حرکت میکنیم اما وقتی صادرات کالاهایی از نظر ارزش روند رو به رشدی را تجربه کند یعنی کالای صادر شده ارزش افزوده دارد و فرآوری شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد