20 - 05 - 2020
خبر
بانک مرکزی، عامل گرانیهای اخیر
تسنیم- با توجه به اینکه موج جدیدی از گرانی طی هفتههای اخیر در بازار ایجاد شده است، برخی از نمایندگان مجلس بر این عقیده هستند که بانک مرکزی یکی از مقصران افزایش قیمتهای اخیر است. بر همین اساس عضو کمیسیون قضایی مجلس، بانک مرکزی را یکی از مقصران گرانیهای اخیر دانست و افزود: بخشی از دلایل به سیاستهای پولی بانک مرکزی از جمله نحوه فروش ارز باز میگردد که به گرانیها دامن زده است. محمدعلی پورمختار در رابطه با چرایی گرانیهای اخیر گفت: بخشی از گرانیها به تخلف و کارکرد نامطلوب نظارتی برمیگردد و این مسایل جنبهای حقوقی دارد. وی یادآور شد: در ماههای اخیر نوعی بیانضباطی در بازار حاکم شد و به مردم فشار اقتصادی زیادی وارد کرد. این در حالی است که وظیفه کمیسیون حقوقی مجلس ایجاب میکند که دلایل این بیتوجهیها را بررسی کند. پورمختار ادامه داد: بخشی از دلایل گرانی به تصمیمات نادرست دستگاههای اجرایی بر میگردد. این دستگاهها نظارت صحیح نداشتند و در نتیجه تخلفاتی در چند وزارتخانه رخ داد. بخشی از دلایل نیز به سیاستهای پولی بانک مرکزی از جمله نحوه فروش ارز و سکه و افزایش سود بانکی با انگیزه کاهش نقدینگی بازمیگردد که به افزایش قیمت و گرانیها دامن زده است. از این رو عدهای با رانتهای اطلاعاتی در کنار دو معضل قبلی قرار گرفته و فضای گرانی را تشدید کردهاند اما امیدواریم از سوی کمیسیون برخورد جدی در این موارد داشته باشیم.
وزارت کشاورزی فساد در سازمان غله را پذیرفت
ایسنا- چندی پیش یکی از نمایندگان مجلس ماجرای سوءاستفاده مافیای غله در خرید تضمینی گندم را افشا کرد اما مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ادعای وجود شبکه دلالان در فرآیند خرید تضمینی گندم را رد کرد و گفت: «سیستم حاکم بر فرآیند خرید به نحوی است که امکان تخلف را به حداقل ممکن رسانده است.» این در حالی است که با پیگیریهای مجلس و ارائه مستندات، در نهایت معاونان وزیر جهاد کشاورزی فساد در سازمان غله را پذیرفتند. در همین خصوص نماینده مردم سبزوار در مجلس از نشست مشترک خود با معاونان امور مجلس، پشتیبانی و بازرسی وزارت جهاد کشاورزی و رییس سازمان غله کشور و ارائه مستندات فساد در سازمان غله خبر داد.رمضانعلی سبحانیفر اظهار کرد: در نشستی که برگزار شد مستندات و اطلاعات فساد اتفاق افتاده در سازمان غله که در جریان خرید گندم از کشاورزان در حال رخ دادن است، به آقایان ارائه شد و آنان نیز برخی از این فسادها را پذیرفتند. اگرچه شکلگیری آن را مربوط به سالهای گذشته عنوان کردند.این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: با وجود تکذیب اولیه رییس سازمان غله، در این نشست اعلام شد بخشی از پرونده تخلفات در این سازمان به مراجع قضایی فرستاده شده و تاکید شد که پروندههای فساد برای رسیدگی در قوه قضاییه باز است.
گمرک زیر بار کالاهای دپو شده نمیرود
ایسنا- طی هفتههای اخیر شرایط اقتصادی کشور به گونهای شده که بسیاری از واردکنندگان برای واردات کالاهای خود دچار مشکل شدهاند و همین امر، دپوی مقدار زیادی کالا در گمرکات ایران را به دنبال داشته است. این در حالی است که به گفته مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرک، مشکل دپوی کالا، گمرکی نیست و در این باره باید خود واردکنندگان توضیح دهند.
علی معقولی در خصوص دپوی حجم زیادی از کالاهای مختلف در گمرک و اعتراض واردکنندگان به این موضوع تصریح کرد: در مورد کالاهای دپو شده خود واردکنندگان باید روشن و شفاف توضیح دهند که دلیل آن چیست چرا که خودشان بهتر میدانند به چه دلیل کالایشان در گمرک متوقف شده است. به عقیده بنده، مشکلات مطرح شده در این خصوص از سوی واردکنندگان، گمرکی نیست.
وی ادامه داد: اما در حیطه کار گمرک میتوانیم بگوییم که از ابتدای امسال دو موضوع را با توجه به مسایلی که به وجود آمده برای تسهیل کار تولیدکنندگان بخشنامه کردیم؛ یکی اینکه واحدهای تولیدی بتوانند کالاهای خود را به صورت نسیه ترخیص کنند و دیگری اینکه ضمانتنامه برای واحدهای تولیدی و موارد مشابه یکساله شد.
پیشنهاد سریلانکا برای تهاتر چای با نفت ایران
تسنیم- سریلانکا برای تهاتر چای با نفت ایران پیشنهادهایی را ارائه کرده است. بر این اساس هیات بازرگانی چای سریلانکا به بانک مرکزی این کشور پیشنهاد کرده که شرکت سیلون پترولیوم این کشور بدهی نفتی ۲۵۰ میلیون دلاری خود به ایران را از طریق صادرات چای به این کشور پرداخت کند. این پیشنهاد پس از آن مطرح شده که وزارت امور خارجه سریلانکا مقررات جدیدی را در زمینه تبعیت از تحریمها علیه ایران صادر کرده است.در این خصوص لوسیل ویجه واردنا، رییس هیات بازرگانی چای سریلانکا گفت: این پیشنهاد به موجب تحریمهای سازمان ملل مطرح شده است، زیرا محدودیتهایی در زمینه تراکنشهای مالی با ایران وجود دارد. وی افزود: در صورتی که شرکت سیلون پترولیوم به ما پول بدهد، ما میتوانیم صادرات چای به ایران را ادامه بدهیم، زیرا محدودیتی در زمینه صدور این کالا به ایران وجود ندارد. این در حالی است که بدهی نفتی ایران به شرکت سیلون پترولیوم میتواند از طریق صادرات یک سال چای به ایران جبران شود.
گرانفروشی شرکتهای روغن
میزان- شواهد حاکی است که قیمت برخی از برندهای روغن بدون موافقت ستاد تنظیم بازار با افزایش روبهرو شده است. در همین رابطه، دبیر انجمن صنایع روغن نباتی گفت: به جز افزایش «۹ درصدی» قیمت که در اردیبهشتماه توسط ستاد تنظیم بازار مصوب شد، تولیدکنندگان روغن هیچگونه افزایش قیمت دیگری نداشتند. این در حالی است که هرگونه افزایش قیمت توسط شرکتهای تولیدی گرانفروشی است. امیرهوشنگ بیرشک با تکذیب افزایش قیمت روغن اظهار کرد: تولیدکنندگان روغن ۱۸ اردیبهشت طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت ۹ درصدی داشتند و دیگر تغییری در قیمتها ایجاد نشده است. دبیر انجمن صنایع روغن نباتی با بیان اینکه قیمت تمام روغنهای موجود در بازار در سامانه ۱۲۴ درج شده است، گفت: اگر شرکتی بیشتر از این قیمتها روی محصول خود درج کند گرانفروشی است.وی همچنین درباره مشکلات تهیه مواد اولیه بطری گفت: با وجود مکاتبات متعددی که انجام شده تغییری در وضعیت مواد بستهبندی به وجود نیامده است.
واردات بیرویه، عامل کاهش تولید پنبه
باشگاه خبرنگاران- با توجه به اینکه واردات بیرویه پنبه در سال ۸۲، کشاورزان را نسبت به کشت پنبه دلسرد کرد، طی سالهای اخیر تولید پنبه در کشور کاهش یافته و دستیابی به خودکفایی مجدد امری زمانبر به نظر میرسد. در همین رابطه مدیرعامل صندوق پنبه با بیان اینکه نرخ جهانی پنبه در سال ۸۲ کمتر از یک دلار بود، گفت: با توجه به کاهش نرخ جهانی پنبه در آن سالها، صنایع نساجی از وزارت جهاد کشاورزی وقت مجوز واردات پنبه را گرفتند و در شرایطی که ۱۲ هزارتن پنبه مازاد بر نیاز داخل به بازارهای هدف صادر شد، اقدام به واردات پنبه کردند که در نهایت این امر دلسردی کشاورزان به کشت پنبه را به همراه داشت.محمدحسین کاویانی با اشاره به دلایل کاهش تولید پنبه در سالهای اخیر بیان کرد: واردات بیرویه پنبه در سال ۸۲ و عدم افزایش مناسب قیمت پنبه نسبت به سایر محصولات کشاورزی موجب شد که کشاورزان استان گلستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده پنبه اقدام به تغییر الگوی کشت خود کنند و در نهایت بیرغبتی کشاورزان به تولید پنبه کار را به جایی رساند که هماکنون واردکننده ۶۶ هزارتن پنبه در طول سال هستیم.وی همچنین در ادامه افزود: اگرچه خراب کردن یک ساختمان یک روز زمان نیاز دارد، اما ساخت مجدد آن سالها طول میکشد. از این رو میتوان گفت که رسیدن به خودکفایی مجدد غیرممکن نیست اما زمانبر است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد