20 - 05 - 2020
خبر
گوشت گرانتر میشود
باشگاه خبرنگاران- چند وقتی میشود که قیمت گوشت در برخی مناطق سطح شهر ۷۰ هزار تومان را هم رد کرده است این در حالی است که اعیاد قربان و غدیر را هم پیش رو داریم. در همین رابطه، رییس اتحادیه گوشت از افزایش نرخ گوشت در بازار خبر داد و گفت: هماکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۴۷ تا ۴۸ هزار تومان به مغازهدار و ۵۲ هزار تومان به مشتری عرضه میشود. این در حالی است که به دنبال قاچاق دام از مرزهای غربی و جنوبی کشور، قیمت هر کیلو دام زنده در آستانه عید قربان از ۲۵ هزار تومان فراتر میرود که گرانی هر چه بیشتر گوشت در بازار را در پی خواهد داشت. علیاصغر ملکی افزود: با توجه به آنکه عرضه دام روزبهروز در میادین در حال تنزل است؛ بنابراین قیمت گوسفند زنده در روزهای اخیر دستخوش تغییر و تحولاتی در بازار قرار گرفت. ملکی نرخ هر کیلو دام زنده سبک در میادین را ۲۲ تا ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با وجود شرایط کنونی عرضه پیشبینی میشود که قیمت هر کیلو دام زنده در آستانه عید قربان از ۲۵ هزار تومان فراتر رود.به گفته این مقام مسوول در روزهای اخیر نوسان نرخ ارز و قاچاق دام از مرزهای غربی و جنوبی کشور همگی دست به دست هم داده تا قیمت گوشت گوسفندی در بازار افزایش یابد. وی با اشاره به اینکه دام زنده سبک در حال قاچاق به کشورهای ترکیه، عراق، امارات و کشورهای حاشیه خلیجفارس است، بیان کرد: اگرچه در هفتههای اخیر محموله دام زنده که از طریق دریا در حال خروج از کشور بود، به سبب گرمای شدید به طور کامل تلف شد اما سود بالای قاچاق موجب شده که قاچاقچیان تمایل زیادی نسبت به این امر داشته باشند.
سال سخت صادرات فرش
با توجه به اینکه ششم تیرماه امسال دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا(OFAC) مجوز واردات پسته، فرش و خاویار ایران به این کشور را لغو کرد، به نظر میرسد که امسال سال سختی برای صادرات فرش ایران باشد چرا که طبق این بیانیه، هر شرکتی که در حال تجارت با ایران در این زمینههاست باید تا ۶ آگوست آن را متوقف کند؛ در غیر این صورت با اقدامات تنبیهی دولت آمریکا مواجه میشود.در همین خصوص رییس مرکز ملی فرش ایران با یادآوری تحریم فرش دستباف ایران از سوی آمریکا، گفت: امسال سال سختی برای فرش دستباف ایران است اما همانند سالهای گذشته تحریمها را پشتسر میگذاریم زیرا معتقدیم با برخورداری از اتحادیههای بزرگ میتوان بازار کشورهای دیگر را جایگزین آمریکا کرد. همچنین یکی از فعالان صنعت فرش با بیان اینکه صنعت فرش دستباف هنر لاکچری ایرانی است، گفت: اینکه یک فرش ۶ متری با قدمت ۳۶۰ سال در آمریکا به قیمت ۳۰۰ میلیارد تومان به فروش میرسد، نشاندهنده جایگاه فرش ایران است. احد عظیمزاده درباره تحریم فرش دستباف ایرانی افزود: این نخستین بار نیست که دولت آمریکا فرش دستباف ایران را تحریم کرده است، چند سال پیش نیز این اتفاق افتاد اما تحریمها را دور زدیم. بنابراین این کار برای ما سخت نیست به شرطی که دولت از این هنر- صنعت حمایت کند.
صادرکنندگان از مالیات معاف میشوند؟
تسنیم- از قرار معلوم صادرکنندگان از مالیات بر ارزش افزوده معاف خواهند شد. در همین رابطه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: در این لایحه مالیات با نرخ صفر برای صادرکنندگان و مالیات با نرخ ترجیحی ۳ درصد و مالیات با نرخ ۹ درصد هم پیشبینی شده است. رحیم زارع با بیان اینکه این کمیسیون و کمیتههای مختلف حدود یک سال و نیم با دعوت از بخش خصوصی روی لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده کار کردهاند، گفت: تغییرات در این قانون به نفع تولیدکننده و مصرفکننده است.
عضو کمیسیون اقتصادی و سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس افزود: در حوزه تولید و کشاورزی معافیت مالیاتی در اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده دیده شده است. همچنین مالیات با نرخ صفر برای صادرکنندگان و مالیات با نرخ ترجیحی ۳ درصد و مالیات با نرخ ۹ درصد هم پیشبینی شده است.عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با سامانه مودیان، شفافیتها بیشتر شده و فرآیند به گونهای است که در نهایت، مصرفکننده واقعی باید مالیات را پرداخت کند. وی افزود: همچنین لایحه دولت در باره صندوق مکانیزه را اصلاح کردیم و مکمل قانون مالیات بر ارزش افزوده است. از طرفی موارد تشویقی برای کسانی که این صندوقها را نصب میکنند در نظر گرفته شده است از جمله اینکه مالیات آنها کاهش مییابد و این موضوع به شفافسازی بیشتر کمک میکند.
ضرورت ورود بخش خصوصی به بحث مازاد محصولات کشاورزی
ایسنا- به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، در حال حاضر مازاد محصول در حوزه کشاورزی وجود دارد که باید در این زمینه بخش خصوصی وارد عمل شود. طهماسبی با تاکید بر اینکه باید بخش خصوصی به صنایع تبدیلی و بستهبندی و صادرات این بخش ورود کند، گفت: بحث زنجیره تولید در کشاورزی بسیار با اهمیت است و وجود سردخانه و صنایع تبدیلی نیز در برخی استانها همچون لرستان ضروری است. وی اضافه کرد: طرح ارتقای سیستمهای کشت، نگهداری، بستهبندی، صادرات میوه و سبزیجات در استانهای لرستان، کردستان، خوزستان و فارس نیاز به تسهیلات دارد اما بخش خصوصی باید به این کار ورود کند، چرا که بدون حضور بخش خصوصی این پروژه با شکست روبهرو میشود. طهماسبی افزود: نیاز است که اتاق بازرگانی نسبت به ارتقای سیستمهای کشت، نگهداری و صادرات محصولات کشاورزی مازاد اقدام کند، چراکه این قضیه به نفع همه است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد