23 - 05 - 2020
خبر
گرانی ۸ گروه کالایی در عرض یک هفته
تسنیم- افزایش قیمت کالاهای اساسی در حالی در بازار ادامه دارد که بر اساس جدیدترین گزارش بانک مرکزی، قیمت هشت گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و یک گروه کاهش داشته است. بر این اساس در هفته منتهی به ۲۹ تیر ماه نرخ لبنیات ۱/۰ درصد، تخممرغ ۸/۱ درصد، برنج ۱/۱ درصد، حبوب ۱/۰درصد، میوههای تازه ۱/۷ درصد، مرغ ۱/۰ درصد، چای ۶/۰ درصد و روغن نباتی یک درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ سبزیهای تازه ۲/۰ درصد کاهش یافت. همچنین قیمت گوشت قرمز و قند و شکر ثابت ماند.
همچنین قیمت خردهفروشی لبنیات در هفته منتهی به ۲۹ تیر ماه نسبت به هفته مشابه سال قبل ۳/۱۲ درصد، تخم مرغ ۱/۴۰ درصد، برنج ۳/۱۰ درصد، حبوب ۴/۱ درصد، میوههای تازه ۵/۷۱ درصد، سبزیهای تازه ۸/۱۴ درصد، گوشت قرمز ۷/۲۴ درصد، گوشت مرغ ۴ درصد، قند و شکر ۵/۱ درصد، چای ۵/۱۹ درصد و روغن نباتی ۱/۱۰ درصد رشد داشت.
قیمت ارز بازار را به هم ریخت
ایرنا- در حالی که به دنبال احتکار برخی کالاها توسط واردکنندگان و تولیدکنندگان بزرگ با کمبود برخی کالاها در بازار مواجه شدهایم، رییس اتاق اصناف ایران ادعای کمبود کالا در بازار را غیرواقعی و مصنوعی دانست و گفت: کمبود کالا در بازار محدود به برخی رستههاست و در بخش کالاهای راهبردی و اساسی کمبودی نداریم. البته این در حالی است که با وجود گشایش اعتبار و پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به برخی واردکنندگان، آنهایی که ارز دریافت کردند هنوز کالایی به بازار عرضه نکردهاند و به همین دلیل در بازارهایی چون تلفن همراه و لوازمخانگی با کمبود کالا مواجه هستیم.
علی فاضلی اظهار کرد: به عنوان کارشناس و کسی که سالها در حوزه اصناف فعال هستم، معتقدم تغییر نرخ ارز دلیل اصلی تلاطم در بازار است. وی ارز را امری حاکمیتی دانست که بازار نمیتواند درباره ثبات قیمت آن نظر دهد. فاضلی افزود: در شرایطی که نرخها متغیر است، نمیتوان انتظار داشت کاسب کالایی را بفروشد در حالی که نمیداند در چند روز آینده با چه قیمتی میتواند دوباره آن را بخرد و جایگزین کند. وی با تاکید بر اینکه کمبودی در کالاهای استراتژیک نداریم، گفت: نفروختن کالا توسط شرکتها و نمایندگیها، سبب افزایش بیرویه قیمتها شده که اصناف نیز به این موضوع اعتراض دارند.
افزایش ۴ برابری واردات گوشت از روسیه
ایسنا- آمارها حاکی از آن است که حجم صادرات گوشت از آستاراخان روسیه به ایران در نیمه اول سال ۲۰۱۸ میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار برابر شده است. در همین خصوص الکساندر ژیلین استاندار آستاراخان گفت: سرعت رشد همکاری با ایران در زمینه دامپروری در منطقه ما خوب است و طی شش ماه اول ۲۰۱۸ به کشور همسایه از طریق دریای خزر ۱۵۳ تن گوشت گوسفند صادر شده که در سال گذشته این شاخص ۳۹ تن بوده است.
در این میان آمارهای گمرک نیز نشان میدهد قیمت کالاهای وارداتی از روسیه با افزایش قیمت چشمگیری روبهرو بوده است. بر اساس آمار گمرک ایران از تجارت خارجی سه ماهه نخست سالجاری، در این مدت ۳۱۹ هزار و ۵۳۱ تن انواع کالا از روسیه به ایران وارد شده است که ارزش این کالاهای وارداتی به ۳۸۱ میلیون و ۷۲۰ هزار دلار میرسد. واردات کالا از روسیه در مجموع، ۸۲/۳ درصد از حجم واردات ایران در این مدت را شامل میشود که از لحاظ ارزش نیز واردات کالاهای روس ۳۹/۳ درصد از کل ارزش دلاری واردات ایران است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته یعنی بهار سال ۱۳۹۶، واردات کالا از روسیه به ایران ۲۵۷ هزار و ۸۸۴ تن بوده که ارزش آن رقمی برابر ۱۲۴ میلیون و ۷۹۷ هزار دلار بوده است.
واکنش وزارت کشاورزی به گرانی میوه
ایسنا- در حالی بازار میوه طی هفتههای گذشته با افزایش قیمت مواجه شده که برخی علت آن را کمبود تولید و سرمازدگی میدانند. وزارت کشاورزی اعلام کرد هیچ کمبودی در تولید نداریم اما نهادههای تولید با افزایش قیمت مواجه شده و این نوسانات که ناشی از تاثیر نوسانات ارزی است روی قیمت میوهها نیز اثر میگذارد.
بر این اساس مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت کشاورزی اعلام کرد: گرچه تنشهای سرمایی و گرمایی طی سال گذشته تاکنون باعث کاهش نسبی تولید در برخی از میوهها شده است اما ایران در تولید انواع میوه جزو کشورهای پیشرو و دارای رتبههای برتر در جهان به شمار میرود که حتی با وجود سرمازدگی و گرمازدگی هیچ مشکلی برای تامین نیاز داخلی نداریم. مسعود لطیفیان همچنین در واکنش به نوسان قیمت میوهها در بازار اظهار کرد: گرچه در حوزه میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری درصد بالایی افزایش قیمت نداشتهایم اما باید بپذیریم که نهادههای تولید با افزایش قیمت مواجه شده و این نوسانات که ناشی از تاثیر نوسانات ارزی است روی قیمت میوهها نیز اثر میگذارد که امیدواریم تعادلی بین قیمت نهادهها و تولید کشاورزان و باغداران به وجود آید تا انگیزه آنها با مشکل مواجه نشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد