24 - 05 - 2020
خبر
قیمت کاغذ روزنامه دو برابر شد
ایرنا- قیمت کاغذ روزنامه متاثر از نرخ ارز و برخی سوءاستفادهها در این زمینه در یک سال گذشته ۱۰۰ درصد رشد داشته است. در همین رابطه رییس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا گفت: حدود دو سال پیش قیمت هر کیلو کاغذ روزنامه داخلی ۱۸ هزار ریال و کاغذ خارجی ۲۵ هزار ریال بود، اما امروز دیگر کاغذ روزنامه در داخل تولید نمیشود و بهای هر کیلو کاغذ خارجی به ۴۳ هزار و ۵۰۰ ریال رسیده است.ابوالفضل روغنی گلپایگانی با بیان اینکه در بسیاری کشورهای جهان از بدترین کیفیت کاغذ برای روزنامهها استفاده میشود اما در ایران عکس آن صادق است، افزود: مصرف کاغذ بستهبندی در کشور نزدیک به ۹۰۰ هزار تن در سال است. این در حالی است که در بخش کاغذ تحریریه و روزنامه سالانه ۳۸۰ هزار تن کاغذ مورد نیاز است که در ایام انتخابات ۱۲۰ هزار تن کاغذ به این میزان افزوده میشود.وی گفت: در حالی که نیاز سالانه کاغذ بستهبندی ۹۰۰ هزار تن است، اما دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت در سالهای گذشته ایجاد شده؛ یعنی حدود دو میلیون تن مازاد ظرفیت در کشور وجود دارد.وی افزود: پارسال با صادرات ۱۰۰ هزار تن کاغذ بستهبندی، بهترین سال پس از انقلاب را در این زمینه پشت سر گذاشتیم و امسال برای صادرات دو برابری آن برنامهریزی شده اما در سهماهه نخست امسال حدود ۳۰ هزار تن صادرات داشتهایم.گفتنی است اولین نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات وابسته از ۶ تا ۹ مرداد در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد و شرکتهای مختلف داخلی و خارجی در آن جدیدترین تولیدات و خدمات خود را به نمایش گذاشتند.
کاهش ۸۰ درصدی تقاضای سرمایهگذاری خارجی
فارس- در حالی که میزان درخواست سرمایهگذاری خارجی در کشور طی ماههای گذشته حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار بوده، ماه گذشته این میزان به ۶۷ میلیون دلار رسیده که حاکی از کاهش ۸۰ درصدی تقاضای سرمایهگذاری خارجی در کشور است. در همین رابطه رییس انجمن سرمایهگذاری اتاق ایران با اشاره به کاهش ۸۰ درصدی تقاضای سرمایهگذاری خارجی گفت: وضعیت درخواست سرمایهگذاری خارجی در ایران تا خردادماه امسال خوب بود اما بعد از آن درخواستها کاهش یافته است.حسین سلیمی افزود: شرکتهای کوچک اروپایی برای سرمایهگذاری خارجی در ایران مشکلی ندارند اما شرکتهای بزرگ که ارتباطاتی با آمریکا دارند بعد از تحریمها امکان فعالیت و سرمایهگذاری در ایران را ندارند. رییس انجمن سرمایهگذاری اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: میزان سرمایهگذاریهای مصوب نسبت به سرمایهگذاریهای عملیاتی شده همواره دو تا سه برابر بیشتر است به طوری که تا پایان سال ۹۶ حدود ۸ میلیارد سرمایهگذاری خارجی مصوب شد و مجوز گرفت اما فقط دو میلیارد دلار آن عملیاتی شد.سلیمی بیان داشت: در تیر ماه گذشته حدود ۶۷ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی مصوب شد در حالی که نسبت به ماههای قبلتر که سرمایهگذاریهای مصوب حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار بود، حدود ۸۰ درصد کاهش داشته است.وی گفت: بیشترین تقاضای سرمایهگذاری از سوی کشورهای اروپایی مثل آلمان و فرانسه و همچنین آسیایی مثل افغانستان است که در حال حاضر شرکتهای بزرگ فرانسوی مثل توتال از ایران خارج شدهاند و شرکتهای خودروسازی فرانسوی بعد از اعلام تحریمها یا از ایران خارج شدند یا در حال خروج از کشورمان هستند. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: به نظر میرسد با آغاز تحریمها سرمایهگذاری خارجی در ایران محدود به شرکتهای کوچک اروپایی و همچنین شرکتهایی از کشورهای آسیایی از جمله افغانستان شود.وی افزود: یکی از مشکلات سرمایهگذاری خارجی در ایران نقلوانتقال پول است که با توجه به مصوب نشدن قانون FATF نقلوانتقال پول برای شرکتهای سرمایهگذار در ایران با مشکل مواجه میشود.
ممنوعیت صادرات مواد اولیه بطری
تسنیم- با توجه به اینکه ۳۰ درصد کارخانجات آب معدنی به دلیل مشکلات کمبود و گرانی مواد اولیه تعطیل شدهاند، وزارت صنعت سیاست جدیدی را برای مقابله با این مشکل در پیش گرفت. بر این اساس صادرات پریفرم فرم پلیاتیلن که برای تولید انواع بطری استفاده میشود به دلیل کمبود و افزایش قیمت شدید بطری مصرفی صنایع داخلی، ممنوع شد.محمد شریعتمداری وزیر صنعت معدن و تجارت و رییس کارگروه تنظیم بازار با ارسال نامهای به فرود عسگری رییس کل گمرک با موضوع ممنوعیت صادرات پریفرم فرم پلیاتیلن، نوشت: با توجه به نیاز تولیدکنندگان بطری pet مورد مصرف در صنایع شیر، روغن نباتی، انواع نوشیدنی، آبمیوه، آب معدنی، انواع شوینده، مایع ظرفشویی و دستشویی و سایر محصولات و با عنایت به کمبود پریفرم pet مورد استفاده برای تولید بطری، مقتضی است به تمامی گمرکات اعلام شود که از صادرات پریفرم pet، توسط کلیه صادرکنندگان اعم از تولیدی یا تجاری جلوگیری شود.لازم به ذکر است به گفته پیمان فروهر دبیر انجمن آبهای معدنی، در سال گذشته قیمت هر کیلو مواد اولیه واحدهای آب معدنی ۴۴۵۰ تومان بود که امسال قیمت آن به کیلویی ۲۶ هزار تومان رسیده است.
خسارت ۵ هزار میلیارد تومانی به تولید پسته؛
٩٠ درصد تولید از بین رفت
مهر- امسال در تولید پسته با شرایط خاصی مواجه هستیم چرا که حدود ۹۰ درصد تولید پسته در استان کرمان از بین رفته است. از این رو به نظر میرسد که حتی برای مناسبتهایی همچون شب یلدا و شب عید پسته برای تنظیم بازار وجود نداشته باشد. در همین رابطه مدیرعامل اتحادیه سراسری پسته با بیان اینکه امسال ٩٠ درصد تولید پسته در کرمان از بین رفته است گفت: پنج هزار میلیارد تومان خسارت به تولید این محصول وارد شده است.محمود صادقی با بیان اینکه بخشی از پسته تولیدی در سال زراعی گذشته در انبارها ذخیره شده که از این میزان در سالجاری برای تنظیم بازار داخل و صادرات میتوانیم بهره ببریم، اضافه کرد: درحال برآورد هستیم تا مشخص شود دقیقا چه میزان پسته از سال گذشته باقی مانده تا با استفاده از آن هم شرایط بازار داخل را کنترل کنیم و هم اجازه ندهیم بازارهای صادراتی از بین برود.وی با بیان اینکه میزان تولید در سالجاری هنوز قابل پیشبینی نیست، افزود: در شهریورماه این مساله قابل پیشبینی است تا ببینیم چه مقدار از محصول مغز میکند و چه مقدار از آن به سرانجام نمیرسد. صادقی با اشاره به اینکه به هرحال بخش بزرگی از محصول از بین رفته است،گفت: زمستان ٩۶ هوا بیش از حد گرم شد و گرمای زودتر از موعد داشتیم. در فروردین ماه نیز با سرمای شدید مواجه بودیم که این نوسانات هوا خسارت شدیدی به محصول وارد کرد.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه تولید پسته یکسال آور و یکسال ناآور است، افزود: امسال علاوه بر اینکه تغییرات اقلیمی باعث خسارت شده سال ناآور پسته نیز هست. صادقی درباره صادرات پسته نیز افزود: قراردادهای ما در این زمینه با وقفه مواجه شده چراکه در حال بررسی هستیم تا ببینیم برای چه میزان صادرات میتوانیم متعهد شویم. مدیرعامل اتحادیه سراسری پسته ایران تصریح کرد: هماکنون کمیته بحران در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده و کارشناسان در حال بررسی شرایط هستند و پیگیری میکنند تا بتوانند به هر طریقی به کشاورزان کمک کنند. صادقی گفت: نتایج این بررسیها طی چند روز آینده اعلام میشود.
خرید توافقی برنج گیلان و مازندران از ۲۰ مرداد
فارس- برای حمایت از برنج داخلی طبق دستورالعملی که تهیه شده، قرار است برنج دو استان گیلان و مازندران به صورت توافقی از کشاورزان خریداری شود. در همین خصوص مدیرکل خرید داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق دستورالعملی که به استانهای گیلان و مازندران ابلاغ کردهایم، از ۲۰ مردادماه در هشت مرکز خرید برنج کشت شده توسط کشاورزان این دو استان با نرخهای مصوب خریداری میشود.مومن نیافر از اجرای سیاست خرید توافقی برنج در سال ۹۷خبر داد و در مورد جزییات و نحوه خرید برنج از کشاورزان گفت: یکی از نکاتی که بر آن تاکید داریم این است که برنج به صورت مستقیم از خود کشاورز خریداری شود نه از واسطهها. بنابراین هر کشاورزی طبق معرفینامهای که از جهاد کشاورزی منطقه خود دارد بر اساس سطح زیر کشت میتواند برنج خود را به یکی از مراکز خرید مشخص شده تحویل دهد. نیافر در مورد نرخ مصوب خرید توافقی برنج از کشاورزان گفت: با محاسبه هشت درصد شکستگی هر کیلوگرم برنج شیرودی هشت هزار و ۸۶۰ تومان، برنج ندا و نعمت پنج هزار و ۲۳۸ تومان و برنج هاشمی و طارم محلی ۹ هزار و ۸۲۸ تومان خریداری میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد