26 - 05 - 2020
خبر
اعلام رسمی لیست کالاهای اساسی به زودی
کاغذ روزنامه جزو گروه یک کالاهای ضروری
ایلنا- بنا بر آنچه وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است، کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه در لیست کالاهای گروه یک کالاهای اساسی قرار میگیرد. به گفته محمد شریعتمداری، کاغذ چاپ، تحریر و کاغذ روزنامه به منظور تامین ارز ترجیحى و حمایت از فعالیتهاى فرهنگى و رسانهاى در لیست کالاهاى گروه یک کالاهاى اساسى و ضرورى قرار خواهد گرفت.
وی از اعلام رسمی لیست کالاهای اساسی در اسرع وقت خبر داد و افزود: مواد ضروری و پرمصرف از جمله برنج، قند و شکر، روغن، کنجاله سویا، ذرت، دارو و محصولاتی از این دست جزو لیست کالاهای اساسی است که به صورت رسمی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام خواهد شد.
شریعتمداری ادامه داد: با هماهنگی صورتگرفته میان وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت جهاد کشاورزی به زودی لیست کالاهای اساسی توسط وزارت صنعت منتشر و اعلام خواهد شد.
مرکز رسمی اطلاعرسانی قیمت کالا تعطیل شد؟
باشگاه خبرنگاران- سایت مرکز رسمی اطلاعرسانی قیمت کالا و خدمات در کشور که قرار است در راستای اطلاعرسانی قیمتها به مردم و برای جلوگیری از گرانفروشی فعالیت کند، به دلایل نامعلومی غیرفعال شده است. مراجعه به این سایت حاکی از آن است که تعداد کثیری از قیمتگذاریها برای سال گذشته یا در نهایت برای سه ماه ابتدای سال هستند.
حتی در برخی موارد هیچ اطلاعاتی برای ارزیابی قیمت کالاها به بازدیدکنندگان ارائه نمیشود. این مشکل در سایر اقلام و خدمات نیز مشاهده میشود که این امر موجب بدبینی و بیاعتمادی مصرفکنندگانی میشود که برای جلوگیری از گرانفروشی و اطلاع از قیمتها به این سایت مراجعه میکنند تا قیمت اصلی کالاها را دنبال کنند.
در همین رابطه محمدرضا طحانپور، رییس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی ضمن انتقاد از عملکرد سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: این سازمان موظف است به صورت جدی به منظور ایجاد تعادل در بازارها ورود کند اما این در حالی است که قیمت هیچیک از لوازمخانگی در سامانه ۱۲۴ به روزرسانی نشده است.
بنابراین منبع موثقی که باید تابلوی اعلام قیمتها باشد، خود دچار اطلاعات منسوخ شده است. بر همین اساس انتظار میرود این نهاد نسبت به به روزرسانی اطلاعات خود در این برهه زمانی که چارچوبهای قانونی بیش از پیش باید رعایت شود، کوشاتر باشد.
معضل افزایش نجومی قیمتها
باشگاه خبرنگاران- این روزها قیمت کالاهای مورد نیاز سبد خانوار از جمله گوشت، تخممرغ، مرغ، میوه، روغن، برنج، لبنیات و… با شیب تندی در حال افزایش است تا جایی که سهم این کالاها در سفره خانوار بسیار کوچک شده است.
در همین رابطه دبیرکل بنکداران مواد غذایی با اشاره به اینکه بازار اقلام اساسی در سردرگمی و بلاتکلیفی به سر میبرد، اظهار کرد: به دلیل بیثباتی بازار و نوسان نرخ دلار، خریداران و فروشندگان نمیدانند که چه اتفاقی در انتظار آنهاست تا بتوانند تصمیمگیری لازم را اتخاذ کنند.
قاسمعلی حسنی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه کالا نداریم، افزود: هماکنون کالا به اندازه کافی وجود دارد و تنها با معضل افزایش نجومی قیمت در بازار روبهرو هستیم. به گفته حسنی آخرین گزارشها حاکی از آن است که قیمت شش هزار نوع کالا با نوسانات چشمگیری در بازار روبهرو شده است. دبیرکل بنکداران مواد غذایی قیمت اقلام اساسی در بازار را پیشبینی کرد و گفت: وضعیت بازار اقلام اساسی به عواملی نظیر تصمیمگیری مسوولان، سیاستهای اقتصادی و مذاکره با طرفهای خارجی بستگی دارد.
افزایش قیمت گوشت، تخممرغ را هم گران کرد
مهر- طی روزهای اخیر قیمت تخممرغ نسبت به هفته قبل حدود ٧٠٠ تومان گران شده است. این در حالی است که رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران یکی از دلایل افزایش قیمت این کالا را هجوم مردم به بازار تخممرغ میداند و معتقد است افزایش چشمگیر قیمت گوشت قرمز و فرآوردههای پروتئینی، باعث شده تقاضا برای تخممرغ افزایش یابد به طوری که در حال حاضر مردم به سوی این کالا هجوم آوردهاند.
ناصر نبیپور با بیان اینکه میانگین قیمت هرکیلوگرم تخممرغ جلوی در مرغداری ٧٨٠٠ تا ٧٩٠٠ تومان است، اظهار کرد: قیمت این کالا نسبت به هفته گذشته حدود ٧٠٠ تومان افزایش یافته است. وی درباره دلایل گرانی تخممرغ در بازار، افزود: هماکنون ٢٠ میلیون قطعه مرغ پیر در واحدهای تولیدی وجود دارد که تولید این مرغها ۴٠ تا ۵٠ درصد کمتر از مرغهای جوان است.رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت گوشت قرمز و فرآوردههای پروتئینی،گفت: همین مساله باعث شده تقاضا برای تخممرغ افزایش یابد و مردم به سوی این کالا هجوم آورند. نبیپور با بیان اینکه مرغداران به دلیل ترس از شیوع بیماری آنفلوآنزا جرات جوجهریزی ندارند، افزود: همچنین قیمت تمامشده تولید افزایش چشمگیری نسبت به سال گذشته داشته است. لازم به ذکر است هیات وزیران تعرفه واردات تخممرغ را با هدف کنترل بازار این محصول از ۵ به ۴ درصد کاهش داد.
از دست رفتن بازار صادراتی منطقه
تسنیم- به گفته کارشناسان، امروز در کشور موضوع جنگ اقتصادی مطرح است و در صورتی که دولت حمایت لازم را از فعالان اقتصادی و بازرگانان نداشته باشد، به زودی بازار اقتصادی منطقه را از دست خواهیم داد. در همین خصوص عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: در شرایط کنونی حمایت از بازرگانان و فعالان اقتصادی معتبر و معتقد به نظام در جامعه ضروری است. این در حالی است که بیش از ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی در جامعه است، بنابراین حتی اگر کشور با التهابات ارزی مواجه نباشد، باید مدیریت نقدینگی و حمایتهای ویژه از فعالان اقتصادی که صادرات و واردات انجام میدهند در کشور اتفاق بیفتد. لذا باید از سرمایهگذاریها و توان عملیاتی این افراد در افزایش صادرات و بهبود کسب و کار حمایتهای کامل صورت گیرد.
احمد حسینی با بیان اینکه با اجرای اصل ۴۴ و کاهش حضور دولت در بخش خصوصی میتوان گام موثری در تقویت بازار اقتصادی منطقه برداشت، افزود: ابتکار رهبر معظم انقلاب در تشکیل اتاق جنگ اقتصادی برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم در نوع خود بدیع و خلاقانه است و لازم است با انسجام هر چه بیشتر پیروز میدان باشیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد