26 - 05 - 2020
خبر
پیشنهاد نوبخت برای بودجه ۹۸
نخستین جلسه ستاد بودجه سال ۱۳۹۸ با حضور رییس سازمان برنامهوبودجه تشکیل شد و در این جلسه اقدامات اولیه انجام شده در راستای تهیه بودجه سال آینده مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، رییس سازمان برنامهوبودجه با بیان اینکه سال ۱۳۹۸ سال نسبتا استثنایی در تاریخ معاصر ایران یا حداقل در دولتهای یازدهم و دوازدهم است، توضیح داد: در سال ۱۳۹۸ کشور در شرایط نامطمئن تحریم قرار دارد. اگر ماده یک قانون محاسبات عمومی را مورد بازنگری قرار دهیم متوجه میشویم که ماموریت بودجه پیشبینی منابع و مصارف در راستای سیاستهایی است که ما را به اهدافمان میرساند.
وی با انتقاد از پیشنهادات ارائه شده برای لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ گفت: در هیچ جایی از پیشنهاداتی که برای بودجه سال ۱۳۹۸ مطرح شد، به غیر از یک مورد اشارهای به تحریم نشده بود.
نوبخت با اشاره به بودجه سال ۱۳۹۷ گفت: در چهار ماهه نخست سال ۱۰۵ هزار میلیارد تومان منابع وارد خزانه شد که حدود ۶۷ درصد آن مربوط به واگذاری داراییهای سرمایهای بود. امسال طرحهای عمرانی به ۲۳ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
رییس سازمان برنامهوبودجه با اشاره به تحریمها علیه ایران گفت: با توجه به این شرایط باید برای بدبینانهترین وضعیت یک بودجه در سایه در چند بخش داشته باشیم. امیدواریم این اتفاق نیفتد اما ما باید خود را برای بدترین شرایط آماده کنیم و به بهترین شرایط امید داشته باشیم. آیا بودجه سال ۱۳۹۷ را با صددرصد عملیاتی بودن بودجه مبتنی بر عملکرد تهیه کردیم؟ آنچه که باید در نظر میگرفتیم این بود که قیمت تمام شده واحد را محاسبه میکردیم اما نتوانستیم این کار را انجام دهیم. باید برای بودجهریزی مبتنی به عملکرد سال، کار ناتمام سال ۱۳۹۷ را در سال ۱۳۹۸ انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه سال ۱۳۹۸ به هیچ وجه قابل قبول نیست که بودجه غیرعملیاتی را تهیه کنیم، گفت: چقدر خوب بود اگر بودجه سال ۱۳۹۸ را با رویکردی از آمایش سرزمین انجام میدادیم. محمل بودجه سال ۱۳۹۸ برای اجرای سومین سال قانون برنامه است. در قانون برنامه تکالیفی داریم که باید انجام شود. وی با تاکید بر اینکه بودجهریزی سال ۱۳۹۸ حساس، مهم و تاثیرگذار است، گفت: باید بتوانیم با یک برنامهریزی مناسب کشور را پشتیبانی کنیم.
قیمت طلا ثابت ماند
قیمت طلا پس از افتی که در معاملات روز پنجشنبه داشت، تحت تاثیر تنشهای سیاسی جهانی و تلاطم بازارهای ارزی، در معاملات دیروز ثابت بود.به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز گذشته بازار سنگاپور ثابت بود و در ۱۲/۱۲۱۲ دلار ایستاد در حالی که روز پنجشنبه ۱/۰ درصد کاهش داشت. در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در دسامبر ثابت بود و در ۶/۱۲۱۹ دلار قرار گرفت.دلار آمریکا که طلا به آن قیمتگذاری میشود، در برابر ین ژاپن حدود ۲/۰ درصد کاهش یافت و ۹۰/۱۱۰ ین معامله شد. با این حال ارز آمریکا با افت ارزش ارزهای اروپایی نظیر پوند و یورو، در برابر سبدی از ارزهای رقیب نزدیک به بالاترین رکورد ۱۳ ماه گذشته قرار گرفت.
طلا که در شرایط ابهامات سیاسی و اقتصادی به عنوان دارایی امن از افزایش تقاضای خرید، تقویت میشود امسال نتوانسته از تنشهای سیاسی فزاینده در سطح جهان سود ببرد زیرا سرمایهگذاران دلار را به جای این فلز ارزشمند به عنوان دارایی مطمئن انتخاب کردهاند.بر اساس این گزارش، عامل دیگری که قیمت طلا را تحت فشار قرار داده، انتظارات برای بالا رفتن نرخهای بهره در آمریکاست. انتظار میرود بانک مرکزی آمریکا در سپتامبر نرخهای بهره را برای سومین بار در سال میلادی جاری افزایش دهد.
«دستهچک»های خود را عوض کنید
صاحبان دستهچک فقط تا پایان مرداد ماه فرصت تعویض آن و تبدیل به چکهای صیادی را دارند؛ در غیر این صورت چک قدیمی در سایر بانکها پذیرش نخواهد شد.
به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اغلب بانکها با ارسال پیامک به مشتریان خود تاکید کردهاند که طبق دستورالعمل بانک مرکزی واگذاری چک سایر بانکها با طرح قدیم فقط تا آخر مرداد امکانپذیر است؛ از این رو برای واگذاری چکهای قدیمی با هر تاریخی به شعب مراجعه کنند. ماجرا از این قرار است که در پایان شهریور ماه سال گذشته سامانه صیاد به عنوان سامانه صدور یکپارچه چک راهاندازی شد تا اصلاح رویه و روال صدور دستهچک، یکسانسازی مولفهها و خصیصههای محتوایی و امنیتی چک در شبکه بانکی اجرایی شود. از آن زمان به مرور بانکها به سامانه متصل شدند تا مشتریان نیز بتوانند همزمان دستهچکهای خود را تغییر داده و به دستهچکهای صیادی تبدیل کنند. با توجه به وسعت این طرح، زمان تغییر دستهچکها تا اردیبهشت ماه سال جاری اعلام شد؛ اما از آنجایی که در این فاصله هنوز به طور کامل دستهچکها تغییر نکرده بود، بانک مرکزی اعلام کرد که تا شهریورماه این زمان تمدید شده است و از آن به بعد چکهای قدیمی دیگر در شعب سایر بانکها پذیرش نمیشود و تنها در خود بانک مربوطه پذیرش آن امکانپذیر خواهد بود. بر این اساس با توجه به نزدیک شدن به شهریور ماه زمان تغییر دستهچکها نیز رو به پایان است و باید مشتریان بانکها در اسرع وقت با مراجعه به شعب دستهچکهای خود را صیادی کنند.
پیشبینی صندوق بینالمللی پول
ایران پانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا میشود
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد ایران با کنار زدن سه کشور اسپانیا، عربستان و کانادا پانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۲۱ شود.
به گزارش ایبنا، صندوق بینالمللی پول در پایگاه دادههای آماری خود پیشبینی کرده است ایران در سال ۲۰۲۱ با سه پله صعود در جایگاه پانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا قرار گیرد.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی این نهاد بینالمللی تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۱۶۴۴ میلیارد دلار بوده و ایران از این نظر در رتبه ۱۸ جهان قرار گرفته است.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است ایران در سال های ۲۰۱۸، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ نیز همچنان هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا باقی بماند اما در سال ۲۰۲۱ با پشت سر گذاشتن سه کشور اسپانیا، عربستان و کانادا به جایگاه پانزدهم صعود کند. پیشبینی شده است تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال ۲۰۲۱ به ۲۰۹۵ میلیارد دلار برسد که بیشتر از تولید ناخالص داخلی اسپانیا، عربستان و کانادا خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد