26 - 05 - 2020
خبر
هشدار وزیر صنعت
گلوله برفی گرانیها تبدیل به بهمن نشود
تسنیم- موج افزایش قیمت کالاها به خصوص در حوزه کالاهای اساسی به جایی رسید که در نهایت دولتمردان نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند. بر همین اساس وزیر صنعت با بیان اینکه وضعیت موجود جامعه به مثابه یک گلوله برف است که میتوان آن را در همین حد نگه داشت یا آن را تبدیل به بهمنی مخرب کرد، گفت: گرانیها گوشهای از محصولات را درگیر خود کرده و اگر به هوش نباشیم کنترل کردن آن دشوار است. محمد شریعتمداری با تاکید بر اینکه مراقب باشیم گلوله برفی گرانیها تبدیل به بهمن نشود، گفت: به طور نمونه وجود هزار و۶۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در سطح جامعه که بخش بزرگی از آن به صورت پول و شبهپول در نظام بانکی وجود دارد به مشکل اساسی تبدیل شده است.
عضو کابینه دولت دوازدهم تاکید کرد: در این شرایط باید تلاش همگان ایجاد آرامش خاطر برای آحاد جامعه باشد. این روزها باید در جهتی حرکت کنیم که سنجیده و با احتیاط باشد. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با اقدامهای انجام شده، اکنون ذخایر قابل قبولی در حوزه کالاهای اساسی در کشور وجود دارد اما در مورد منابع ارزی با احتیاط عمل میکنیم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه ذخایر کالاهای اساسی در کشور کافی است، گفت: مردم نگران نباشند. وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مردم در مراجعه به فروشگاهها برای تهیه برخی از کالاهای اساسی آن را به تعداد کمتر میتوانند تهیه کنند، گفت: به این شکل نیست و در عمل اینگونه نیست. وی گفت: به اندازه کافی ذخایر کالاهای اساسی تامین شده. این در حالی است که تحریمها در هیچ شرایطی و در هیچ دورهای و در هیچ کشوری به سمت و سوی کالاهای اساسی نرفته است.
تامین و توزیع کالاهای اساسی زیر نظر ۳ وزارتخانه
مهر- بستههای تامین، توزیع و نظارت کالاهای اساسی ۳ وزارتخانه توسط وزرای صمت، جهاد و بهداشت در جلسه ستاد اقتصادی دولت به ریاست رییسجمهور ارائه شد. براساس این بستهها که در تکمیل «طرح ساماندهی ارز» تهیه شده است، اقلام بیستگانه کالاهای اساسی و ضروری مورد نیاز مردم که برای تهیه یا تولید آنها، ارز دولتی به نرخ رسمی تامین میشود، در کلیه مراحل، از ثبتسفارش و تامین ارز تا مراحل ترخیص، حمل و توزیع، مورد نظارت قرار میگیرد و به منظور بهرهگیری از نظارت مردمی، با شفافیت کامل اطلاعرسانی عمومی میشود.
سودجویی تجار، عامل ورود کالای بنجل چینی
باشگاه خبرنگاران- اگرچه مردم کالاهای چینی را اغلب به عنوان کالاهای بیکیفیت و بنجل میشناسند اما واقعیت این است که سودجویی تجار عامل ورود کالای بیکیفیت چینی به ایران است. در همین خصوص مدیرکل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران گفت: چین برای تولید کالا ۱۳ استاندارد دارد که بنا به درخواست خریدار آن را تنظیم میکند. این در حالی است که برخی از تجار ایرانی با در نظر گرفتن قدرت خرید مردم و کسب سود بیشتر نسبت به خرید محصول اقدام میکنند.مجتبی موسویان با اشاره به سهم چین از تجارت با ایران اظهار کرد: چین شریک اول تجاری ایران در کالاهای نفتی و غیرنفتی است و ۲۱ درصد صادرات غیرنفتی ایران به چین صورت میگیرد و در مقابل ۲۴ درصد واردات از چین به کشور ما انجام میشود. وی با اشاره به کیفیت کالای وارداتی از چین، گفت: حجم واردات محصولات بیکیفیت از چین کمتر از ۲ درصد است که بخش عمده آن از طریق قاچاق از مبادی رسمی و غیررسمی وارد کشور میشود.
پیام منفی به سرمایهگذاران داخلی و خارجی
تسنیم- با توجه به اینکه طی ماههای اخیر شاهد برخی موضعگیریها در خصوص فروشگاههای زنجیرهای بزرگ از سوی برخی مسوولان دولتی بودهایم، رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: اظهارات برخی مسوولان پیام منفی به سرمایهگذاران داخلی و خارجی میدهد. غلامحسین شافعی طی نامهای به جهانگیری معاون اول ریاستجمهوری نوشت: فروشگاههای زنجیرهای از مزیتهای متعددی برای تولیدکننده، مصرفکننده و اقتصاد کشور برخوردارند که ازجمله آن میتوان به کاهش طول زنجیره تامین، افزایش کیفیت محصولات، کاهش قیمت تمامشده، شفافیت و نظارت بیشتر، کاهش حضور کالای قاچاق در نظام توزیع، ساماندهی مالیات و همچنین افزایش بهرهوری و رقابتپذیری کالاهای ایرانی اشاره کرد. این در حالی است که قانونگذار، رشد۲۰درصدی فروشگاههای زنجیرهای در نظام توزیع، طی برنامه ششم توسعه را مورد توجه قرار داده است. از سوی دیگر توسعه فروشگاههای زنجیرهای و استفاده کشور از ظرفیتهای متعدد آن، به معنی کنار گذاشتن مطلق فروشگاههای کوچک و متوسط نیست.ازاینرو دولت میتواند از طریق ساماندهی واحدهای خردهفروشی سنتی، تحت حمایت و نظارت فروشگاههای بزرگ، ضمن حمایت دوجانبه از منافع واحدهای خردهفروشی و واحدهای زنجیرهای، با تاکید بر شبکهسازی، نوآوری و رعایت منافع تولیدکننده و مصرفکننده و حقوق عمومی، به ارتقای بهرهوری در این بخش و درعینحال مدیریت مطلوبتر منافع ذینفعان مختلف کمک کند. این در حالی است که در ماههای اخیر شاهد برخی موضعگیریها در خصوص فروشگاههای زنجیرهای بزرگ از سوی برخی مسوولان دولتی بودهایم که افزون بر نکات ذکرشده، پیام منفی به سرمایهگذاران داخلی و خارجی این بخش خواهد داشت.
گرانی گوشت ربطی به قاچاق ندارد
مهر- در حالی که برخی مسوولان از جمله رییس اتحادیه گوشت گوسفندی بر این عقیده هستند که خروج غیرقانونی گوشت از مرزهای غربی و جنوبی عامل گرانی قابل توجه گوشت طی هفتههای اخیر بوده است، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور با بیان اینکه گرانی گوشت گوسفند ربطی به قاچاق دام ندارد، گفت: صادرات دام از کشور ربطی به دیروز و امروز ندارد و سالهاست این کار انجام میشود. این در حالی است که هزینههای تمامشده تولید، افزایش چشمگیری داشته و دولت باید این مساله را کنترل کند.علیرضا عزیزالهی با بیان اینکه مسوولان باید به دنبال کاهش نرخ تمامشده تولید دام باشند، گفت: هزینههای تولید باید کنترل شود تا بازار این همه دچار نوسان نشود. ضمن اینکه واردات نیز به اندازه کافی و در زمان مناسب انجام شود. اگر این دو اتفاق رخ دهد قیمت گوشت قرمز در بازار نیز نباید افزایش چندانی داشته باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد