29 - 05 - 2020
خبر
جهانگیری:
مذاکره با آمریکا که سیاستهای خصمانه دارد پذیرفتنی نیست
انتخاب- معاون اول رییسجمهور در جلسه هماندیشی با روسای ۱۳ دانشگاه برتر کشور و برخی از اساتید دانشگاه گفت: مذاکره با آمریکا که سیاستهای خصمانه و توأم با بیاحترامی دارد، پذیرفتنی نیست. اسحاق جهانگیری با اشاره به آگاهی دولت از وجود ضعف در ساختار ارتباطی دولت با نخبگان و مردم گفت: باید این اختلال ارتباطی با کمک صاحبنظران و هماندیشی دولت با نخبگان مرتفع و مناسبات ارتباطی میان دولت و نخبگان و مردم تقویت شود تا بتوانیم جنگ روانی دشمن را با شکست مواجه کنیم. معاون اول رییسجمهور اضافه کرد: در شرایط حساس کنونی باید به سمتی حرکت کنیم که نخبگان، دانشگاهیان و دانشگاهها بتوانند نقش واقعی خود را در کشور ایفا کنند و به کانون حلوفصل مشکلات و مسائل کشور تبدیل شوند. وی با بیان اینکه در چهار ماهه نخست امسال در مقایسه با چهار ماهه ابتدای سال گذشته هم به لحاظ فروش نفت و درآمدهای ارزی و هم به لحاظ اختصاص ارز برای تامین نیازهای اساسی کشور در وضعیت مطمئنتری هستیم تاکید کرد: همه تدابیر لازم برای مواجهه با شرایط مختلف اندیشیده شده است و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد. معاون اول رییسجمهور با تاکید بر اهمیت وحدت مسوولان کشور و قوای سهگانه در مدیریت شرایط خطیر کنونی و تسهیل فرآیندهای تصمیمگیری و اجرایی تصریح کرد: خوشبختانه با تدبیر رهبر معظم انقلاب و تشکیل جلسات مستمر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا شاهد وحدت رویه در مواجهه با مسائل مختلف کشور هستیم و دولت نیز در این راستا آمادگی لازم را برای اصلاح فرآیندهای تصمیمگیری و اجرایی متناسب با شرایط مختلف دارد. جهانگیری همچنین حل و فصل اختلافات داخلی را ضروری خواند و گفت: همه نخبگان سیاسی و اجتماعی و گروهها و جریانهای سیاسی مختلف باید برای انسجام و وحدت در کشور بیش از پیش تلاش کنند تا اعتماد و امید مردم را ترمیم کنیم. وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از سیاستهای خصمانه آمریکا علیه کشورمان و خروج غیرقانونی از برجام تصریح کرد: به تصدیق غالب نخبگان کشور در مقطع کنونی با توجه به سیاستهای خصمانه و توأم با بیاحترامی دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران مذاکره با این کشور پذیرفتنی نیست.
لاریجانی در جلسه کارگروه اشتغال:
نمیتوانیم مجددا به ارز ۴۲۰۰ تومان برگردیم
ایلنا-رییس مجلس درخصوص کمک به صنایع و اشتغال گفت: نقدینگی کارخانهها مهم است و بانکها باید به آنها کمک کنند بعد از گذشت از شرایط فعلی این واحدهای تولیدی میتواند روی پای خود بایستد.
علی لاریجانی در سفر به استان قم با حضور در سومین جلسه کارگروه اشتغال با بیان اینکه مساله نقدینگی کارخانهها مهم است و بانکها باید به آنها کمک کنند، صنایع کوچک مشکلاتی از قبیل تامین اجتماعی نیز دارند، گفت: وظیفه مهم در چالش جدید قیمت ارز مراقبت از کارخانههاست تا زمین نخورند، بعد از گذشت از شرایط فعلی این واحدهای تولیدی میتوانند روی پای خود بایستند. رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید تسهیلاتی قائل شویم تا مابهالتفاوت ارزی واردکنندگان و تولیدکنندگان را تامین کنیم، نمیتوانیم مجددا به ارز ۴۲۰۰ تومان برگردیم، ادامه داد: از راه حقوقی نمیتوان مشکل را حل کرد باید منطق اقتصادی آن را در نظر بگیریم، نمیتوان یک کالا را با دو نرخ در بازار به فروش برسانیم. وی با تاکید بر اینکه بعد از اینکه شرایط ارزی برطرف شد پتروشیمیها نیز باید وارد بازار ثانویه شوند، عنوان کرد: در حال حاضر مغازهداران کالاها را به نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی به فروش نمیرسانند، در شرایط فعلی این حجم از ارز وجود ندارد که به همه ارز ۴۲۰۰ تومانی داده شود باید نیازهای کشور را تقسیمبندی و یک مدل را انتخاب کنیم. لاریجانی با بیان اینکه بخش صنعت نیاز به مراقبت زیادی دارد و تسهیلات موردنیاز آن باید تامین شود، در صورتی که به آنها توجه نکنیم به هدف اشتغالزایی دست پیدا نمیکنیم، تصریح کرد: افزایش نرخ ارز در زمینه صادرات بسیار مفید است و باید بخشهایی که میتوانند به کشورهای اطراف صادرات داشته باشند را تقویت کنیم. وی با اشاره به اینکه با توجه به بحث اشتغال و جهش موجود بررسی جامعی در زمینه اشتغال داشته باشیم و پیشنهادهای خود را در سطح کل کشور ارائه و از ظرفیت استعداد استان استفاده کنیم، اضافه کرد: پیشنهاداتی ارائه کنیم که مشکل اشتغال در تمامی کشور برطرف شود.
دبیر شورای نگهبان:
دادگاه مجرمان اقتصادی باید علنی و
سریعالنتیجه باشد
انتخاب-دبیر شورای نگهبان با تشکر از اقدام اخیر رییس قوه قضاییه در ارائه طرح جدید دادگاههای مبارزه با فساد اقتصادی گفت: برای اینکه احکام قضایی مجرمان اقتصادی در طول مسیر رسیدگی و اجرا فلج نشود، باید دادگاههای مجرمان اقتصادی، علنی و سریع باشد. آیتالله احمد جنتی در ابتدای نشست هفتگی شورای نگهبان، با اشاره به بیانات امیدآفرین و روشنگرانه مقام معظم رهبری به ویژه موضوع مذاکره با آمریکا، اظهار داشت: کدام کشوری که از منظر آمریکا ضعیف است، توانسته تاکنون از مذاکره با آمریکا سود ببرد. دبیر شورای نگهبان همه کسانی را که هنوز در فکر مذاکره با آمریکا هستند، دعوت به هوشیاری و بیداری از خواب غفلت کرد و افزود: مذاکره با کسی که همه معاهدات بینالمللی را زیر پا میگذارد و به وعدههای خود عمل نمیکند، عاقلانه نیست و از این رو و بنا بر فرمایش امام راحل و مقام معظم رهبری مذاکره با آمریکا به علت خسران قطعی، ممنوع است. آیتالله جنتی با اظهار نگرانی و تاسف شدید از اوضاع اقتصاد و معیشت مردم گفت: مکرر گفتهام و باز هم تاکید میکنم راهحل برونرفت از مشکلات فعلی فقط تفکر و روحیه انقلابی است چرا که این انقلاب، دفاع مقدس هشت ساله و شکست فتنههای گوناگون دشمنان با حرکت مومنان انقلابی به پیروزی رسیده است. وی با اشاره به ضرورت به کارگیری مومنان انقلابی در سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه برای مبارزه با فساد و مفسد، اضافه کرد: در مواقع اضطرار، انقلابی عمل کردن عین قانون است و گاهی برای مقابله با فساد، روال عادی مبارزه، نتیجهبخش نیست. آیتالله جنتی در پایان با تشکر از اقدام اخیر رییس قوه قضاییه در ارائه طرح جدید دادگاههای مبارزه با فساد اقتصادی و تاکید بر نقش حساس و اهمیت کارکرد قوه قضاییه در مقطع کنونی گفت: برای اینکه احکام قضایی مجرمان اقتصادی در طول مسیر رسیدگی و اجرا، فلج نشود، باید دادگاههای مجرمان اقتصادی، علنی و سریع باشد و در این زمینه قضاتی انتخاب شوند که تهدید و تطمیع مفسدان اقتصادی بر آنان موثر واقع نشود تا به سرعت به نتیجه برسند.
کدخدایی خبر داد
تایید قانون منع به کارگیری بازنشستگان
در شورای نگهبان
میزان- سخنگوی شورای نگهبان از تصویب کلیات قانون منع به کارگیری بازنشستگان در دستگاههای اجرایی خبر داد. عباسعلی کدخدایی درباره جلسه شورای نگهبان گفت: در این جلسه کلیات قانون منع به کارگیری بازنشستگان در دستگاههای اجرایی کشور مورد بررسی قرار گرفت. قانون منع به کارگیری بازنشستگان در دو جلسه در دستور کار ما قرار داشت و بحثهای مفصلی روی آن صورت گرفت.
وی با بیان اینکه با کلیات قانون منع به کارگیری بازنشستگان موافقت شده است، بیان کرد: خوشبختانه با کلیات این طرح موافقت شد و انشاءالله به زودی در ساختارهای اداری کشور اجرا میشود. اعضای شورا به این طرح نظر موافق داشتند و کلیات آن را تایید کردند. در بررسی این طرح فقط دو سوال جزیی باقی ماند که برای بررسی به مجلس ارسال خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: دو مورد ابهام وجود دارد که انشاءالله هرچه زودتر در مجلس مورد بررسی قرار گیرد تا شاهد اجرایی شدن این قانون باشیم. وی در خصوص این ابهامات گفت: یک مورد رفع ایراد عبارتی است و دیگری در حوزههای نیروهای مسلح است که آقایان تردید داشتند و امیدوارم به زودی اصلاح کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد