29 - 05 - 2020
خبر
اعلام موجودی انبارها الزامی شد
مهر- بنا به دستور وزارت صنعت، معدن و تجارت، صاحبان ۳۸ قلم کالا باید موجودی انبارهای کالا را به سازمان صنعت اعلام کنند. این در حالی است که اعلام نکردن موجودی انبارها به سازمان صنعت به معنای احتکار کالا و قابل پیگرد است. در همین خصوص سخنگوی سازمان تعزیرات با بیان اینکه با توجه به شرایط بازار این تعداد اقلام ممکن است کاهش یا افزایش یابد، گفت: در حال حاضر اعلام موجودی انبار ۳۸ قلم کالا الزامی است.
یاسر رایگانی با اشاره به برخی کشفیات بزرگ اخیر کالاهای احتکار شده در استانهای مختلف کشور افزود: در چند روز گذشته ۱۹۶ هزار تن آهن و میلگرد احتکار شده در استان اصفهان، یک انبار لوازم کفاشی در شهرری با موجودی مصرف یک سال تمام واحدهای تولید کفش کشور و یک انبار انواع لوازمخانگی یک نشان خارجی در استان البرز به ارزش ۲۱ میلیارد تومان از جمله کشفیات اخیر است.
رایگانی گفت: همچنین ماموران تعزیرات حکومتی موفق به کشف یک میلیون پوشاک بچه در استان البرز شدند که صاحب آن از سال گذشته آنها را با ارز ۳۸۰۰ تومانی به کشور وارد و تاکنون احتکار کرده بود. سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: محتکران علاوه بر الزام به عرضه کالاهای احتکارشدهشان به بازار به پرداخت جریمه حسب میزان تخلف از ۱۰ تا ۷۰ درصد مبلغ اجناس احتکار شده محکوم میشوند و علاوه بر این مدعیالعموم هم به پروندههای احتکار ورود میکند.
سودجویی در بازار زعفران
میزان- صادرات زعفران کشور در خطر است و این امر برای کشور ما که از مدعیان بزرگ زعفران جهان به شمار میرویم موضوع جالبی نیست. در همین خصوص عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه کشورهای هدف صادراتی زعفران حدود ۵۰ کشور است گفت: ایران بیش از ۲۰۰ تن زعفران صادر میکند اما تعداد هدفهای صادراتی بسیار محدود است. علی حسینی با اشاره به ورود دلالان به بازار زعفران گفت: دلالان برای اقتصاد کشور سم محسوب میشوند. آنها زعفران را خریداری میکنند و پس از گذشت یک سال که از کیفیت آن کاسته شد به قیمت روز و به عنوان زعفران نو به فروش میرسانند. حسینی در ادامه خاطرنشان کرد: در بهترین شرایط زعفران کهنه و نو از سوی سودجویان ترکیب میشود و در بعضی موارد سودجویان زعفرانی را که کیلویی سه میلیون تا سه میلیون و ۳۰۰ خریداری شده نزدیک به هشت میلیون تومان به فروش میرسانند.
عضو شورای ملی زعفران خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری تا پایان خردادماه بالغ بر سه هزار و ۶۱۹ کیلو زعفران با قیمت نازل به طور رسمی به افغانستان صادر شده در صورتی که افغانستان از تولیدکنندگان بزرگ زعفران بوده و این صادرات معنیدار است. وی تاکید کرد: تولید پیاز زعفران برای اقتصاد کشور بسیار سودمند است زیرا این محصول کشاورزی برای تولید به آب و املاح کمی نیاز دارد ولی متاسفانه در بازار این محصول نیز قاچاق بیرویهای صورت میگیرد که کشور ما همیشه دچار آن بوده است.
بازنگری در ممنوعیت واردات ۱۳۳۹ قلم کالا
ایسنا- ممنوعیت ورود ۱۳۳۹ قلم کالا به ایران که منجر به اعتراض بسیاری از تجار و فعالان اقتصادی شد، در مرحله بازنگری قرار گرفته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامهای به تاریخ ۳۰ خردادماه سالجاری، جدیدترین مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را برای اجرا به سازمان توسعه تجارت ابلاغ کرد که بر اساس آن فهرست گروه چهارم کالایی شامل ۱۳۳۹ ردیف تعرفه هشت رقمی که ثبتسفارش آنها در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ممنوع شد، جهت اجرا ابلاغ شد. این ۱۳۳۹ ردیف تعرفه گمرکی کالایی، شامل شش گروه کالایی عمده بوده و خودروی آماده (CBU) نیز از جمله کالاهای ممنوعه واردات تعیین شده است. اما با وجود اینکه این تصمیم در راستای حمایت از کالاهای تولید داخل و همچنین کنترل خروج ارز اتخاذ شد، گمرک ایران اعلام کرده است که برنامهریزیهای لازم برای بازنگری ۱۳۳۹ قلم از ردیف تعرفهای که در لیست کالاهای ممنوعه وارداتی قرار داده شده بود، انجام شده است.
وزارت کشاورزی برنامهای برای کاهش قیمت میوه ندارد
ایسنا- در حالی که به دلیل کمبود میوههای سردرختی، قیمت این محصولات با افزایش قابل توجهی در بازار روبهرو شده، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: بخش عمدهای از کمبود میوه در زمینه میوههای سردرختی متاثر از سرمایی است که اواخر فروردینماه داشتیم و خسارت سنگینی به باغداران ما زد که برآورد ما از این خسارت ۱۱ میلیارد تومان است. محمود حجتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی برای حل مشکل گرانی و کمبود میوه چه اقداماتی انجام دادهاند، گفت: آنهایی که دولت دنبال میکند کالاهای اساسی است که قیمت آن هم توسط سازمان بازرسی و حمایت پیگیری میشود تا در بازار به قیمت منطقی عرضه شود.وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در مورد گندم هم خرید ما این روزها از مرز سال گذشته عبور کرده و پیشبینی میکنیم تا اواخر شهریورماه به حدود ۱۰ میلیون تن برسد. خوشبختانه دولت در ارتباط با تامین منابع تقریبا تمام منابع را داده است و بخشی از آن هم پیگیری میشود که در دستور کار قرار گرفته است.
امتناع دامداران از عرضه گوشت
باشگاه خبرنگاران- با نزدیک شدن به عید قربان و امتناع دامداران از عرضه دام به بازار، قیمت گوشت دستخوش تغییر و تحولات جدیدی شده است به طوری که قیمت هر کیلو گوشت در برخی مناطق به ۸۰ هزار تومان هم رسیده است. در همین رابطه رییس اتحادیه گوشت گوسفندی اظهار کرد: با توجه به گرانی گوشت در روزهای اخیر و کاهش قدرت خرید خانوار، رکود سنگینی بر بازار گوشت حاکم است. علیاصغر ملکی افزود: با توجه به اعیاد پیش رو، دامداران تعجیلی در عرضه دام به بازار ندارند چرا که آنها قصد دارند در عید قربان دام خود را با نرخهای بالاتری به فروش رسانند که همین امر موجب شده تا قیمت گوشت در هفتههای اخیر دستخوش تغییر و تحولاتی در بازار شود.ملکی با اشاره به اینکه میزان واردات گوشت چندان چشمگیر نیست، بیان کرد: اگرچه واردات گوشت در حال انجام است، اما میزان آن به حدی نیست که بتواند نیاز بازار را پوشش دهد که از این رو ستاد تنظیم بازار برای تعادل قیمت در حال تدارک برای افزایش میزان واردات است. این مقام مسوول نرخ هر کیلو دام زنده در میادین را ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به ازدیاد تقاضا در عید قربان، جهش مجدد قیمت دور از انتظار نیست. وی نرخ هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه را ۵۸ هزار و ران و سردست ۶۵ تا ۶۶ هزار تومان در خردهفروشیهای سطح شهر اعلام کرد.
رد احتکار در بازار لوازمخانگی داخلی
باشگاه خبرنگاران- اگرچه برخی از فعالان اقتصادی بر این عقیده هستند که در بازار لوازمخانگی، احتکار زیادی انجام شده است اما رییس اتحادیه لوازمخانگی معتقد است که در حال حاضر تولیدی وجود ندارد که تولیدکنندگان بخواهند کالایی را در انبار احتکار کنند. محمد طحانپور با تاکید بر اینکه احتکاری برای کالاهای تولید داخل وجود ندارد، اظهار کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان داخل به سبب افزایش مواد اولیه، با مشکل تامین موادی همچون آهن، آلومینیوم و… روبهرو هستند چرا که ارزی به این کالاها اختصاص نمییابد و تولیدکنندگان مجبورند با ارز آزاد کالا از بازار تهیه کنند. به همین دلیل قیمت جنسهای خود را افزایش و عرضه را کاهش دادند.طحانپور تصریح کرد: زمانی که در اقتصاد، قیمت تمامی اقلام افزایش مییابد و از طرفی واردات به سبب نوسان نرخ ارز انجام نمیشود، بدیهی است که این موضوع بر تولید داخل اثرگذار خواهد بود. به گفته وی، اگرچه شنیدهها حاکی از آن است که برخی افراد برای خرید لوازمخانگی به بازار هجوم بردهاند، اما بنده اعتقادی به این امر ندارم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد