29 - 05 - 2020
خبر
گرانی ۱۴ درصدی لبنیات در یک هفته
مهر- با وجود اینکه روند افزایش قیمت روزانه کالاهای اساسی به وضوح قابل مشاهده است اما نگاهی به جدیدترین گزارش خردهفروشی کالاها از سوی بانک مرکزی نیز نشان میدهد که در هفته منتهی به نوزدهم مردادماه، لبنیات ۹/۱۳ درصد، تخممرغ ۳/۱ درصد، برنج ۲/۰ درصد، حبوب ۳/۰ درصد، میوههای تازه ۶/۰ درصد، سبزیهای تازه ۷/۰ درصد، گوشت قرمز ۳/۴ درصد، مرغ ۴/۷ درصد، قند و شکر ۹/۱۳ درصد و چای ۹/۰ درصد گران شد.
همچنین نگاهی به تغییرات یکساله قیمت خردهفروشی کالاها در هفته منتهی به نوزدهم مردادماه نشان میدهد که قیمت خردهفروشی لبنیات در این هفته نسبت به هفته مشابه سال قبل ۲/۳۳ درصد، تخممرغ ۸/۴۳ درصد، برنج ۱/۱۰ درصد، حبوب ۵/۱ درصد، میوههای تازه ۳/۷۱ درصد، سبزیهای تازه ۷/۲۳ درصد، گوشت قرمز ۵/۳۴ درصد، گوشت مرغ ۵/۲۱ درصد، قند و شکر ۱۷ درصد، چای ۲/۲۰ درصد و روغن نباتی ۷/۱۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
نوسان ارز، توازن تجاری ایران و ترکیه را بر هم زد
تسنیم- بررسی آمارهای تجارت خارجی نشان میدهد که در چهار ماهه نخست سالجاری توازن تجاری و میزان واردات و صادرات ایران و ترکیه شاهد تغییرات اساسی بوده است. بر اساس آمارهای گمرک، با واردات ۴۳۲ هزار تنی به ارزش ۷۴۵ میلیون دلار از ترکیه، میزان واردات از این کشور حدود ۲۷ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که میزان صادرات ۷۲۵ هزار تنی کالاهای ایرانی به کشور ترکیه در مدت مورد اشاره از ۴۸۸ میلیون دلار به ۵۵۱ میلیون دلار افزایش یافته که به این ترتیب صادرات ایران با رشد ۳۸ درصدی مواجه شده است.
به نظر میرسد که تغییرات قابل توجه آمارهای تجارت خارجی که حاکی از کاهش واردات۲۷ درصدی و صادرات ۳۸ درصدی ایران به ترکیه است، میتواند نشات گرفته از التهابات ارزی در دو کشور باشد چرا که قیمت ارز در ایران حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافته و ارزش پول ترکیه نیز تا هفته قبل حدود ۴۰ درصد کاهش یافته بود. به این ترتیب ظاهرا صادرات به ترکیه با وجود التهابات ارزی مشترک، برای تولیدکنندگان ایرانی به صرفهتر از واردات کالا از این کشور است.
احتمال کاهش تعرفه واردات روغن خام
فارس- ستاد تنظیم بازار به منظور تامین حداکثری نیاز روغن نباتی در بازار مقرر کرد، سناریوی کاهش تعرفه واردات انواع روغن خام برای پوشش هزینه تبعی تولید در کمیتهای تدوین شود.
ستاد تنظیم بازار در نشست اخیر خود با توجه به لزوم تامین حداکثری نیاز بازار روغن نباتی، تاکید کرد مواد اولیه مورد نیاز برای عرضه حداکثری، از محل ذخایر استراتژیک تامین شود. بر این اساس، در راستای کاهش هزینه تولیدکنندگان تصمیماتی به منظور تامین مواد اولیه بستهبندی روغن اعم از ورق مورد مصرف در بستهبندی pet اتخاذ شد. همچنین مقرر شد واردات ورق مصرف در بستهبندی به منظور کاهش هزینه تولید با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شود. در این نشست اعضای کارگروه ستاد تنظیم بازار مقرر کردند در راستای سناریوی کاهش تعرفه واردات انواع روغن خام برای پوشش هزینههای تبعی تولید را با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی، کمیتهای را تدوین کنند همچنین در راستای پوشش هزینه محاسباتی سازمان حمایت برای نرخ روغن خانوار، مقرر شد گزارشی در راستای تامین ضرر و زیان مربوطه تدوین و به ریاست رییسجمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت ارائه شود.
سرمایهگذاری ۶ هزار میلیاردی در ماشینآلات کشاورزی
به گفته رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، تمامی تولیدکنندگان کشور میتوانند بدون محدودیت کالاهای خود را با تسهیلات بانکی به فروش برسانند. کامبیز عباسی با بیان اینکه حمایت از مکانیزاسیون و ماشینآلات جزو اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی است چرا که یک مولفه بسیار اثرگذار در تولید و پایهداری تولید و کاهش تقاضای آب است، گفت: برگزاری نمایشگاهها منجر میشود که فرآیند توسعه صنعتی و توسعه مکانیزاسیون تسریع شود.
عباسی با اشاره به دومین نمایشگاه بینالمللی کشاورزی اتماک- آی فارم که از ۲۱ تا ۲۴ شهریورماه سالجاری برگزار میشود، اظهار کرد: در این نمایشگاه، از شرکتهای خارجی نظیر ایتالیا، آلمان و… نیز دعوت به عمل آمده و امیدواریم تحریمها تاثیری روی حضور این شرکتها در نمایشگاه نداشته باشد. وی افزود: این نمایشگاهها جایی برای عرضه کالاهای داخلی است که در راستای اقتصاد مقاومتی باید به این خودباوری برسیم. وی ادامه داد: برای حضور شرکتهای خارجی منابع زیادی را مانند امکان خرید ماشینآلات کشاورزی در کشور تامین کردیم و طی پنج سال گذشته نزدیک به شش هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در این زمینه اتفاق افتاده است.
به گفته عباسی، تمامی تولیدکنندگان کشور میتوانند بدون محدودیت، کالای خود را با تسهیلات بانکی به فروش برسانند. بر این اساس ۸۰ درصد قیمت کالاهایشان توسط دولت تسهیلات بانکی با کارمزد ۱۵ درصد داده میشود. همچنین کشاورزان میتوانند با مراجعه به بانکهای کشاورزی از تولیدات این کارخانجات و تولیدکنندگان بدون محدودیت خرید کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد