28 - 11 - 2019
خبر
تامین ۲ میلیارد یورو ارز برای کالاهای اساسی
مهر- پس از ایجاد بازار ثانویه ارزی، بانک مرکزی دو میلیارد یورو جهت تامین کالاهای اساسی به این بازار وارد کرده است. از ابتدای سال تاکنون صرفا در بازار ثانویه بیش از ۲/۲ میلیارد یورو ارز توسط بانک مرکزی و صادرکنندگان با متوسط نرخ هر یورو ۱۱ هزار تومان عرضه و در جهت تامین نیازهای مواد اولیه و واسطههای بخشهای صنعتی کشور قرار گرفته است. همچنین بانک مرکزی طی دو ماه اخیر معادل دو میلیارد یورو ارز مورد نیاز برای تامین کالاهای اساسی و دارو تامین کرده است. بانک مرکزی با توجه به نرخسازیهای غیرمعاملاتی که در فضای مجازی در چارچوب جنگ روانی ایجاد شده علیه کشورمان شکل میگیرد، تاکید میکند این بانک تمام تلاش خود را برای تامین ارز نیازهای واقعی کشور به کار خواهد گرفت.
گرانیهای جدید در بازار ماکارونی
در حالی که اخیرا قیمت ماکارونی حدود ۷۰ درصد افزایش یافت و به گفته رییس انجمن کارخانجات ماکارونی سازمان حمایت پیشنهاد قیمتهای جدید را داده است، در سطح برخی از خردهفروشیها ماکارونی تولید شده در سال گذشته با قیمت بیشتر از دو برابر نرخهای پارسال و حتی گرانتر از نرخهای جدید اعلامی به فروش میرسد. چند روز پیش مهدی آثاریان رییس هیاتمدیره انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات ماکارونی ایران از افزایش بیش از ۷۰ درصدی قیمت ماکارونی ۷۰۰ گرمی خبر داد و علت آن را افزایش قیمت گندم و سایر مواد اولیه این محصول عنوان کرد. وی اظهار کرد: «با در نظر گرفتن این شرایط قیمتی که انجمن در نظر گرفته بود بیش از افزایش قیمت فعلی بود اما سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به علت شرایط فعلی کشور و نزدیک شدن به ماه رمضان پیشنهاد کرد قیمت هر بسته ماکارونی ۷۰۰ گرمی به ۵۴۵۰ تومان افزایش یابد.»
این اظهارات در حالی در روزهای گذشته مطرح شده که برخی فروشگاههای سطح شهر نه تنها به قیمتهای جدید نیز پایبند نیستند بلکه محصولات تولید شده در سال گذشته را نیز به قیمتی گرانتر از نرخهای جدید میفروشند. به عنوان مثال در یکی از برندهای مطرح ماکارونی محصول تولید مهرماه سال گذشته در بستهبندیهای ۷۰۰ گرمی که روی آن قیمت ۳۱۰۰ تومان درج شده، در برخی از مغازهها و سوپرمارکتها به قیمت ۷۵۰۰ تومان به فروش میرسد! قیمتی که حتی از نرخهای جدید امسال نیز بالاتر است. در این رابطه برخی مغازهدارانی که فروشنده این کالا هستند مدعی هستند که برای همه اجناسشان فاکتور خرید دارند و آنها را گران میخرند و کارخانهها مرتکب این تخلف شدهاند.
سوءاستفاده در بازار برنج
ایلنا- برخی از فعالان بازار دلیل اصلی گرانی برنج را نه کمبود تولید و عرضه بلکه سودجویی برخی افراد فرصتطلب میدانند. در همین رابطه مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به بارندگیهای اخیر، استانهای جنوبی در شرایط خوب آبی قرار دارند، از اینرو احتمال لغو ممنوعیت کشت برنج وجود دارد. او ادامه داد: یکی از اعضای اصلی این کارگروهها نمایندههای ما از ادارات جهاد کشاورزی استانها هستند که نظر مثبتی نسبت به لغو کشت برنج در سالجاری دارند، ضمن اینکه سیلهای اخیر به بخشی از مزارع و باغات جنوب کشور آسیب زده است و کشت برنج میتواند جایگزین خوبی در این شرایط برای کشاورزان باشد. این مسوول دولتی با تاکید بر اینکه قبل از اعمال ممنوعیت و در سالهای معمول ۶۰ تا ۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استانهای جنوبی به ویژه استان خوزستان زیر کشت برنج میرفت، گفت: با لغو ممنوعیت ۲۶۰ هزار تا ۲۸۰ هزار تن شلتوک برنج در این استانها تولید میشود. عزیز کریمی میزان آسیب سیل به اراضی مورد استفاده برای کشت برنج در استانهای شمالی را ۳۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: هر چند سیل اخیر به اراضی مورد استفاده برای کشت برنج و خزانههای نشاء در استانهای شمالی آسیب وارد کرد، اما پیشبینی میشود سطح زیر کشت برنج و تولید این محصول افزایش یابد. وی درباره آخرین وضعیت تولید و تامین برنج کشور، گفت: سال زراعی گذشته دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن برنج تولید شد، همچنین یک میلیون و ۶۱۵ هزارتن برنج نیز وارد کشور شد که در مجموع بیش از نیاز ماست. عزیزکریمی یادآور شد: میزان واردات برنج برای تامین نیاز سالجاری ۶۰۰ هزار تن بیشتر از سال گذشته است.
مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی میزان نیاز کشور به برنج را دو میلیون و ۹۰۰ هزار تا سه میلیون تن عنوان کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد