30 - 05 - 2020
خبر
معاون اقتصادی رییسجمهور:
روزنههای رانتی مسدود شد
معاون اقتصادی رییسجمهور اظهار داشت: با برنامهریزی و راهکارهایی که برنامهریزی شده امیدواریم روزنههای رانتی در بسته دوم ارزی مسدود شود تا شاهد یک فضای متعادل در بازار ارز باشیم.
محمد نهاوندیان درباره جلوگیری از رانتخواری در برنامه دوم ارزی دولت تاکید کرد: در مورد گروه اول که ارز مورد نیازشان با نرخ رسمی تامین میشود، برای آنها شرط گذاشته شده که از مرحله تامین ارز تا مرحله مصرفکننده باید تحت نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاههای صاحب اختیار باشند که امیدواریم با همکاری همه دستگاههای اجرایی و نظارتی مشکلی در اینباره ایجاد نشود.
معاون اقتصادی رییسجمهور در پاسخ به این سوال که چه تدابیری اندیشیده شده تا در برنامه جدید ارزی دولت راه بر رانتجوییها بسته شود؟ گفت: نکته مهم در مقابله با سوءاستفادههای رانتآمیز یا به تعبیر تخصصیتر، رفتارهای رانتجویانه در فعالان اقتصادی این است که اول ببینند نرخ بر مبنای عرضه و تقاضا تعیین میشود، در آن صورت دیگر رانتی وجود نخواهد داشت.
در مواردی هم بنا به دلایل اجتماعی میخواهید عرضه کالا به قیمتی ارائه شود که این قیمت با نرخ واقعی و آزاد فاصله دارد و به همین خاطر، همه این فرآیند از مبدا تا مقصد باید مورد کنترل و نظارت دقیق قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه در طرح جدید ارزی دولت، فرآیند نظارت و کنترل از مبدا تا مقصد دیده شده است، اظهار داشت: گروه اول که ارز مورد نیازشان با نرخ رسمی تامین میشود، برای آنها شرط گذاشته شده که از مرحله تامین ارز تا مرحله مصرفکننده باید تحت نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاههای صاحب اختیار باشند.
مشاور نوبخت پیشنهاد داد؛
مجلس افزایش مجدد حقوق را به دولت تکلیف کند
مشاور سازمان برنامهوبودجه گفت: مجلس میتواند از منابع افزایش قیمت ارز، افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان را به دولت تکلیف کند.
به گزارش مهر به نقل از رادیو اقتصاد، موید حسینیصدر اظهار کرد: همواره نرخ ارزی که عدهای خاص تحت واردات دریافت کردهاند، بین ۱۵ تا ۲۰ درصد با قیمت ارز واقعی تفاوت داشته است.
مشاور سازمان برنامهوبودجه با بیان اینکه همواره با چندنرخی بودن ارز مخالف بودیم، ادامه داد: همواره ثروت بادآورده شکل گرفته و عدهای بدون داشتن نبوغ خاص، ثروتهای بادآورده دریافت کردهاند.
حسینی صدر در خصوص چرایی نبود نظارت کافی از سوی مجلس در دورههای قبل گفت: وظیفه داریم تشخیص و رای خود را بیان کنیم ولی به تنهایی تصمیمگیر نیستیم بلکه جمعی که نفوذ و منافع داشتهاند، این مسائل را ایجاد کردهاند. این نماینده ادوار مجلس افزود: امروز با قیمتهای کذایی مشکلات بیشتر نمود دارد و به دلیل افزایش رقم پایه ارزی، مشکلات اقتصادی بیشتر به چشم میآید.حسینی صدر در پاسخ به این سوال که با شرایط کنونی که حقوقبگیران، کارگران و مردم با ۴۰ درصد افزایش قیمت مواجه هستند چه چارهای باید اندیشید، اظهار کرد: دولت قصد دارد بستههای حمایتی اعم از بن خرید کالا و کنترل بازار را انجام دهد. وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا به شرایط اقتصادی در دوران جنگ بازگشتهایم، اظهار کرد: چارهای جز این کار نداریم. باید بپذیریم در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و اگر نظارت و حمایت از مردم صورت نگیرد، ممکن است اقشار بسیاری آسیب ببینند.حسینی صدر ادامه داد: از طرفی دولت و مجلس نیز باید اقدامی صورت دهند و در شرایط افزایش نرخ ارزی، ماهانه حقوقها را ترمیم کنند و این کار در اختیارات مجلس است. وی افزود: میتوان از منابع افزایش قیمت ارز حقوق کارمندان و بازنشستگان را به دولت تکلیف کند. حسینیصدر گفت: دولت نیز میتواند با مصوبه مجلس لایحهای ارائه دهد و با توجه به شرایط جدید در کشور افزایش حقوقها را اجرایی کند.
در استان مازندران با تسهیلات بانک صنعت و معدن
اشتغال ۱۴۹ نفر با افتتاح ۹ طرح صنعتی
با تسهیلات بانک صنعت و معدن در سال ۱۳۹۶ تعداد ۹ طرح صنعتی در استان مازندران به بهرهبرداری رسید و برای ۱۴۹ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بانک صنعت و معدن، برای راهاندازی این طرحها مبلغ ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات ریالی و ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو تسهیلات ارزی پرداخت شده است.
از جمله این طرحها میتوان به صنایع پیلکا پلاست، آرینا رشد شمال، سیم آبدیده بشل و بهین ظرف مازندران اشاره کرد.
گفتنی است در سالهای اخیر تسهیلات بانک صنعت و معدن به عنوان تنها بانک تخصصی بخش صنعت و معدن موجب احداث طرحهای صنعتی زیادی در کشور شده است.
راهبردهای بانک صادرات برای سودآوری بیشتر
مدیرعامل بانک صادرات ایران اقدامات انجام شده ماههای اخیر برای سودآوری این بانک را تشریح کرد.
به گزارش «جهان صنعت»، حجتاله صیدی افزایش منابع، افزایش نرخ موثر تسهیلات، افزایش منابع ارزان قیمت، اصلاح ساختار مالی، بهبود ترکیب تسهیلات اعطایی، وصول مطالبات، ارائه محصولات جدید، کنترل هزینهها و استفاده بهینه از نیروی انسانی بانک را از جمله مهمترین راهبردهای چند ماهه اخیر این بانک برای تحقق اهداف کوتاهمدت و میانمدت بانک اعلام کرد.
وی در خصوص فعالیتهای انجام شده برای توقف روند زیاندهی بانک گفت: برای توقف روند افزایش زیاندهی، باید چند کار به صورت متوازن و همزمان انجام میشد. یکی از این موارد، افزایش منابع است، زیرا افزایش منابع، قدرت تسهیلاتدهی بانک را بالا میبرد و میتواند به درآمدزایی بیشتر منجر شود. روند افزایش منابع در بانک شروع شده است. اقدام دیگر، تنظیم نرخ موثر تسهیلات با توجه به بهای تمامشده پول است که این کار هم صورت گرفته است. اقدام دیگری که لازم بود انجام شود، افزایش وزن منابع ارزانقیمت نسبت به منابع گرانقیمت بود. در این زمینه هم شبکه بانک صادرات ایران در مجموع موفق بوده است. جذب منابع ارزانقیمت در برخی استانها و مناطق به خوبی صورت گرفته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد