30 - 05 - 2020
خبر
رییس پارلمان بخش خصوصی:
دولت بازار ثانویه ارز را به رسمیت بشناسد
مهر- همچنان بخش خصوصی بر به رسمیت شناختن بازار ثانویه ارز توسط دولت اصرار دارد و معتقد است دلار ۴۲۰۰ تومانی تنها باید به کالاهای اساسی اختصاص داده شود. در همین خصوص رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: ما در بخش خصوصی معتقدیم ارز ۴۲۰۰ تومانی باید فقط به کالاهای اساسی تعلق بگیرد و دولت بازار ثانویه ارز را به رسمیت بشناسد.
غلامحسین شافعی افزود: به دولت پیشنهاد کردیم بازار ثانویه ارز را رسمیت دهد و از این بخش برای تامین کالاها استفاده کند که این اقدام تاثیر خوبی در تامین کالاها و رفع قاچاق خواهد داشت.
شافعی با بیان اینکه اجرایی شدن نظام تشخیص مالیاتی، فشار را از تولید برمیدارد، افزود: در شرایط فعلی شفافیت در فعالیتهای تولیدی وجود دارد در حالی که فعالیتهای غیرتولیدی مانند دلالی و سفتهبازی مانند آنچه در بازار ارز و سکه اتفاق افتاده است، هیچ گونه شفافیتی ندارند اما بالاترین سودآوری را دارند. وی گفت: به عنوان بخش خصوصی بارها تاکید کردیم که اگر قرار باشد از فعالیتهای مولد و تولید حمایت شود باید جذابیت این فعالیتها از دلالی بالاتر باشد. شافعی همچنین با اشاره به تشکیل ستاد هماهنگی اقتصادی با حضور سران سه قوه افزود: اگر فعالیت این نهاد، مستمر و جدی باشد و بخش خصوصی و کارشناسان مستقل اقتصادی را طرف مشورت خود قرار دهد برای اولین بار در مسایل اقتصادی کشور به نتایج مطلوبی دست خواهیم یافت.
افزایش قیمت روغن قنادی از ۶۳ به ۹۵ هزار تومان
ایرنا- قنادیها برای محصولات خود از ۳۰۰ قلم مواد اولیه استفاده میکنند که اکنون با محدودیت در تامین برخی از آنها مواجه هستند و امکان تامین همه مواد اولیه را ندارند. در همین رابطه عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری قنادان و شیرینیفروشان گفت: مواد اولیه قنادیها فقط آرد، روغن و شکر نیست. از مواد مختلفی همچون پودرکاکائو و نارگیل و انواع مغز آجیل استفاده میکنیم که برخی از آنها با واردات تامین میشود.
محمد نصرت یکی از مشکلات اصلی صنف قنادان را کمبود روغن عنوان کرد و گفت: در تولید انواع شیرینیها، از هشت مدل روغن مختلف از جمله روغن سویا، روغن سرخکردنی و… استفاده میشود که اکنون صنف ما در تامین آنها در مضیقه است. این فعال صنفی اضافه کرد: زمانی کارخانهها با قنادان تماس میگرفتند و حاضر بودند با شرایط مختلف – مانند خرید مدتدار – روغن خود را عرضه کنند اما اکنون با هر کدام از تولیدکنندگان برای خرید روغن تماس میگیریم، یا روغنهای مورد نیاز ما را ندارند یا فقط یکی دو مورد برای عرضه در سبد فروش خود قرار میدهند.
وی همچنین به افزایش قیمت مواد اولیه اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه، از دو ماه گذشته تاکنون قیمت روغن از ۶۳ هزار به ۹۵ هزار تومان افزایش یافته است. نصرتی اظهار داشت: با این حال قنادان نمی توانند قیمتهای خود را افزایش دهند زیرا با افزایش قیمت، تقاضا در بازار کاهش مییابد.
برنامه دولت برای تقویت ذخایر اقلام اساسی
مهر- در راستای مقابله با تهدیدات احتمالی تحریم، دولت برای تامین کالاهای اساسی در قالب سه سناریو برنامهریزی جدی انجام داده است. دبیر ستاد تنظیم بازار با بیان این مطلب گفت: دولت با مصوبه شورای امنیت ملی و ستاد تدابیر اقتصادی، سه سناریو را برای ذخیرهسازی کالاهای اساسی در قالب سناریوی خوشبینانه، بدبینانه و شرایط عادی در نظر گرفته است که در قالب آن، کالاهای مورد نیاز مردم را تامین کند.
محسن بهرامیارضاقدس افزود: بر این اساس تمام تمهیدات مورد نظر برای بدبینانهترین شرایط نیز در نظر گرفته شده که در قالب آن، کالاهای اساسی و مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید در قالب ذخایر یکماهه، سهماهه و ششماهه تامین شده است.
وی تصریح کرد: اکنون سطح ذخایر استراتژیک کالایی در حد بسیار مطلوب قرار گرفته و جای هیچگونه نگرانی نیست. ضمن اینکه تجربه نشان داده که هیچگاه حتی در بدترین شرایط مانند دوران جنگ، ایران به لحاظ تامین کالاهای اساسی و اقلام مورد نیاز مردم مشکلی نداشته و حتی در دورههایی از جنگ و تحریم، سالانه تا هفت میلیون تن نیز گندم وارد کشور شده است. دبیر ستاد تنظیم بازار ادامه داد: از تمام ظرفیتها برای ذخیرهسازی کالا استفاده شده و دولت روی اقلامی که در سبد مصرفی خانوارها سهم بالایی دارد، تمامی تمهیدات را اندیشیده است.
ممنوعیت واردات ۱۳۳۹ قلم کالا
تسنیم- بر اساس ابلاغیه وزیر صنعت به سازمان توسعه تجارت و در پی تصمیم ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، ثبت سفارش ۱۳۳۹ ردیف کالا ممنوع شد. محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامهای به رییس سازمان توسعه تجارت فهرست گروه چهارم کالایی که ثبت سفارش آنها ممنوع شده است را ابلاغ کرد. در این نامه آمده است: بدینوسیله فهرست گروه چهارم کالایی شامل ۱۳۳۹ ردیف تعرفه ۸ رقمی که ثبت سفارش آنها در جلسه روز جاری ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ممنوع گردیده، جهت اجرا ابلاغ میگردد.
لازم به ذکر است که کلیه ثبت سفارشات صادره قبلی مربوط به این ردیفها فاقد اعتبارند مگر اینکه قبل از این تاریخ توسط شبکه بانکی تامین ارز شده یا بدون انتقال ارز باشند.
گرانی فولاد و محصولات پتروشیمی
دامن لوازم خانگی را گرفت
ایرنا- چالش تامین مواد اولیه برای تولیدکنندگان همچنان ادامه دارد و قیمت مواد اولیه در حوزههای گوناگون روزبهروز در حال افزایش است. از این رو برخی فعالان اقتصادی در کارخانه خود را بستهاند یا اینکه برای تطبیق دادن خود با شرایط بازار، مدام قیمت کالاهای تولیدی خود را افزایش میدهند در حالی که این موضوع رکود بازار را برای آنها تشدید میکند. بر همین اساس دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران از افزایش قیمت قطعات و مواد اولیه مورد نیاز صنایع لوازم خانگی از جمله فولاد، مس و پتروشیمی خبر داد.
حبیبالله انصاری افزود: قیمت هر کیلوگرم اِی.بی.اس یکی از محصولات پتروشیمی و مورد نیاز صنایع لوازم خانگی در دو ماه اخیر از ۹۷۰ تومان به یک هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است. قیمت فولاد نیز در ماههای اخیر افزایش یافته و قیمت پایه آن از سه هزار و ۴۰۰ تومان به چهار هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران اظهار داشت: مساله دیگری که در تامین مواد اولیه صنایع لوازم خانگی وجود دارد، فروش نقدی قطعات و مواد اولیه است؛ صنایع بالادستی محصولات خود را پیش از این به صورت مدتدار عرضه میکردند اما اکنون فروش فقط به صورت نقدی است. انصاری با تاکید بر اینکه وقتی میگوییم تولیدات ملی، منظور این نیست که همه قطعات آن باید از محل مواد اولیه و قطعات داخلی تامین شده باشد، گفت: حتیالمقدور در تولیدات داخلی باید از مواد اولیه و قطعات باکیفیت داخلی استفاده شود اما اگر آن قطعات و مواد اولیه در داخل تولید نمیشود، باید تعرفههای گمرکی مواد اولیه و قطعات خارجی کاهش یابد تا محصولی با قیمت رقابتی به بازار عرضه شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد