28 - 11 - 2019
خبر
تاثیر ارز دولتی در سفرههای مردم
رییس سازمان برنامه و بودجه میگوید در توزیع ارز دولتی به کالاهای اساسی به نحوی عمل میشود که مردم آثار آن را در سفرههایشان احساس کنند.
به گزارش ایبِنا، محمدباقر نوبخت، در خصوص اصلاح ساختار بودجهریزی کشور گفت: اصلاح ساختار بودجه در قالب لایحه نیست، در این زمینه طرحی آماده شده طبق ابلاغیه مقام معظم رهبری در شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوای سهگانه مورد بررسی قرار میگیرد.
رییس سازمان برنامهوبودجه در این باره که این طرح در مجلس نیز بررسی و تصویب میشود یا خیر؟ بیان داشت: دیگر نیازی نیست بعد از بررسی طرح اصلاح ساختار بودجه در شورای هماهنگی اقتصادی قوا، در مجلس شورای اسلامی نیز مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.
وی در ادامه به موضوع لمس نشدن اختصاص ارز دولتی برای کالاهای اساسی در بازار و سفره مردم اشاره کرد و بیان داشت: در قانون بودجه سال ۹۸، برای تامین کالاهای اساسی اعتبار ۱۴ میلیارد دلاری دیده شده است، اکنون تاثیر این میزان اعتبار در بازار احساس نمیشود.
نوبخت ادامه داد: این مورد جزو مسائلی است که مجلس اعلام کرده و اکنون مورد بازبینی قرار گرفته است تا به روشی اقدام شود که مردم آثار این ۱۴ میلیارد دلار را در سفرههایشان احساس کنند. اکنون روش مذکور در حال بررسی است و به زودی انجام میشود، همچنان قرار است ارز دولتی به ۲۵ قلم اختصاص پیدا کند.
استفاده از ابزارهای نوین برای کالابرگ
مشاور وزیر اقتصاد گفت: کالابرگ مشکلات و مزیتهای خاص خود را دارد و اگر بتوانیم آن را با ابزارهای نوین مانند کارتهای بانکی ترکیب و روی کالاهای مشخص هدفگذاری کنیم به نظر نظام خوبی باشد.
به گزارش ایلنا، حسین میرشجاعیان در مورد احتمال حذف ۴۲۰۰ کالاهای اساسی اظهار کرد: این یک تصمیم جمعی است که در ماههای اخیر در دولت اتخاذ شده است، باید توجه داشت که هدف دولت از اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای مورد نظر بود اما مشاهده شد در برخی کالاها بهویژه کالاهایی که نظام توزیع قابل کنترلی ندارد، جهش قیمت روی داد و بهویژه کالاهایی که قاچاق میشوند قیمتهای خود را با قیمتهای بینالمللی انطباق دادند.
وی ادامه داد: البته برای برخی کالاها مانند دارو به دلیل برخورداری از نظام توزیع مناسب تخصص ارز ۴۲۰۰ تومانی به اهداف مورد نظر اصابت کرد، بنابراین دولت این سیاست را سبک و سنگین میکند که این مسیر را ادامه دهد یا خیر. اگر دولت مطمئن باشد که کالاها متناسب با ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست مصرفکننده میرسد قطعا مسیر را ادامه میدهد تا حجم مشخصی از پروتئین و مواد غذایی مناسب در اختیار خانوارها قرار گیرد اما زمانی که از این حالت خارج شد، با حرکت از ارز ۴۲۰۰ تومانی به سمت نرخ نیمایی شاید قیمت آنها با واردات بیشتر فعالان اقتصادی بهتر کنترل شود.
مشاور اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد استفاده از کالابرگ برای توزیع بهتر کالاها گفت: استفاده از کالابرگ یک سیستم تجربه شده است که مشکلات و مزیتهای خاص خود را دارد و اگر بتوانیم آن را با ابزارهای نوین مانند کارتهای بانکی ترکیب و روی کالاهای مشخص هدفگذاری کنیم به نظر نظام خوبی باشد.
وی اضافه کرد: در مورد استفاده از کالابرگ مکانیسمهای مختلفی طراحی و پیشنهاد شده است مثلا تخصیص به کارتها یا فروشندهها پس از استفاده و خرید صورت بگیرد یعنی انتقال از خزانه به حساب پس از خرید صورت بگیرد تا رسوب پول در کارتها نیز صورت نگیرد.
شرط موفقیت بازار متشکل ارزی
رییس اسبق کانون صرافان ضمن تایید ایده بازار متشکل ارزی، مزیت این بازار را کشف قیمت واحد دانست و گفت: بازار متشکل ارزی زمانی موفق خواهد بود که قیمت در آن واقعی و واحد باشد.
به گزارش ایسنا، اصغر سمیعی با اشاره به اهمیت کشف قیمت واحد در بازار متشکل ارزی اظهار کرد: اگر منظور از بازار متشکل، از میان بردن انواع قیمتهای قبلی و تعریف یک قیمت واقعی یا نزدیک به واقعیت باشد، باید گفت که این تصمیم، مبارک، نافع و قدمی در جهت اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور است.
وی افزود: اگر مقصود از تصویب مقررات بازار متشکل ارزی، تقویت پول ملی یا جلوگیری از سرعت تضعیف آن باشد، ابتدا باید برای کاهش میزان تورم و بهره بانکی فکری اساسی شود، تا نقدینگی با نظارت بیشتری کنترل و به بازارهای هدف از جمله بازار سرمایه هدایت شود.
رییس اسبق کانون صرافان مزیت دیگر بازار متشکل ارزی را ایجاد مانع برای سودجویان خواند و گفت: بازار متشکل الزاما موجب حذف صرافان نمیشود، فقط باعث میشود سودجویان نتوانند به منافع مصرفکنندگان آسیب وارد کنند.
سمیعی ادامه داد: البته اگر این بازار، نکات فنی را کاملا رعایت کند و به مبانی علم اقتصاد احترام بگذارد، در هر شرایطی میتواند توازن و تعادل را در بازار ارز حفظ کند، به شرطی که این اسم نیز مانند سایر اسامیای که تاکنون به بازار ارز دادهاند، فقط تزئینی نباشد. وی خواستار نظارت بیشتر بر قیمتهای کالاها شد و تاکید کرد: لازم است قیمتهای غیرواقعی کالاها و خدمات دیگر هم بررسی و اصلاح شود و اینکه برخی از کالاها با نرخ رسمی وارد شدهاند و با نرخ آزاد به فروش رسیدهاند هم باید بررسی و پیگیری شود.
شبکه بانکی آماده ارائه رمز دوم یکبار مصرف
بانک مرکزی در ابلاغیهای به شبکه بانکی نسبت به ارائه رمز دوم یکبار مصرف به مشتریان سیستم بانکی از ابتدای خردادماه سالجاری تاکید و اعلام کرد: رمزهای دوم ایستا صرفا تا پایان اردیبهشتماه اعتبار دارند.
به گزارش ایبِنا، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای ایمنسازی دسترسی کاربران به سیستمهای الکترونیکی و افزایش امنیت در تراکنشهای بانکی و استفاده عموم مردم از خدمات در بستر بانکداری الکترونیک سند الزامات رمزهای پویا یا همان رمز یکبار مصرف با عنوان لاتین
One Time Password به مخفف OTP را به بانکها و موسسات مالی و اعتباری با همکاری شرکت کاشف در شهریورماه سال گذشته ابلاغ و به بانکها اعلام کرد که باید تا آذرماه نسبت به تهیه زیرساخت ارائه رمز یکبار مصرف اقدام کنند، اما در این میان برخی بانکها این زیرساخت را ایجاد نکردند و بانکهای مذکور از سوی بانک مرکزی مسوول جبران خسارت مشتریان در صورت بروز کلاهبرداری شدند اما بانک مرکزی به شبکه بانکی در بخشنامهای دیگر تاکید کرده که این زیرساخت در تمامی بانکهای کشور باید از ابتدای خردادماه ارائه شود و در غیر این صورت با بانکها یا موسسات مالی و اعتباری فاقد زیرساخت OTP برخورد خواهد کرد. بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، رمز دوم ایستا کارت بانکی که هماکنون برای بسیاری از مشتریان شبکه بانکی فعال است صرفا تا پایان اردیبهشت ماه قابل استفاده خواهد بود و این رمز از ابتدای خردادماه به صورت خودکار حذف و باید از رمز دوم یکبار مصرف استفاده شود که صرفا برای انجام تراکنش با کارت اعلام شده و به طول ۶۰ ثانیه اعتبار دارد. در همین راستا مشتریان به منظور فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف باید به شعبه بانک عامل مراجعه و نسبت به فعالسازی نرم افزار یا پیامک رمز یک بار مصرف اقدام کنند چراکه به منظور انجام عملیات پرداخت در خدمات درگاه اینترنتی و نرمافزارهای موبایلی که نیاز به رمز دوم دارد باید از رمز دوم یکبار مصرف از ابتدای خردادماه استفاده شود. این خدمت به صورت رایگان به مشتریان ارائه میشود و هیچگونه هزینهای به دنبال ندارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد