28 - 11 - 2019
خبر
بازار نفت نگران ماجراجوییهای ترامپ
قیمتهای نفت دیروز افزایش یافت اما بازار نگران و عصبی از مناقشههای تجاری میان واشنگتن و پکن و نیز حمله موشکی به یک پایگاه هوایی در سوریه، به اوضاع آن کشور چشم دوخته است.
رویترز افزایش قیمت نفت را به افزایش تقاضای این کالا و کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و تعدادی از تولیدکنندگان غیراوپک در راس آنها روسیه دانست.
شرکتهای نفتی آمریکا در مجموع هفته گذشته با افزایش ۱۱ دکل به شمار دکلهای فعال حفاری خود، این تعداد را به ۸۰۸ دکل رساندند که از مارس ۲۰۱۵ (فروردین ۱۳۹۴) بیسابقه است.
قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا ساعت ۰۳:۵۵ بامداد دیروز در بازار نایمکس این کشور با ۲۸ سنت (۴/۰ درصد) افزایش نسبت به جمعه گذشته به ۶۲ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه رسید.
نفت برنت دریای شمال نیز با ۳۲ سنت(نیم درصد) افزایش نسبت به جمعه گذشته در بازار لندن به بهای ۶۷ دلار و ۴۳ سنت در هر بشکه معامله شد.
جمعه گذشته پس از تهدید دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا به وضع تعرفههای جدید بر واردات کالا از چین و تشدید نگرانی سرمایهگذاران از تضعیف رشد اقتصادی جهان در صورت تشدید جنگ تجاری میان دو قدرت نخست اقتصادی دنیا، قیمتهای نفت ۲ درصد کاهش یافت.
اوپک در نشست رسمی ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (دهم آذرماه ۱۳۹۵) خود در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمتها کمک کند.
روسیه و ۹ تولیدکننده دیگر نیز در اواخر سال ۲۰۱۶ به توافق کاهش تولید اوپک پیوستند. براساس این توافق، کشورهای امضاکننده متعهد شدند در مجموع از سطح تولید ۸/۱ میلیون بشکه در روز بکاهند که این میزان، حدود ۲ درصد کل تولید نفت در جهان است. این توافق تا پایان سال ۲۰۱۸ معتبر است
استفاده از کالای ایرانی راهبرد توسعه
صنعت پتروشیمی
صنعت پتروشیمی ایران در استفاده از کالای ساخت داخل میان صنایع کشور از برترین صنایع به شمار میرود.
به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، علی محمد بساقزاده، مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره طرحهای پتروشیمی که امسال به تولید میرسند، اظهار کرد: انتظار داریم با توجه به تاکید بر استفاده از ساخت داخل در پروژههای صنعت پتروشیمی از امکانات داخل بیشتر استفاده شود و خوشبختانه در بیشتر پروژههای در حال اجرا، مدیرانی حضور دارند که رکورد بیشترین استفاده از ساخت داخل را داشتهاند و با این شرایط امیدواریم در پایان سال صنعت پتروشیمی نسبت به صنایع دیگر رکورد بالایی از لحاظ استفاده از امکانات داخل ثبت کند.
وی سال ۹۶ را برای صنعت پتروشیمی خوب ارزیابی کرد و گفت: پارسال در مقوله جذب سرمایه و لایسنس اقدامهای خوبی انجام شد و پیشرفت پروژههای کل صنعت پتروشیمی نسبت به سال ۹۵ خیلی بهتر بود که به افزایش هفت درصدی در تولید و افزایش صادرات انجامید.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: انتظار داریم در سالجاری حداقل پنج طرح پتروشیمی وارد مدار شود و در حال پیگیری برای تسریع روند آمادهسازی طرحهای دیگر نیز هستیم تا در صورت امکان، طرحهای بیشتری به بهرهبرداری برسند. پتروشیمی کاوه در حال تولید آزمایشی است و به زودی تولید تجاری خود را آغاز خواهد کرد. پتروشیمی مرجان نیز پیشراهاندازی را به پایان رسانده است و در حال راهاندازی تکمیلی است که تا دو ماه آینده به تولید میرسد.
وی افزود: انتظار داریم فاز نخست پتروشیمی بوشهر که بازیابی اتان و یک واحد متانول است، امسال به تولید برسد، همچنین در واحد الفین پتروشیمی ایلام نیز از اواسط سال اقدامهای پیشراهاندازی آغاز و درصورت نبود مشکل تا پایان سال بهرهبرداری میشود. واحدهای کوچکتر دیگر مانند پتروکیمیای ابنسینا نیز که فاز نخست آن در نیمه نخست سال وارد سرویس میشود سعی دارد فاز دوم را در نیمه دوم سال راهاندازی کند. پتروشیمی خمین نیز پیشرفت خوبی داشته و اگر با همین شرایط پیش رود امکان دارد تا پایان سال بهرهبرداری شود.
بساقزاده تاکید کرد: روند آمادهسازی طرحها را پیگیری میکنیم و در این زمینه پروژههای مناسبی مانند سبلان، دنا و ونیران پیشرفت خوبی از نظر شتاب در راهاندازی داشتند که انتظار داریم اوایل سال آینده بعضی از اینها به تولید برسد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد