29 - 06 - 2018
خبر
آرامش را به بازار کاغذ بازگردانید
مهر- در حالی که به نظر میرسد التهابات بازار کاغذ تمام نشده، رییس اتاق اصناف در نامهای به وزیر صنعت، معدن و تجارت، از پُر بودن انبارهای کاغذ برای مصرف شش ماه آینده سخن گفت و بحران کاغذ را ساختگی و کار دلالان دانست. وی همچنین خواستار اتخاذ تدابیر لازم شد. البته این در حالی است که وی برای بازگرداندن آرامش به بازار کاغذ نیز دست به دامن وزیر صنعت شده است چرا که همچنان افزایش قیمتهای بازار کاغذ توسط سودجویان صورت میگیرد. علی فاضلی در نامهای به محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت با موضوع التهابات بازار کاغذ، با اذعان به اینکه «بازار کاغذ در ماههای اخیر به دنبال نوسانات نرخ ارز دچار نابسامانی شده است» اعلام کرد کلیه وارداتکنندگان کاغذ برای واردات این کالا به عنوان کالای اساسی ارز ۳۸۰۰ تومانی دریافت کردهاند. وی همچنین در عین حال از اینکه «در چند روز اخیر شاهد برخی سوءاستفادهها هستیم که ناشران، چاپخانهداران و صنوف وابسته را به عنوان مصرفکنندگان کاغذ نگران کرده» اظهار تاسف کرده است.
رییس اتاق اصناف ایران در ادامه ضمن اشاره به حجم واردات کاغذ، از عدم کمبود کاغذ مورد نیاز در انبارهای داخلی (حداقل شش ماه آینده) خبر داده و عنوان کرده است: برخی واردکنندگان و دلالان با سوءاستفاده از وضع موجود کشور درصدد ایجاد بحران ساختگی و در نتیجه افزایش قیمت کاغذ هستند، به گونهای که هر بند کاغذ چاپ و تحریر استاندارد ۷۰ گرمی ۷۰×۱۰۰ که با احتساب تمام ضرایب، قیمت تمامشده آن ۱۰۸ هزار تومان میشود، با بیانصافی حدود ۱۳۵ هزار تومان در بازار فروخته میشود. فاضلی از شریعتمداری خواسته برای بازگرداندن آرامش به بازار کاغذ «همانند گذشته نسبت به این موضوع تدابیر لازم صورت گیرد.»
جریمه واحدهای صنفی متخلف بازدارنده نیست
ایسنا- الصاق برچسب قیمت روی کالا و خدمات جزو قوانین صنفی و حقوق مشتری است اما اغلب واحدهای صنفی این موضوع را رعایت نمیکنند چرا که به گفته مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف تهران، مبلغ جریمه این تخلف، بازدارنده نیست. حسین درودیان گفت: همه واحدها از قبیل خدماتی و توزیعی موظف به الصاق برچسب قیمت هستند و اگر کالایی در قیمت الصاق شده مالیات بر ارزش افزوده را لحاظ نکند، مرتکب خلاف شده است.
وی افزود: الصاق برچسب قیمت روی کالا و خدمات دارای مصوبات قانونی است و عدم رعایت این مهم همراه با جریمه است اما میزان جریمه عدم رعایت این قانون بازدارنده نیست. درودیان با بیان اینکه در حال حاضر شرایط به گونهای رقم خورده است که واحدهای صنفی حتی بر قیمت الصاق شده محصولات تخفیف نیز لحاظ میکنند، خاطرنشان کرد: در صورتی که واحد صنفی قیمت محصولات را درج نکرده باشد، از سوی واحد بازرسی و تعزیرات جریمه خواهد شد که البته در حال حاضر مبالغ جریمه بازدارنده نیست. مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف تهران تصریح کرد: در رابطه با تغییر جریمه عدم رعایت قوانین صنفی دولت باید درخواستی به مجلس ارائه شود که این موضوع طی مدت اخیر عملی شد اما میزان جریمه جدید که ۱۵ تا ۲۰ درصد در نظر گرفته شده، همچنان قدرت بازدارندگی ندارد.
ماجرای گرانی شیر به ریاستجمهوری کشیده شد
فارس- در حال حاضر با وجود اینکه انجمن صنفی گاوداران معتقد است هزینه تمام شده هر لیتر شیر خام ۱۷۵۰ تومان است اما ستاد تنظیم بازار زیر بار این موضوع نمیرود و میگوید اجازه افزایش بیش از ۱۰ درصد وجود ندارد. اما بحث قیمت شیر و محصولات لبنی به ریاستجمهوری کشیده شد به طوری که احمد مقدسی گفت: حجتی وزیر جهاد کشاورزی از رییسجمهور خواسته است تا اجازه افزایش قیمت شیر را بدهد. همچنین نظر کارشناسی خود را اعلام کرده. بنابراین منتظریم تا چند روز آینده رییسجمهور در مورد وضعیت قیمت شیر خام و لبنیات نظر خود را اعلام کند.
رییس انجمن صنفی گاوداران تصریح کرد: خود رییسجمهور افزایش ۲۰ درصدی هزینه حملونقل را تایید کردهاند اما ظاهرا ما تبدیل به عروسک خیمهشببازی شدهایم که هر روز باید به ستاد تنظیم بازار جواب پس بدهیم که چرا فلان محصول لبنی یا چرا قیمت شیر افزایش یافت و اگر دولت میخواهد تورم را از جیب تولیدکننده کنترل کند، این کار شرعا و قانونا درست نیست.
مقدسی به این نکته هم اشاره کرد که اگر دولت میخواهد کالای بخش خصوصی از جمله محصولات لبنی مانند شیر و فرآوردههای لبنی را قیمتگذاری کند، باید ضرر و زیان این بخش را هم بدهد چرا که با این کارهای دستوری فقط تولید ملی از بین میرود و امنیت غذایی مردم و امنیت شغلی یک عده به مخاطره میافتد.
بیتوجهی دستگاههای نظارتی به گرانفروشی سیگار
ایسنا- اگرچه خبر افزایش قیمت سیگار طبق لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، بازار این محصول دخانی را در اواخر سال گذشته با آشفتگی همراه کرد اما واقعیت این است که در حال حاضر نیز سودجویی در این بازار تمامی ندارد به طوری که احتکارکنندگان سیگار، موجب آشفتگی بازار شده و سیگارهای عرضه در واحدهای فروش با قیمتی بالاتر از رقم درج شده روی پاکتها به فروش میرسد.
مسالهای که احتکارکنندگان سیگار در اواخر سال گذشته به آن فکر میکردند عدم فروش کارتونهای سیگار خریداری شده از تولیدکنندگان بود تا با آغاز سال ۱۳۹۷ سود دوبرابری را به علت افزایش قیمتها به جیب بزنند، موضوعی که این روزها به وضوح شاهد وقوع آن هستیم تا با وجود درج قیمت سیگار روی پاکت، شاهد فروش آن با قیمت دیگری باشیم. بر همین اساس در شرایط فعلی، سیگارهای عرضه شده با قیمتی متفاوت از قیمت درج شده روی پاکتهای سیگار به دست مشتریان میرسد و مساله عجیب این است که هیچ نهاد نظارتی در این خصوص وارد عمل نمیشود. همچنین در این میان خبری از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و سایر نهادهای نظارتی نیست به طوری که متخلفان آنگونه که میخواهند در بازار جولان میدهند.
ممنوعیت واردات تیلاپیا منتفی شد
مهر- در حالی که قرار بود ممنوعیت واردات تیلاپیا از اردیبهشت ٩٧ به مدت سه سال اعمال شود اما به گفته مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران، در گروهبندی جدید، نام تیلاپیا از فهرست کالاهایی که مشمول ممنوعیت هستند، خارج شده است. ارسلان قاسمی با اشاره به مشکلاتی که عرضه تیلاپیا برای تولید قزلآلا ایجاد کرده است، افزود: به دلیل اینکه تیلاپیا به صورت آماده مصرف و فرآوری شده در بازار عرضه میشد، رقیب بزرگی برای قزلآلای تولید داخل بود. در همین راستا، در بهمنماه سال گذشته سازمان شیلات به دلیل فشارهایی که وارد شد پیشنهاد کرد واردات این ماهی به کشور ممنوع شود ضمن اینکه تعرفه واردات آن به ۵۵ درصد افزایش یافت.
وی با بیان اینکه قرار بود این ممنوعیت از اردیبهشتماه ٩٧ به مدت سه سال اعمال شود، گفت: در گروهبندی جدیدی که از سوی دولت اعلام و واردات ۱۱۳۹ قلم کالا ممنوع شده است، نام تیلاپیا وجود ندارد که البته این نشان میدهد مسوولان مربوطه توجه چندانی به تولید داخل ندارند و بیشتر در جهت حمایت از سیستم دلالی قدم برمیدارند. قاسمی تاکید کرد: اعمال تعرفه ۵۵ درصدی واردات، به تنهایی نمیتواند بر میزان واردات تیلاپیا به کشور تاثیرگذار باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد