1 - 07 - 2018
خبر
خرید و فروش ارز در سوپرمارکتها
فارس- خرید و فروش پنهانی ارز در بازار همچنان ادامه دارد به طوری که حتی در برخی سوپرمارکتها هم خرید و فروش ارز مشاهده شده است. در همین خصوص مدیرکل مبارزه با قاچاق ارز و پولشویی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه از خرید و فروش پنهانی ارز مطلع هستیم گفت: این خرید و فروشها توسط نیروی انتظامی رصد میشود. امیر محمد پرهامفر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا از سوی ستاد اقدام موثری برای کنترل بازار ثانویه ارزی صورت نمیگیرد، گفت: قبل از تصمیمات ارزی دولت در بیست و یکم فروردینماه سالجاری هم بازار ثانویه ارزی وجود داشت به طوری که افزایش روزانه و التهابات شدید ارزی در این بازار به وقوع میپیوست.پرهامفر بیان کرد: کمیسیون مبارزه با قاچاق، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی با واحدهای غیرمجازی که اقدام به خرید و فروش ارز میکنند و همچنین صرافیهای متخلف و دلالان ارزی برخورد میکنند. وی با اشاره به واحدهای صنفی متخلف در خرید و فروش ارز گفت: سوپرمارکتهایی هم مشاهده شده که اقدام به خرید و فروش ارز کردهاند.
کمبود و گرانی پارچه و نخ
ایسنا- به دنبال نوسانات نرخ ارز و کمبود و گرانی مواد اولیه، بسیاری از کالاها در بازار با افزایش قیمت قابل توجهی روبهرو شده به طوری که گشت و گذاری در بازار پوشاک حاکی از آن است که یک تیشرت ۳۰ هزار تومانی به دلیل کمبود و گرانی نخ، پارچه و کاغذ پلاتر، ۴۸ هزار تومان شده است. در همین خصوص عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با اشاره به اینکه تولیدکنندگان نساجی و پوشاک برای تهیه پارچه و نخ با مشکل کمبود و گرانی روبهرو هستند، اظهار کرد: هر کیلوگرم نخ به مرز ۳۰ هزار تومان و هر کیلوگرم پارچه به مرز ۴۰ هزار تومان رسیده است در حالی که نخهای هندی تا چندی پیش تنها ۱۴ هزار تومان قیمت داشت. این در حالی است که نخ دوخت نیز تا چندی پیش ۲۵۰۰ تومان قیمت داشت که در حال حاضر به مرز ۷۰۰۰ تومان رسیده است.
مجید نامی اظهار کرد: یکی دیگر از عوامل گرانی در بازار این است که بسیاری از فعالان حوزه پوشاک واحدهای صنفی هستند که پروانه بهرهبرداری ندارند و بسیاری از آنها نمیتوانند ارز جهت تامین مواد اولیه دریافت کنند. این در حالی است که تولیدکنندگان نمیتوانند واحدهای خود را تعطیل کنند چرا که مرخص شدن کارگرانی که چند سال آموزش دیدهاند اصلا منطقی نیست و بنابراین در شرایط فعلی با وجود هزینهکرد بالا با چنگ و دندان فعالیت خود را ادامه میدهند.
محدودیتهای جدید صادراتی
مهر- گمرک ایران، دستورالعمل و فهرست ۱۵۰ قلم کالای ممنوعالصدور و مشمول عوارض صادراتی را ابلاغ کرد که در آن اقلامی همچون حیوانات مولد نژاد خالص، دانه آفتابگردان، ریشه شیرینبیان، دانه کنجد، پیاز زعفران و… مشاهده میشود. علیاکبر شامانی مدیرکل دفتر صادرات گمرک در بخشنامهای فهرست کالاهای ممنوعالصدور، مشمول عوارض صادراتی و نیز مجوزهای مورد نیاز جهت صادرات کالاها را به کلیه گمرکات اجرایی ابلاغ کرد. در این فهرست همچنین نخ شاهدانه، بازیهایی که توسط آن سکه، اسکناس، کارتهای بانکی، ژتون و یا هر وسیله پرداخت دیگری عمل میکند و اشیای عتیقه با بیش از یکصد سال قدمت نیز به چشم میخورد. لازم به ذکر است گمرک ایران همچنین فهرست اقلام پتروشیمی و معدنی مشمول واریز ارز صادراتی به سامانه نیما را نیز ابلاغ کرد. بر همین اساس شامانی در بخشنامهای به گمرکات اجرایی اعلام کرد: پیرو نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت فهرست اقلام پتروشیمی و معدنی مصوب صادرکنندگان آن که ملزم به واریز ارز صادراتی خود به سامانه نیما هستند تعیین شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد